Parlamentul: Ponta sa mearga la Bruxelles, nu Basescu

Marti, 12 Iunie 2012, ora 18:20

   

Parlamentul: Ponta sa mearga la Bruxelles, nu Basescu
Premierul Victor Ponta este cel care ar trebui sa mearga la Bruxelles, pentru a reprezenta Romania la reuniunea Consiliului European din 28 iunie, si nu presedintele Traian Basescu, au votat, marti, parlamentarii.

Ramane de vazut, insa, in ce masura acesta declaratie adoptata de plenul reunit va avea si valoare juridica. Deocamdata purtatorul de cuvant de la Cotroceni a declarat: "Presedintia analizeaza declaratia adoptata de Parlament, in vederea formularii unui punct de vedere". La ora 20, Traian Basescu iese la declaratii.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a subliniat insa ca, dupa votul dat marti in Parlament, Victor Ponta va fi cu siguranta prezent pe 28 iunie la Bruxelles.

Ziare.com a transmis in format live text principalele evenimente ale zilei in Parlament:

18:45 - Presedintele Traian Basescu va sustine o declaratie de presa la ora 20:00, la Palatul Cotroceni, anunta Administratia Prezidentiala.


Parlamentul l-ar trimite pe Ponta la Bruxelles - Basescu face declaratii la ora 20.00


18:20 - Presedintia a transmis ca va analiza votul din Parlament si va comunica ulterior concluziile.

18:08 - La iesirea din plenul Parlamentului, Victor Ponta le-a declarat jurnalistilor ca nu considera ca el a triumfat, ci intelepciunea.

"Nu este o victorie a mea, e o victorie a intelepciunii. Solutia de astazi nu e o solutie totalitara, e o solutie inteleapta, dioplomatica, functionala, constitutionale, rationala si de bun simt", a spus premierul.

Ponta: Nu e o victorie a mea, e o victorie a intelepciunii

17:50 - Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, dupa votul dat astazi de Parlament, Victor Ponta va fi cu siguranta prezent la Consiliul European din 28 iunie. "Ce vor face altii nu stiu!", a spus Antonescu, intrebat de jurnalisti care crede ca va fi reactia presedintelui.

"Nu e o cearta de berbeci, ci o discutie de fond pentru societatea romaneasca", a mai punctat el.

Intrebat ce valoare juridica are declaratia adoptata de Parlament, acesta a replicat: "Este o declaratie politica si ca atare are o valoare politica. La Consiliul European nu se iau decizii juridice, ci politice".

17:48 - Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a explicat ca pozitia UDMR a fost pusa la punct de juristii Uniunii.

17:40 - Cu 249 de voturi pentru, 30 impotriva si 1 abtinere este votata declaratia care stipuleaza clar ca la Consiliul European din 28 iunie Romania va fi reprezentata de Victor Ponta.


Declaratia prevede ca Parlamentul va fi informat intotdeauna inainte de un Consiliu European cu privire la subiectele aflate pe ordinea de zi a reuniunii, iar reprezentantul Romaniei va primi mandat de reprezentare din partea Parlamentului.

De asemenea, declaratia prevede ca presedintele Romaniei va participa doar la reuniunile la care se discuta probleme de securitate sau aspecte militare, in timp ce pe teme economice, sociale sau de natura interna Romania va fi reprezentata de premier.

17:35 - Valeriu Zgonea citeste in Parlament proiectul de declaratie politica ce urmeaza sa fie votat. Eugen Nicolaescu propune cateva amendamente si acestea sunt votate.

17:34 - Parlamentul respinge prin vot inscrierea pe ordinea de zi a unui proiect de hotarare care sa statueze cine va reprezenta Romania. Daca ar fi fost adoptata Hotararea putea fi atacata la Curtea Constitutionala, o declaratie politica nu.

17:32 - Senatorul independent Mircea Geoana, numit recent presedinte al Comisiei de politica externa a Senatului, a sustinut cu tarie pozitia Guvernului Ponta.

"Sunt convins ca premierul Ponta va fi prezent si trebuie sa fie prezent la Consiliul European", a declarat acesta in aplauzele fostilor colegi din USL.

Geoana a sustinut ca la Consiliul European din 28 iunie se va discuta despre trecerea la o noua constructie europeana, iar "Germania va cere mai mult abandon de suveranitate nationala", iar Parlamentul trebuie sa se pronunte in acest sens.

"Nu mai avem timpul sa trimitem la Consiliul European oameni care din punct de vedere formal reprezinta statul roman, dar care (...) din punct de vedere reprezentativitate nu are nimic de spus", a mai spus Geoana, referindu-se la presedintele Traian Basescu.

17:19 - Senatorul Gyorgy Frunda a declarat ca grupurile UDMR sustin punctul de vedere al guvernului Ponta si a subliniat, in aplauzele parlamentarilor USL, ca presedintele Traian Basescu a reprezentat pana acum Romania la Bruxelles "in mod abuziv".

Frunda a precizat ca problemele de natura europeana nu se interpreteaza din punct de vedere al dreptului constitutional, ci prin intermediul articolului 102, alin 1 din actul fundamental care prevede ca Guvernul asigura politica externa a Romaniei.

"In cazul Romaniei fara doar si poate singurul chemat sa reprezinte Romania in Consiliul European este prim-ministrul Romaniei, pentru ca la sedinta Consiliului European exista doua instrumente juridice - directiva si decizia, care implica asumarea raspunderii guvernului", a precizat Frunda.

"In ceea ce priveste conduita de pana acum a presedintelui republicii, care in mod abuziv si autoritar a reprezentat Romania, cred eu ca e o atitudine care trebuie evitata pe viitor", a mai spus senatorul UDMR, in aplauzele parlamentarilor noii Puteri.

Frunda a mai propus viitorului Parlament sa revizuiasca Constitutia, deoarece "are prea multe circuite constitutionale, nu functioneaza si nu se aplica normal". "Haideti sa mergem spre o republica parlamentara!", a mai cerut el.

"Deciziile sa fie luate in parlament, iar responsabilitatea sa fie a guvernului. Va propun in numele celor 2 grupuri parlamentare ale UDMR, cu consecventa si seriozitatea de care am dat dovada mereu, sa dam aceasta interpretare cererii guvernului", a mai adaugat Frunda.

17:05 - Din partea PSD a luat cuvantul Bogdan Niculescu Duvaz.


16:50 - Din partea PNL vorbeste liderul deputatilor PNL Calin Popescu Tariceanu. Acesta spune ca propunerile facute de Sever Voinescu se apropie de Rusia presedintelui Putin. "Ne situam la ani lumina distanta!", i-a spus Tariceanu lui Voinescu, adaugand ca PNL inca de acum 22 de ani a sustinut ca Romania trebuie sa fie o republica parlamentara.

"Nu suntem in fata unei dezbateri de fond pe problema revizuirii Constitutiei", a mai punctat acesta, salutand demersul prim-ministrului de a sustine un rol crescut al Parlamentului in promovarea punctelor de vedere ale Romaniei la reuniunile europene.

16:33 - Incep dezbaterile politice. Din partea PDL vorbeste deputatul Sever Voinescu. Acesta subliniaza ca subiectul dezbaterii de astazi demonstreaza inca o data ca este nevoie de revizuirea Constitutiei, pentru a se elimina ambiguitatile. "Nu modificam Constitutia, dar o reinterpretam pana o reinventam", a spus Voinescu, precizand insa ca legea fundamentala spune foarte clar ca Romania este reprezentata de presedinte.

Sever Voinescu a mai afirmat ca Parlamentul este chemat sa rezolve "problema personala" a lui Victor Ponta, care ar trebui sa se adreseze altor institutii pentru solutionarea ei.

