Pacaleala Victor Ponta si jokerul Crin Antonescu (Opinii)

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 09:19
7497 citiri
Pacaleala Victor Ponta si jokerul Crin Antonescu (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

Caderea Guvernului Ungureanu dupa motiunea de cenzura a USL-ului are izul unei mari pacaleli. Presedintele Traian Basescu pare dispus sa il lase pe unul din liderii Opozitiei sa esueze sub presiunea entuziasmului exagerat si inconstient cu care si-a dorit conducerea Executivului.

Farsa a inceput inca de cand parlamentarii din coalitia de guvernare au inceput sa paraseasca barca PDL-ului, constienti fiind de faptul ca ea a luat deja prea multa apa si este in pericol de naufragiu iminent.

Acesti doi tineri care mai degraba ne distreaza, Ponta si Antonescu, par a nu sti in ce se baga acum. Ei risca sa scoata cu mana goala carbunii incinsi din focul PDL-ului, imbatandu-se cu iluzia ca vor pune mana pe fraiele tarii pentru o perioada lunga de timp.

Ciudat este ca USL-ul a recurs la metoda intens exploatata de Basescu: dezertarile in masa de la alte partide si intinderea bratelor pentru a-i adopta pe acesti fugari lasi ai politicii noastre. Totul de dragul unor voturi.

Nimeni nu poate garanta ca minoritatile nationale (exceptand-o pe cea maghiara) nu vor intoarce la fel de usor armele impotriva lui Ponta si Antonescu, fiind nemultumite de ceea ce li se va oferi.

Ponta si Antonescu nu au avut rabdare ca pedelistii sa plateasca din plin, la alegerile parlamentare, din postura de partid al Puterii, pentru faptele comise impotriva cetatenilor romani care si-au pus sperantele in ei. Cetatenii tocmai isi frecau mainile sa le plateasca o polita la alegeri celor care au condus tara pana acum.

Daca USL-ul se va catara pe scaunul puterii executive, atunci va incasa si reculul masurilor nepopulare pe care partidul condus de Emil Boc (deocamdata) le-a luat in ultimii ani.

Lui Victor si Crin le cam lipsesc sfatuitorii batrani, ˮlupiiˮ partidelor lor, caci nu se simte in actiunile de acum aerul unor vechi oameni ca Hrebenciuc, Iliescu sau Tariceanu. Putin echilibru nu ar strica in ceea ce fac cei doi.

Bineinteles, fostul premier liberal a marsat la actiunile "carlanului" care conduce partidul in care el este inregimentat, dar acestea nu sunt actiuni tipice lui Tariceanu. Mai util pentru intarirea increderii in ochii romanilor ar fi fost ca acesti doi inconstienti nebuni ai politicii noastre sa fi stat in spatele baricadelor si sa fi tras in Putere, nu sa iasa in campul luptei cu pieptul gol.

PDL-ului i-ar folosi mai degraba noua situatie, Emil Boc parand multumit cu aceasta solutie a unui premier desemnat de o prea fragila Coalitie. O coalitie formata din "dezertori".

Insa ceea ce nu constientizeaza Ponta si Antonescu este ca de la traseisti nu te poti astepta decat la traseism, iar a-ti pune chezasie viitorul politic in mana unor astfel de parlamentari este pura inconstienta. Este fascinatia mirajului puterii.

In locul unei caderi uriase la alegerile viitoare, PDL-ul va avea sansa unei renasteri si a unor luni bune de opozitie in care sa-si linga ranile si sa se scuture de praf.

Victor Ponta nu poate fi un premier care sa se bazeze pe o strategie bine pusa la punct. El este mai degraba o pacaleala pe care PDL-ul, fara sa vrea, le-o face adversarilor sai. Iar Antonescu, un joker, dar nu "cartea" cu cea mai mare valoare, ci unul care nici el nu stie ce vrea sa fie cand va fi mare.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Victor Ponta premier desemnat, #Guvernul Ungureanu cazut motiune cenzura, #guvernare USL, #Basescu Ponta premier , #premier