"Nu putem interpreta o norma de drept printr-o declaratie", a mai subliniat Voinescu, explicand ca acest lucru se poate face doar printr-o hotarare judecatoreasca sau tot printr-o norma de drept, in niciun caz printr-o declaratie politica, asa cum cere premierul.

"Ceea ce se incearca acum este un abuz. Se incearca modificare regimului Constitutional fara modificarea Constitutiei", a subliniat Voinescu, cerand Parlamentului sa adopte o hotarare, nu o declaratie politica.

16:30 -"Nu cred ca Parlamentul poate sa fie un simplu spectator la ceea ce se intampla pe plan european, consider ca trebuie sa fiti informati si sa dati un mandat pentru cel care reprezinta Romania", a mai spus Ponta.

Premierul a declarat ca atat Constitutia cat si regulamentele pe plan european arata ca si presedintele si premierul pot reprezenta Romania. "Nu exista o prevedere in Constitutie care sa prevada un monopol", a mai spus Ponta, aratand ca din cele 27 de state UE, 25 sunt reprezentate la nivel de premier.

El subliniaza ca Parlamentul trebuie sa decida mandatul cu care Romania este reprezentata la Bruxelles, propunand ca in reuniunile care tin de teme militare si de securitate presedintele sa reprezinte interesele Romaniei pe plan european, in rest premierul sa faca acest lucru.

16:18 - Ponta face o scurta trecere in revista a pozitiilor sale cu privire la Schengen, MCV sau bugetul european, precizand ca toti parlamentarii au in fata documentul integral si il pot consulta.

16:15 - Victor Ponta sustine o implicare a clasei politice pentru ca aderarea Romaniei la UE sa fie eficienta, iar tara noastra sa se integreze cat mai bine in structurile europene. "Consider ca institutiile noastre nu au colaborat destul de bine, parlamentul a fost exclus de la deciziile europene, iar seful guvernului nu s-a implicat. Cred ca este absolut necesar ca Parlamentul sa se implice si sa conlucreze cu presedintele si premierul pentru o buna reprezentare a Romaniei", a mai spus premierul, printre altele.


16:12 - Vorbeste premierul. El a multumit parlamentului pentru faptul ca i-a permis sa sustina declaratia politica si i-a felicitat pe castigatorii alegerilor locale de duminica, in special pe senatorul Lia Olguta Vasilescu (PSD) care a castigat Primaria Craiovei.

15:40 - Sedinta a inceput, dar premierul trebuie sa mai astepte, pentru ca pe ordinea de zi stabilita de BPN figureaza mai intai votarea raportului de activitate al SRR pe ultimii 2 ani. Marti dimineata, cele doua comisii de cultura au decis sa propuna plenului respingerea raportului, ceea ce inseamna demiterea conducerii TVR si RRA. Conducerea TVR a fost demisa, se va alege un interimar.

15:32 - In asteptarea inceperii lucrarilor, Ponta le-a explicat inca o data jurnalistilor prezenti cateva dintre argumentele sale, printre care si acela ca parlamentul este institutia care reprezinta interesele tuturor cetatenilor, in timp ce presedintele tarii a fost ales doar de o parte dintre cetateni.


15:20 - Sedinta plenului reunit inca nu a inceput, desi la prezidiu se afla deja cei doi presedinti ai camerelor, Vasile Blaga si Roberta Anastase. In sala se afla zeci de senatori si deputati ai Puterii, dar si cativa membri ai guvernului. Deputatul PSD Robert Negoita este felicitat calduros, chiar sarutat pe obraji, pentru succesul inregistrat la sectorul 3.

14:30 - Conform Digi 24, Birourile Permanente reunite ar fi decis ca fiecare grup parlamentar sa faca o propunere de declaratie, care sa fie trimisa catre comisiile de politica externa, iar forma finala elaborata de acestea sa fie apoi trimisa plenului reunit, pentru a fi votata si a exprima punctul de vedere al Parlamentului.

Conform aceleiasi surse, reprezentantii USL au insistat ca in aceasta declaratie sa se precizeze clar cand este reprezentata Romania la Bruxelles de catre premier si cand de catre presedinte, dar PDL s-a opus.

14:25 - Victor Ponta participa la sedinta grupurilor parlamentare reunite ale PNL, PSD si PC. La intrare, el a dat mana cu toti cei prezenti si si-a exprimat satisfactia pentru rezultatele obtinute de USL la alegerile locale de duminica.

14:14- Adrian Nastase a declarat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa inteleaga ca e o chestiune de bun simt ca Romania sa fie reprezentata la Bruxelles la reuniunile pe teme de securitate de catre presedinte, iar la cele pe teme economice de catre premier.

14:00 - Deputatul PSD Mircea Dusa a explicat ca Birourile Permanente au decis ca premierul va citi marti in plen declaratia politica, urmand ca aceasta sa fie analizata de Comisia de Afaceri Europene si sa se intoarca apoi in plen pentru a fi supusa votului.

"Nu stiu cum va arata declaratia", a declarat Mircea Dusa, care este si ministru pentru Relatia cu Parlamentul, precizand si ca liderii grupurilor USL propun ca parlamentul sa recomande ca Romania sa fie reprezentata la Bruxelles de premier, atunci cand e vorba despre chestiuni care implica activitatea Guvernului.

"Daca se va redacta o declaratie a Parlamentului, va fi un vot pe declaratie", a punctat acesta inca o data, subliniind faptul ca, potrivit Constitutiei, parlamentul "adopta legi, hotarari si alte acte".

13:50 - Victor Ponta a anuntat ca a distribuit tuturor parlamentarilor cate un exemplar din declaratia pe care o va citi de la tribuna, urmand ca Parlamentul sa decida daca si cand ii va da un vot de sustinere.

Ponta, catre Basescu: Propunerea mea este de conlucrare, nu de conflict

O procedura in premiera

Inca de la preluarea mandatului Victor Ponta a declarat public in repetate randuri ca doreste sa participe la Consiliul European, in locul presedintelui Traian Basescu.

"Faptul ca in ultimii trei ani nici Guvernul, nici Parlamentul nu au avut niciun cuvant de spus intr-o zona esentiala pentru Romania, cum este zona afacerilor europene - practic, UE tine de politica interna -, faptul ca de trei ani, Parlamentul nu a fost nici macar informat cu ce se discuta la nivel european, faptul ca Guvernul nu era in niciun fel implicat era o anomalie si o malformatie constitutionala, democratica si europeana. (...)Noi ne dorim sa readucem institutiile la functionarea lor normala. Nu poti sa nu implici Parlamentul in decizii atat de importante si le-am reiterat si o sa le prezint si maine", a explicat, luni, inca o data premierul Ponta.

Premierul a precizat ca marti va face o declaratie politica in Parlament privind cele cinci obiective care reprezinta "prioritatea absoluta pe plan european a Guvernului USL", acestea fiind aderarea la Spatiul Schengen, raportul MCV pe ultimii cinci ani, problema absorbtiei fondurilor europene, bugetul Uniunii Europene, inclusiv alocarea resurselor pentru Romania in perioada 2014-2020, si problema la nivel european de adoptare a unui pact de crestere economica si creare de locuri de munca care sa insoteasca tratatul de guvernanta fiscala.

Presedintele Traian Basescu nu a avut pana in prezent o pozitie oficiala pe aceasta tema, dar a glumit cu jurnalistii care l-au intrebat daca se vor reintalni pe 28 iunie la Bruxelles, intrebandu-i razand: "De ce, nu veniti?".

Care sunt pasii

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a explicat pentru Ziare.com care sunt pasii procedurali.

"Daca se va face un proiect de hotarare, evident ca ea este supusa votului parlamentului, iar daca cineva este nemultumit si considera ca este un conflict de competente, sesizeaza Curtea Constitutionala. In caz ca este sesizata, ea este cea care decide. Daca Curtea nu este sesizata, nu se intampla nimic", a declarat Eugen Nicolicea, precizand ca votul parlamentului va fi dat in sedinta de astazi.

Intrebat cum va vota UNPR, vicepresedintele Camerei a spus ca inca nu s-a luat o decizie, grupul parlamentar urmand sa se reuneasca la ora 14.00 si sa ia o hotarare.

"Orice act aprobat de Parlament este foarte important", a tinut sa sublinieze acesta, evitand sa spuna in ce masura votul Parlamentului va da sau nu castig de cauza lui Victor Ponta.

Mult mai convinsi au fost liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, si liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti. Social-democratul a declarat recent ca in opinia partidului sau Parlamentul este in masura sa il mandateze pe premier sa se deplaseze si sa poarte negocieri in numele Romaniei la Bruxelles.

La randul sau, Puiu Hasotti a punctat ca ar trebui ca declaratia Parlamentului, care are valoare politica, sa fie respectata de premier sau presedinte.

"Romania trebuie reprezentata fie de premier, cand e vorba de chestiuni care tin de Guvern, fie de presedinte, atunci cand sunt chestiuni care tin de securitate militara sau de politica externa. Asadar, de fiecare data cred ca Parlamentul trebuie sa dea un mandat fie presedintelui, fie premierului si cel numit sa vina cu un raport in Parlament", a declarat Hasotti.

Intrebat ce se va intampla daca presedintele nu respecta, totusi, declaratia Parlamentului, Hasotti a raspuns ca USL va lua o decizie politica in acest sens, daca va fi cazul.

Conform analistilor insa, declaratia Parlamentului nu il va putea constrange pe presedinte sa nu participe la reuniunile Consiliului European. Acestia spun ca, dupa adoptarea declaratiei sau hotararii parlamentului, conflictul premier-presedinte nu numai ca nu se va incheia, ci va ajunge in punctul culminant.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11925 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Proafa
rank 5
Noi, cadrele didactice din Cluj,
am auzit o noua lozinca, pe care o striga toata lumea:
"Basescu la brutarie!"
Credem ca e vorba de o brutarie la Bruxelles, unde se servesc delicioase sortimente valone si flamande!
Deci noi suntem de acord:

BASESCU LA BRUTARIE!
TZUTZU
rank 5
Daca PONTA ajunge presedinte,este dispus sa accepte ce propune...
.... el acum cand este prim ministru ?
Ma indoiesc.

Rezolnarea este modificarea Constituitiei.

Parlamentul nu este NOTARIAT sa dea imputerniciri.

Romania nu este Republica Parlamentara; parlamentul doar LEGIFEREAZA nu da imputerniciri.

Avem Constitutie !
Jeu
rank 1
---
Pai daca parlamentul decide ca Ponta trebuie sa se deplaseze pe Marte, atunci trebuie s-o si faca, nu? Nu tot ce decide parlamentul trebuie sa se si faca fiindca ei sunt cam debili mintali asa.
globedreamer
rank 5
Acum 20 de ani cineva pomenea de separare aputerilor in stat..
.. Eheeeei ce vremuri errau atunci.. mai shtitzi?
Acum, s-a dus dra.cului totul.
Sa traitzi cum atzi votat... amaratzilor!
Comentariu inadecvat
zenon
rank 5
Basescu se simte mai bine la Carrefour
Ba mai furand un telefon, ba mai injurand o ziarista, ba hahaind impotriva Olandei, ba cumparand ostentativ apa plata. De alegeri a anuntat televiziunile, SPP a facut gol in magazin, insa Basescu n-a fost in stare sa se comporte ca de obicei: n-a injurat, n-a luat cu forta nimic de la nimeni, n-a hahait. Poate e bolnav.
Sa-l lasam mai bine sa mearga pe 28 iunie la un hipermarket, acolo se va simti bine.
Ce sa decida el la CE, cand a dovedit ca habar n-are de economie, iar masurile ordonate de el au dus la dezastru?
Basescu la magazin. Ponta la CE.
copilul
rank 1
:(...Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!
viatza meaaaaaaaaaaa !
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
@ Jeu...
nu numai debili ci shizofrenici: au o marota : ciordeala
shi "jos Basescu".! Daca il mandateaza pe asta Pontonel-Idy.ötzel sa mearga la Bruxelles o sa fie un scandal €-pean cu daune mari ptr. RO-ia.! Asta o sa se duca cu
mirosul penetrant de praz-de Gj. in plenul parlamentului
D-ne/D-ni €-peni vor leshina , spitalizari..Costurile
vor fi platite de RO-ia..de aceasta data suma o sa fie
platita de parlamentarii care au aprobat ..plimbarea
P.M. (primülüy müystt al RO-ei) raspinditor de iz-uri..de nesuportat ptr altzii ,ptr gorjeni ok..!!?
silvia_h
rank 5
Exista o constitutie care trebuie sa se respecte
Ce vrea Ponta? Sa calce cu bocancii lui rosii toata Romania in picioare? Nu-i destul cat ne-au facut de ras t i g a n i i in Europa? Acum e randul lui sa ne faca de ras? La ce sa se duca el in CE? La ce se pricepe? Acolo discuta oameni responsabili, educati, informati, culti si nu hahalere. Acolo nu au ce cauta copilotii deoarece copilotii nu au nici educatie si nici cultura.
ETC
rank 1
Bravos Titulescus !
USL - Un guvern de elita !!!
rc
rank 5
asta insemana sa ai
parlamentari care habar nu au ce inseamna constitutia. Marea lor descoperire va insemna exact 0, pentru ca reprezentarea este evident atributia presedintelui conform constitutiei. Inca o dovada a imensei competente usl care ne va calauzi viitorul. asta votezi, asta ai - nu are sens sa te plangi mai tarziu ca tara o ia la vale, dupa grecia
Utilizator sters
parerea mea
Cererea lui Ponta mi se pare de bun-simt.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Mie mi se pare
inceputul suspendarii lui Basescu.
Ghilotina
rank 5
din punct de vedere politic , l-a anulat
pe Basescu , institutia Presedintiala .
Pt ca de azi , toate institutiile , guvernele lumii nu mai pot sta de vorba cu Garantul Constitutiei ci cu unul incalecat abuziv de Parlament .

Ori Presedintele dizolva Parlamentul si-i aresteaza pe toti ,
ori Romania nu mai are un reprezentant credibil care garanteaza cu cuvantul sau .

Ce observ eu :
eu , ca si m,embru PDL imi permit sa critic PDL cand greseste ,
pe cand voi ....

Inceput de dictatura bolsevica prin lovitura de stat consumata in plen .
Tenbuciunan
rank 1
care suspendare dragule ?nu exista asa ceva ,
presedintele se poate apuca de impletit ciorapi si manusi ,asta in pauzele de cumparaturi de ca Carefour ,....va fi o iarna geroasa !.....dai manusi si ciorapi pensionarilor , izmene betivilor si nu vor vota suspendarea .
globedreamer
rank 5
Mie mi se pare o pr.ostie...
Dar dati-i inainte.. noi stam pe aici si asistam la "realizarile" voastre.
Feed-backul il veti primi CEL MAI TARZIU la toamna ;)
Ghilotina
rank 5
Parlamentul nu are atributii in acest sens
Ce s-a intamplat azi , este o lovitura de stat .
Cu toate astea , mister Ponta s-a delimitat pt ca a precizat egalitatea de reprezentare .
Parlamentul insa se ascunde in spatele votului colectiv .

Este exact cum a spus Voinescu , se incearca printr-un vot si in afara procedurilor , introducerea unei republici parlamentare .

Nasol momentul , bolsevicii la adapostul si pretextul votului de duminica preiau in mod brutal nu puterea politica si executiva ci controlul total asupra societatii .

Este inceputul !
Utilizator sters
@Ghilotina -vorbesti aiurea fara nici o legatura
cu prevederile Constitutiei.
Articolul 102
(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne si externe
Articolul 91
(1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern
Rezulta clar ca negocierile si punerea in opera a politicii externe este de competenta exclusiva a guvernului.
Numai semnarea tratatelor negociade DE GUVERN este de responsabilitatea presedintelui.
Cu Boc prim ministru de paie, base isi facea pantofii
Finita la comedia portocalia !
Utilizator sters
Corect.
Prim ministrul Ponta va reprezenta RO la Brupsel.Absolut normal.

Nimeni n-a reușit să răspundă o intrebare de un foarte bun simț:cum reușesc să privească in ochi și intre ochi Băsescu,Zegrean și Traian R. Ungureanu!?Ăh?Mister absolut total...

Să trăiască Băsescu ca Mubarak.Acum.!†††††††††
lool
rank 5
Base cu greu reprezinta 15% din electorat ,
ce sa faca la Bruxelles , in numele cui sa vorbeasca ,in numele lui falca si pinalti????
Pictor Vonta
rank 5
aolica aoleu
tre sa ma duc la brusel si io am o caruta de pictat. sunt foarte ocupat si astia ma vor la brusel. nu inteleg de ce, oricum tot aia e.
Utilizator sters
@ pictor tonta ..ginerele raspopitului criminal
ar mai avea o mica/mare problema sa o discute la c.€-pean prazul lu maman a lui e veshtejit shi parlamentarii EU-ni trebuie sa faca o cheta ptr. ajutorarea familiei mongoloide..Taticul lui e la dezalcoolizare shi fratele la pshiatrie...Dragi colegi ajutatzi-l ca are shi el handicapuri nenumarate Unu=Nelü , doi=Ady, trei=spelba, patru = criminalul raspopit , cinci= Anto-lipoviKKa cu care vrea nu vrea trebuie.. sa imparta praduielile para-n darat la pace!
Ghilotina
rank 5
@ Gogu calculici :
"ARTICOLUL 102
(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne si externe a tării si exercită conducerea generală a administratiei publice.
(2) In indeplinirea atributiilor sale, Guvernul cooperează cu organismele sociale interesate."
Realizarea inseamna aducerea la indeplinire ca de-aia e executiv .
Adica executa ce i se traseaza ca sarcina .
Presedintele prin :
"ARTICOLUL 92
(1) Presedintele Romaniei este comandantul fortelor armate si indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării."
functia de sef al CSAT -- care CSAT are legi complementare pe care nu le cunosti , raspunde direct de externe .

Treaba lui , dar ce faceti voi sustinand asta nu e bine .
ETC
rank 1
Constitutia este in slujba poporului, si nu invers !
Daca Constitutiile nu servesc vointa poporului, atunci ce VOINTE servesc ? Servesc cumva VOINTA unor grupuri de interese din clasa politica ? Dar nu doar VOINTA unor grupuri de interese din clasa politica, ci chiar vointa intregii clase politice este supusa vointei poporului ! Caci orice clasa politica este "legitimata" prin vointa poporului ei ! Rezulta ca nicio clasa politica, niciun grup de interese al acesteia, si niciun politician, nu trebuie sa aiba nesimtirea de a cotrapune prevederile Constitutionale vointei poporului, pe care trebuie sa il serveasca !

Deci, Constitutia este in slujba poporului, si nu invers !
Utilizator sters
Declaratia lui Puiu Hasotti
"Romania trebuie reprezentata fie de premier, cand e vorba de chestiuni care tin de Guvern, fie de presedinte, atunci cand sunt chestiuni care tin de securitate militara sau de politica externa. Asadar, de fiecare data cred ca Parlamentul trebuie sa dea un mandat fie presedintelui, fie premierului si cel numit sa vina cu un raport in Parlament", a declarat Hasotti.

1. Parlamentul nu poate da mandat de reprezentare Presedintelui, avand in vedere ca este specificat expres in Constitutie. Parlamentul poate insa modifica Constitutia urmand pasii procedurali.
2. Parlamentul nu se poate exprima in toate situatiile, cum ar fi spre exemplu desfacerea casatoriilor.
3. Relatiile cu UE, in absenta Statelor Unite ale Europei tin inca de politica externa.

Ideal ar fi ca presedintele si prim ministrul sa convina de comun acord cu participarile la asemenea reuniuni. Cu siguranta nu se va putea, avand in vedere specificul nostru ca popor care face imposibila coabitarea.
S-auzim de bine.
coolsnow
rank 5
cornet
Ponta poate sa isi ia propunerea si sa o faca cornet si sa o bage (aici va las pe voi sa completati).

PS: Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste cazul ideal dar pentru acest caz ar trebui sa existe si incredere intre cei 2, presedinte si premier.
alvorado
rank 1
Romanii care au mai ramas pe langa parlamentarii
comunisti sekaka pe ponta!

iata acum Basescu poate sa realizeze ce gafa a facut

de cand este in politica,una dar fatala!

a dorit pastrarea ....stabilitatii si a dat maciuca in

mana prostului!

orice miscare urmatoare va fi interesanta si chiar

riscanta!

in locul lui Basescu mi-as baga picioarelin politica si

implicit in romanii handicapati,renuntand la

functie,caci un catanfoi ca ponta in locul lui la

Bruxelles inseamna o umilinta frontala!

sa vedem ce urmeaza pentru ca Constitutia este

inexplicita,dar spune destul de clar ca Romania este

reprezentata in exterior de catre presedinte!

Borfasii au dat-o la intors,cica sunt probleme interne!

Sa ma bata Dumnezeu de nu a inebunit Romania!
globedreamer
rank 5
@alvorado
Si eu as face la fel...
Am o sila de nu-ti imaginezi.
Ar fi insa corect din partea Presedintelui sa se dea la o parte fara lupta.. nu stiu.
CCR ce spune despre decizia Parlamentului? :(
ETC
rank 1
Epoca prostiei Basescu s-a terminat.
Manelistii-l vor canta pentru ca le-a ridicat genul muzical la rang de politica nationala. Smenarii, sarlatanii si smecherii de maidan, manglitorii si ciorditorii de mahala, tainuitorii, informatorii si turnatorii, golanii, gainarii, broscarii, toapele si marlanii de cartier, tarfele si codosii, toata pleava mitocaneasca a periferiei, cu totii isi vor aminti de Basescu - Cea mai mare aflare in treaba din istoria Romaniei, ca despre unul de-ai lor, cel care a reusit sa-i faca de rusine pe romani pe la intalnirile inter-nationale. Degeaba s-a mizat pe spionaj si doua diversiuni pe saptamana. Propagandele false online/offline de 8 ani de zile. Epoca prostiei s-a terminat.
Bobby_Fischer
rank 1
Doar un joc prostesc...
Parlamentul nu este abilitat nici sa se pronunte, nici sa mandateze, ceea ce face micul mongoloid este doar un joc (prostesc, fireste) marca PSD.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Nu va mai lamentati cu totii.
Dl Ponta stie exact ce face: pregateste cu rabdare terenul pentru suspendare. Aceea va fi lovitura de gratie cu care animalul supraponderal PDL va fi definitiv doborat. Deocamdata se mai taraste sangerand prin savana, inconjurat de pradatori flamanzi. PS: Nu ma bucur de raul lui TB, dar abia astept sa-i vad in strada liota de trantori suficienti, angajati pe post de consilieri.
conu mire
rank 3
poate la voi la USL e liota de trantori suficienti
cel putin tu esti unul dintre ei, stai ziua intreaga pe zuare si freci menta

si te plangi pe urma ca mori de foame

mergi trantore si munceste si ridica economia tarii
Turnul de observatie
rank 5
Dyana
@@@Dyana. S-ar cuveni sa stiti ca relatiile europene sunt privite, in acceptiunea europeana, o prelungire a politicii interne si nicidecum un domeniu al politicii externe. Din pacate, domeniul politicii externe al U.E. este destul de slab coordonat de la nivel central, iar in domeniul apararii si securitatii, U.E. nu are astfel de preocupari. Prin urmare Traian Basescu este nemultumit de felia destul de redusa din "prajitura europeana" si de aceea se uita cu lacomie la partea mare a "prajiturii" care apartine domeniilor economic, social, financiar si bugetar precum si in multe alte domenii care tin de domeniul politicii interne a statelor membre.
elena7777777
rank 5
Asa sa fluieri tu la noapte?
A paguba, ca habar n-ai de dreptul european!
Te trezesti facand aici pe desteapta si dezinformezi cu rea credinta.
"Inapoi la scoala" si cu tine!- vorba lui MRU
Observ ca toti da absolut toti sunteti la fel!
Cum, nu spun ca sa nu jignesc si sa aduc cu voi USLasi fericiti! Pe degeaba
b22
rank 5
PoNta la Bruxells????
PoNta la Bruxells????Cind PoNta v-a fi PeseDinte...in locul lui Cretinescu atunci v-a merge el la Bruxells!!!
Pina atunci..v-a mai curge multa apa pe Dimbovita...si copilul PoNta se v-a intoarce inapoi la gradinita.
Iliescu a gresit cind a spus ca poNta s-a mai maturizat...
snoopy
rank 1
Titlu Incorect...
Parlamentul NU poate decide ! Este o aberatie ! Parlamentul isi poate pierde vremea vorbind aiurea dar NU poate decide.
globedreamer
rank 5
Trebuie sa ajute si ei Guvernul...
Au atatea de facut si unii si altzii incat au gasit de cuviintza sa nu faca nici unii nimic altceva decat sa vorbeasca si sa-si acopere cu zgomot mare incompetentzele si ra.ha.tul de sub presh..
Utilizator sters
.ORKUL TOT .ORK !...
"...sa-si acopere cu zgomot mare incompetentzele si ra.ha.tul de sub presh."

"Scuze celorlaltzi postaci dar trebuie sa vorbesc pe limba amaratului asta ca altfel el chiar nu intzelege.. incerc doar sa ma adaptez clasei celei mai de jos ivita printre blocurile jegoase din Rahova si printre rahatzi de maidanezi si pomenile electorale."

Nici nu stii, inteligent galactic ce esti...

...CIT DE BINE TZI-A SI REUSIT "ADAPTAREA"!

E ... perfecta!
Parca esti din peisajul ala, ala descris de tine...
Felicitari si ... la mai mare!

Un sfat?...

RAMII ACOLO!
becher
rank 5
propunem parlramentului sa schimbe de urgenta
actuala denumire a statului in, Republica USL,si presedintele actual sa fie infasurat in constitutie si mumificat.
Conservatorul
rank 5
Republica basista suna mai frumos?
Ciudata optica la portoranji cu tendinta spre verde stacojiu. Autoritarismul presedintelui jucator era cea mai avansata forma de democratie iar cand Ponta vrea sa puna lucrurile in ordine fireasca este acuzat de dictatura comunsta!Halal logica!
b22
rank 5
Intelepciunea lui poNta =Prostie cu "P"mare
Intelepciunea lui poNta =Prostie cu "P"mare daca si aia este intelepciune atunci v-a trebui sa schimbe si dictionarul limbii romine...
dar paralamentul poate face orice ca si marea Adunare nationala a lui ceausescu!!!Bravo voiculescule...traiasca PCR = Porc de Carne Rominesc
niculaeda
rank 5
@fgrooster
Va multumim pentru interesul manifestat. Acest comentariu a mai fost raportat ca neadecvat, dar s-a considerat ca respecta politica de exprimare a opiniilor pe Ziare.com.
Carrandash
rank 3
pai palavramentu' asta majoritar uslamist ....
...ieste urmashu' de drept al celui comunist. deci, majoritatea palavramentara nu este decat o stampila de ceara pentru pohta ce-a pohtit tonta aseara.
poanta grozava este ca ce-a votat majoritatea palavramentara are valoare juridica si constitutionala mai mica decat apa chioara.
Utilizator sters
Republica Parlamentara sau Monarhie.
Romania trebuie sa decida, pentru a se termina odata si cu circul alegerii presedintelui. Se impune un referendum de urgenta pe aceasta tema. Putin ma intereseaza cine reprezinta Romania la Bruxelles, dar vreau oameni competenti.
snoopy
rank 1
Romania a decis
si micsorarea numarului de parlamentari si? degeaba...
globedreamer
rank 5
Chiar mia credeti ca pe-astia ii intereseaza...
ce vrem noi?
Trebuie sa revenim la votul din doua tururi oameni buni. Asta este cea mai mare mizerie care ni se impune, dupa obligativitatea predarii religiei in scoli.
O sa ajungem in curand o tzara pe masura arabiei saudite, fara a avea avantajul resurselor de petrol.. adica niste salbatici fanatizatzi care vor face doar ce spune popa (nu si ce face popa)
Turnul de observatie
rank 5
Ioan din Chicago
Ati atins un subiect extrem de delicat. Actuala disputa din societatea romaneasca este ceva mai veche, cam de pe vremea lui Cuza Voda, mai ales in ultimii ani de domnie a lui Cuza. Concret, intr-un regim democratic conteaza foarte mult mediatorul sau arbitrul care sa mentina cumpana dreapta intre fortele politice competitoare. In ultimii ani de domnie, Cuza incepuse sa faca ceea ce face astazi Basescu. S-a inconjurat de o camarila al carei sef era amanta semioficiala - Maria Obrenovici si nici un document sau vreo aprobare nu se emitea decat prin intermediul Mariei Obrenovici. Prin urmare fortele politice au decis inlocuirea lui Cuza cu un Principe strain. Musai strain trebuia sa fie pentru ca un personaj politic autohton nu prezenta incredere in privinta echidistantei politice a acestuia. In trecat fie zis, ideea de Domn strain era impusa chiar de marile puteri care au permis realizarea Unirii. Doar o mica smecherie romaneasca a facut ca A.I.Cuza sa fie ales Domn in cele doua principate. Asadar, astazi asistam la un nou episod in care statul incepe sa devina nefunctional deoarece cel insarcinat cu functia arbitrajului - Presedintele, a inteles sa isi abandoneze menirea lasand statul sa functioneze cu mari convulsii. In aceste conditii, dv. avansati ideea ca Romania ar putea deveni monarhie. Intradeva ar putea fi o solutie, penultima cred, deoarece ultima nu ar putea fi decat o dictatura militara, ceea ce nu ne dorim. Asadar, daca Romania va ajunge vreodata din nou o monarhie, meritul principal ar reveni Presedintelui Traian Basescu care, fara a imbratisa solutia monarhica, ba dimpotriva, ar aduce tara in situatia in care va trebui sa aleaga solutia cu raul cel mai mic. Istoria mai poate sa ne rezerve inca surprize.
globedreamer
rank 5
@fgrooster
Mai olimpicule... nu raman nicaieri.
Pentru ca toata viata am incercat sa ies din mizerie si din saracie si pana acum cred ca am reusit asta destul de bine.
As putea ramane aici unde sunt acum, dar as avea senzatia ca imi parasesc tara invadata de lacuste socialisto-liberalo-securiste care vor rade totul ca o molima.
Si las nu sunt si nu am fost niciodata mai olimpicule.
Utilizator sters
NEIMPORTANTULUI...
Din saracie si mizerie se poate iesi...
Din betzie se poate trezi...
Din pros/tie la fel, dar foarte rar...

Din lipsa de caracter...
...NICIODATA !
Conservatorul
rank 5
probabil...
ti-ar fi placut mai mult sa o rada lacustele PDL-iste pentru eficienta ca au inceput sa o rada atat de repede si bine ca ia intrecut pe ceilalti.
ORDD
rank 5
@ Ioan din Chicago !
Republica parlamentara ,stimate coleg, se poate aplica ca sistem de guvernarea tarii, numai in situqatia STATULUI DE DREPT.

Sa se instaureze Statul de Drept si apoi mai vorbim.
Cu o monarhie constitutionala sunt de acor d, dar nu di actuala increngatura regala. Prefer altceva,
Turnul de observatie
rank 5
Istoria ne demonstreaza ca exista solutii la toate
Par examples? care vasazica, nu avem stat de drept. El deja exista, dar functioneaza poticnit din cauza ingerintelor politicului in absolut toate domeniile societatii. Pana si alegerea Patriarhului BOR am avut de a face cu o ingerinta a politicului. Pana vom avea un stat de drept cu adevarat functional, la parametrii statelor din U.E. va mai curge ceva apa pe Dambovita. Ati fi de acord cu revenirea la forma de stat care a fost candva "Monarhia constitutionala"! Si eu cred ca ar fi o solutie, dar ar fi penultima, deoarece ultima ar fi o dictatura militara. Romania a mai trecut prin asa ceva si atunci ultima solutie a fost dictatura militara a generalului Ion Antonescu. Atunci au fost situatii dramatice care au impus solutii de exceptie. De remarcat ca dictatura militara a lui Antonescu nu a insemnat si inlocuirea Monarhiei constitutionale ci doar o coabitare a celor doua institutii, coabitare care a functionat cu mari dificultati. Inercarile tot mai manifeste ale Presedintelui Traian Basescu de a conduce tara dupa "cum vrea muschii lui" duce la subminarea statului de drept si se poate ajunge cu degradarea pana la aparitia unei necesitati imperative care sa ii determine pe generalii armatei romane sa preia puterea in stat. Un astfel de act ar fi privit in mediile europene, vorba unui personaj deja celebru - "ca dracu". Bineinteles ca se poate avea in vedere o solutie intermediara - reinstaurarea monarhiei constitutionale. Solutia ideala in situatia dramatica ce s-ar putea crea ar constitui-o instaurarea unei dictaturi militare aflata insa sub egida monarhiei ceea ce ar face mai usor de inghitit "hapul" de catre mediile politice europene, bineinteles cu promisiunea ca dupa restabilirea statului de drept se va trece din nou la democratie cu tot ceea ce presupune aceasta. De preferat ar fi ca fortele politice romanesti, in frunte cu Presedintele, ar fi sa dea dovada de rationalitate si sa nu se ajunga la necesitatea de care am amintit. Inca un aspect: atunci cand ar putea sa apara in Romania o astfel de necesitate, deja unele state ale Europei ravasite de criza ar putea recurge inaintea noastra la solutii extreme, inclusiv cea de care am amintit. Prima tara ar fi Grecia si asta chiar foarte curand. In privinta persoanei care ar trebui sa se urce pe tronul Romaniei in cazul alegerii solutiei Monarhiei constitutionale, chiar nu mai prezinta importanta. In locul actualului Rege si al familiei sale, credeti ca tronul ar putea fi incredintat lui Talmaceanu "par example"? Cumva credeti ca ar fi mai buna solutia aducerii pe tronu Romaniei a vreunuia din nepotii Reginei Marii Britanii? Cumva vi s-ar parea mai potrivit vreun membru al familiei regale saudite? Cred ca nu este bine sa ne jucam cu istoria si sa lasam lucrurile sa decurga firesc. Cine stie, poate ca "d r a c u l nu este chiar atat de negru".
ETC
rank 1
Basescu trebuie suspendat, internat sau condamnat ?
Suspendarea, internarea si condamnarea lui Basescu nu trebuie negociata ! Clujul, noua gluma proasta a Romaniei :)Dosarul ALRO o asteapta pe europanarama Udrea. In esenta, fapta de coruptie legata de ALRO a fost dovedita. Udrea: Idei de 0 :))) politica in pdl: Sa stai la rand sa faci amor cu nevasta si sa-ti sara randul :)))) pdl - fabrica de prosti !!!

Fara familie, fara copii si fara o reputatie buna. Viata insasi in pdl e o mare mu ... e :))) Esec de toate soiurile.
globedreamer
rank 5
@fgrooster...
Intzleg ca eu as fi cel "lipsit de caracter"...
Eu stiu ce sa zic mai olimpicule... poate ai dreptate.. poate nu...
Bine macar ca nu-mi las matzele goale sa-mi coordoneze activitatea cerebrala.
Cat despre pr.ostie... hai sa-i lasam pe cei mai priceputi decat noi sa comenteze despre subiectul asta... parerea mea "care este".
Death45
rank 5
Stii ce nu inteleg eu ?
De ce au luat aceasta decizie doar cu 30 de voturi impotriva. Atati parlamentari PDL si udmr au mai ramas ???
Utilizator sters
PARTZIAL AI DREPTATE...
Da' din nefericire nu pot accepta si privi pasiv la specialishtii ... pros/tiei!
Cu care, din motive pseudo-anticomuniste, te raliezi intr-o confrerie absurda si neonoranta...

Eu sint mai anti-comunist decit ar putea fi multzi habarnautzi clantzai de pe aici, chiar intr-o intreaga viatza de om!
Chestie de educatzie, genealogie, caracter...
Daaa' parca tzi-am mai spus toate astea, acum ceva timp.

Da', spre deosebire de tine, consider ca e absolut inutil si mult prea tardiv sa ma revolt si sa vreau, de exemplu, sa-l vad murrind in chinuri pe Iliescu!
Veshnicul parastas prin care va ramine in istorie e mai cumplit chiar decit moarthea lui fizica!

HELAS!... RAUL A FOST, INSA, DEJA FACUT!

Cum la fel de infantil si nedemn e sa consider ca liberalii sint ... neo-comunishtii Romaniei doar pt. ca nu-mi place mie ca au facut aliantza cu psd-ul ... "roshu"!
Psd-ul lui Ilici si Nastase nu mai e cel a lui Ponta, Corlatzeanu, Sova...
Si dreptul, chiar obligatzia astora tineri, este sa rupa cu trecutul ce ne intuneca tuturor mintzile...

O mare parte - paupera, umilita, lipsita de drepturi si sperantze - a tzarii asteia, va avea intotdeauna nevoie de o orientare de stinga.
O stinga adevarata, autentica si moderna, cum cred ca e necesar si ar trebui sa ne dorim totzi...
Si cum e de dorit sa fie chiar de catre noi cei ce ne consideram ... liberi, inteligentzi, de caracter, lipsitzi de mari privatziuni materiale, adeptzi ai liberalismului.
Faptic si, mai ales, in gindire...

Imi doresc ca si Ponta sa se tzina de cuvint si Antonescu sa ajunga preshedinte.
Nu stiu daca exista vreo ... euglena verde care sa intzeleaga motivatziile!
Dupa asta, cele 2 partide vor rupe - firesc! - lunga ... "luna de miere", si vor avea, din 2016, din nou identitatea lor doctrinara originara.

Si vreau sa am sperantza ca vor exista doar 2 mari fortze politice puternice, spre care, si dinspre care se vor canaliza energiile politice importante ale natziunii:

PNL si PSD...

Intocmai la fel ca in tzarile pe care le ... invidiem!

In orice analiza politica, cit de cit obiectiva, pdl-ul este doar o ... strutzo-camila!
Fara doctrina, fara substantza politica, fara ... coloana vertebrala sociala.
O inventzie mutanta, un partid-jucarie in miinile unui scelerat avid de putere...

Care a reusit, aproape malefic, sa "intoarca" romanii impotriva romanilor...

Nu ma pot opri sa ma intreb ce ... creatura apocaliptica, cu aparentza umana, e in stare de acest atentat la fibra natziunii asteia?
Si ce motivatzii ar avea si in slujba cui anume???
Vantalk
rank 3
Oare
prietenii din parlament ai lui Ponta o sa il aleaga obiectiv pe Basescu? Prostii, subiectivii astia nu stiu macar ce este constitutia!
Vantalk
rank 3
Ptiu!
Vati spus o parere despre cine preferati, legea IMPUNE cine merge, nu voi clanurile de interese
Utilizator sters
Daca nu va respecta decizia.......
......SUSPENDAREA....si in toamna vom avea si prezidentiale! Jos Basescu!
snoopy
rank 1
Da-mi si mie
3 nume de potentiali candidati la presedentia Romaniei ! 3...
Ghilotina
rank 5
bre fomofo ... hihihi ... declaratia e nula la 3 !
apa de ploaie dpdv juridic ;

Ponta si ai lui sunt smekeri , stiu ca o "declaratie" nu are putere juridica si nu poate fi atacata la CCR , suverana si peste Parlamentul supus Constitutiei .

dar o "declaratie" ii submineaza autoritatea si prestigiul cuvantului dat Presediintelui .

Parlamentul instigat de Ponta a stirbit autoritatea reprezentantului Romaniei .
Adica voi va faceti vinovati de Crima de inalta tradare , ati subminat autoritatea de stat .

bahto delo delo !
tata lor
rank 5
@snoopy
Bogdan Aurescu care poate nu va lua destule voturi si ar fi invins usor de Mazare sau Udrea! Sunt trei?
Utilizator sters
CE SA FACI TU CU ELE ?...
"Alba - Neagra" ???...

...Ca sa stii si tu cu cine votezi, nuuu?!?
Ghilotina
rank 5
bre ... hahaha ! parlamentul nu-i poate ordona Presedintelui
decat facand legi si sa-l oblige sa le respecte .

Parlamentul nu se poate opune mandatului direct dat de romani .

Vai de capul nostru !

Pai de-aia a iesit votul de duminica asa ..........
Utilizator sters
@Chilotina -Vorbesti numai prostii fara legatura
cu Constitutia,Conf aet 91 si 102 Guvernul negociaza si realizeaza politica externa iar presul semneaza numai ceeace guvernul a negociat.
Ponta nu este Boc prim ministru de paie a lui base
Finita la comedia portocalia !
fomofo
rank 5
imi permit sa-ti raspund!!
La ora la care postez eu asta, deja toti prim-ministrii din tarile participate la C.E.--care vor fi acolo in 28-29 iunie--plus marile ziare europene, stiu deja de declaratia parlmentului roman.Si poate ca in Romania parlamentul este asa cum este, dar acolo, parlamentul este suveran si respectat.Risca Basescu sa fie ridiculizat de toti?Plus ca la intoarcere ,tot in fata parlamentului de acasa vine ,sa spuna ce s-a discutat si hotarit!!Si intrebarea va fi scurta:ce-ai cautat acolo, daca stiai de declaratia noastra?Plus ca pina si UDMR, si o parte din PDL, prezent in sala au votat...Ponta.Mingea este acum in ..terenul lui Basescu,oricum pierde.
Dar ca sa nu se supere nici el, poate sa mearga si dinsul sa vada campionatul european de fotbal ,ca si ala se numeste tot CE2012,si vine si ne spune rezultatele.
Conservatorul
rank 5
Pai tocmai reprezentarea sa e sub 20%.
De fapt nu mai reprezinta pe nimeni, nici macar PDL-ul si daca acestia nu inteleg ca actiunile lui haotice iau adus la nivelul anului 2000 s-ar putea in toamna sa aiba soarta taranistilor.
Utilizator sters
Rezultat vot.....
....30 impotriva....deci in parlament au mai ramas 30 de pedelei....restul au fugit!
TZUTZU
rank 5
Banule ! Esti iesit din UZ !...PDL NU A VOTAT, nu a ....
....participat la vot.

Intele sa faca misto de PDL unul destept ,dar nu matale.
Prietenii mei sunt INTELIGENTI !
snoopy
rank 1
@fomofo
Sunteti aruncator de artificii ? Spune-i presedintelui Frantei sa nu se prezinte la CE. Parlament suveran si respectat ?, din cate stiu eu in fiecare tara suverana este constitutia ! Plus ca udmr-ul a "votat" acesta declaratie politica din cauza faptului ca azi dimineata au negociat cu USL-ul si au primit conducerea radioului national, asta apropo de Ponta care spunea ca ca nici un post nu va mai fi politizat. Pe mine nu ma deranjeaza ca ar merge Ponta dar in schimb ma irita ticalosia de care dau dovada cei din usl, daca nici constitutia nu mai este respectata atunci la ce mama naibi mai avem constitutie in Romania?, care constitutia a fost creata tot de sleata lui Ilici ! Vor sa-l suspende pe Basescu ? Sa o faca, ce atata tam-tam si discutii ? Hai la referendum si o sa vedem ! De fapt referendum-ul se pune in Romania? (vezi micsorarea numarului de parlamentari). Stau unii si comenteaza toata ziua despre Basescu si/sau USL si/sau PDL, oare acelora din parlamanet le pasa de mine ?, tine?, noi?, voi? Combinatii, salarii, licitatii, pozitii, nepotism, avantaje, imunitati, etc... si niste unii se bucura de numai pot :"WOW ve tare !!! PDL-ul e in moarte clinica". Ponta in loc sa dea legi pentru binele populatiei el se bate pentru un scaun la CE facand ceva pe constitutie. Asta este prioritatea USL ? Leul este in cap ! Cei care sustin real economia Romaniei (cei care lucreaza la particulari) sunt pe ultimul loc in prioritatile guvernului socialist, oare ce s-ar intampla daca toti astia care sustin economia Romaniei ar face o greva fiscala ? Vad pe toate posturile TV, saracii pensionari (e de inteles), saracii profesori, saracii bugetari, saracele cadre medicale, saracii aia si ceilalati, dar NIMENI niciodata (nici PDL, nici PNL) nu au spus macar odata saracii care tin economia reala din Romania, pe care toti i-am supt cu taxe si impozite si de care ne batem joc in fiecare zi si care muncesc pana cad in cap, ataman tot hotii conduc si confederatiile patronale. Si acum stam ca prostii si ne batem in comentarii ! Jos Basescu, sus Basescu, jos PDL, sus PDL, de fapt e ceata. Ziarele si televiziunile sunt 100% aservite, cine plateste mai mult la contractele de publicitate si in plic are dreptate. Dialogul de la posturile TV a devenit la sto. Romania NU are nici un viitor !!!
fomofo
rank 5
Artificii,spui?
In Franta,asa ca sa sti,presedintele alege primul ministru , nu parlamentul, deci el este seful direct al primului.
De ce nu merge, la CE. presedintele Germaniei,sau al Italiei,sau Poloniei, sau oricare stat din cele 27,exceptind Franta si Cipru?
Death45
rank 5
Absolut de acord cu tine !
Si toate lucrurile vor merge din mai rau in mai rau pina o sa faca explozie mamaliga .... Poate de data asta o sa fie o cutra din guvern sau parlament care o sa-si ia un glonte in cap sau poate o sa iasa oamenii in strada dar nu in fata guvernului ci la ei acasa sa le evasteze putin vilele si sa le dea foc la masini... Si ATUNCI poate o sa le fie frica de populatie si o sa mearga in varful piciorelor prin parlament.... Pina atunci insa, ne certam ca tontii pe forumuri. Tineti minte, Frica pazeste pepenii..
internet
rank 5
De ce sa nu mearga Basescu cel mai priceput presedinte ?
Se spune ca la o rezervatie de pinguini din 100 doar unul era de sex masculin.
La rezervatie se deplaseaza mai marii lumii,Obama,Putin,presedintele Frantei,Basescu si sunt rugati sa determine care din cei 100 pinguini este mascul.
Incearca Obama,se da batut,incearca Putin se da batut,incearca presedintele Frantei se da batut.Incearca Basescu si in cateva secunde rezolva problema.Toata presa,toti comentatorii,sunt uimiti,si il intreaba pe Basescu;cum ati reusit ?.Pai le-am zis sa traiti bine,si numai unul mi-a raspuns sa imi bag p... in...
Comentariu inadecvat
conu mire
rank 3
si daca esti milog si traiesti rau
ce vina poarta baselu?
A.Cantemir
rank 5
M-am saturat
Articolul e parca prea scurt.Putea sa aibe si 10 pagini.M-am saturat de un presedinte care semneaza intai si citeste acasa.Poate citeste.
Utilizator sters
Mda...
...se chinuie să "citească" "Levantul" de fo 5-6 ani și incă n-a deslușit titlul romanului din cauza alcoolemiei compulsive,și a inteligenței gen Tălmăcean,Igaș,Anastase...

Trăiască Băsescu ca Mubarak.Acum.!†††††††
ORDD
rank 5
Nu sunt de acorde cu MITOCANIILE tale pe forum !
In Ferentari cu ele.

Ce ziceti voi , colegilor, aude moderatoreuol sau are dopuri in urechi ?
ORDD
rank 5
Tu nu ai presedinte. Ai votat pe Geoana,
Pupa-l acum ca pe presedintele preferat.
Utilizator sters
DA, BAI, INTELIGENTULE...
Asta-i ... mitocania ta si ai voie sa fii de acord cu ea!
Nuuu?!?

Sa chem eu ... moderatorul in locul tau?

Sau sa sun la ... 112?!?
vandy
rank 2
Priculiciul...
Sa mearga pricu' de Mongolia, da' sa ramana si la cersit la Bruxeles. Ar avea succes cu moaca aia. Vine chioru', pleaca tziganu'...Super!
Comentariu inadecvat
m.omiduta
rank
Hopa!
A ajuns Parlamentul Romaniei mai tare ca si Constitutia.
USL incepe in forta, sa vedem cat ii va tine, se stie ca cei care accelereaza la start, raman in urma pe ultima suta de metri.
Utilizator sters
Ha ha ha...si iar ha
Stai tata ca Basescu nu i fraier
Fraierii sunt aia care musca....Basescu ii lasa si PDL
Acum cind Poanta se duce la Bruxelles o i a masiv pe spate.Masiv...v a trebui sa raspunda el insusi nu Basescu despre Justitie, Economie,etc
Stai ca acum vine circul dorit
Si....in acelasi timp dosare peste dosare (majoritatea din USL) de coruptie crunta,santaj,jaf,etc.

He he he....mai piticilor crede ti voi ca va arde ti cu Vestul?
Stai asa...sa vedem cum o cotiti Bolsevicilor
Vine mare
magog
rank
Omul care tine ouale altuia in mina!
Se crede intelept, dar nu vede adevarul dintre picioare!
Urmeza sa curga numai miere si salarii comunitare din partea USL???
Pentru USL nu este criza economica globala, pentru ei a venit timpul sa-si astimpere foamea ce au acumulat-o in ultimii 7 ani!
Dezbinarea nationala a USL este fara de comparatie si nu in favoarea natiunii si a Romaniei!
Aveti grija si nu acceptati noua formula de dreapta cu Ungureanu, deoarece reprezinta tot o facatura a fostei securitati, ce controleaza toate partidile politice actuale!
PNL a facut dovada ca nu mai are nimic in comun cu partidul istoric si este o combinatie gindita de "anticomunistuil" iLIeSCU!
Utilizator sters
Pt. Profa
Noi, cadrele didactice din Cluj,
am auzit o noua lozinca, pe care o striga toata lumea:
"Basescu la brutarie!"

Dar de lozinca …." Basescu la Brutarie" ….si …"Nastase la Puscarie"
Nu a I auzit

PS Si ce este “Profa" in limba Romana?
Vrei sa spui “Profesoara"?
Poate Invatatoare daca predai pe la Liceu
Sa vedem citi bani ve ti face acum Bolsevicilor cu nou vostru Premier
Stai sa vedem de unde vin banii…..bani…baniiiii…nu vrajeli Bolsevice
Utilizator sters
Basica....se..
Desumflaa...Oleee ...
ORDD
rank
Nu sunr de acord cu batjocorele lui Ambidetri !
Ce ziceti,voi, cole gi forumjisti, aude Moderatyirul sau are dopuri ihjn urechi.
Utilizator sters
NICI EU NU SINT DE ACORD...
...ca anal-fabetzii sa circule liber pe net!

Da' daca sint nemultzumit de nivelul tau, ce pot eu sa fac?

P.S.: Intzeleg ca atunci cind erai mic si-tzi luau copiii jucariile, te-apucai de plins si-o chemai pe ... "doamna", nu?!?

Invatza sa fii barbat!
S U P O R T A !
Nu mai esti copil...

Sau da???
Utilizator sters
Interesant ce solutie s-a ales
Nu o hotarare parlamentara sau un mandat expres de reprezentare ci o declaratie politica. Primele doua erau atacabile, a doua este o simpla declaratie fara valoare juridica, dar sa te fereasca sfintii sa n-o respecti.
Imi mentin parerea ca trebuie schimbate in sensul clarificarii TOATE legile, in frunte cu Constitutia unde sa fie definit clar si limpede ce fel de republica suntem: parlamentara, semiprezidentiala (ce e aia?) sau prezidentiala. Acum practic se poate face orice perfect legal.
Il felicit pe Ponta pentru ponderatia raspunsului la intrebarile insistente si ilogice ale unei ziariste care o tinea gaia matzu cu suspendarea si-mi intaresc convingerea ca PSD-ul a luat deja foarte serios in calcul si postul de presedinte.
S-auzim de bine.
Utilizator sters
Primul Ministru tre sa mearga.Presedintele...
E Matol...Oleee ...
DonPedro52
rank
Tara asta are Constitutie?
Orice natarau de politichian poate sa conteste si sa nesocoteste Constitutia. Oamenii responsabili o respecta.Urmasii comunistilor si securistilor in nota traditiei comunistoide se considera deasupra oricarei legi si pot sa-si impuna interesele fara nici o jena.Mai ales acum cind electoratul confuz si derutat de presa mogulilor penali a dat o mare incredere penalilor din USL.
blocatu
rank
Romania nu mai este tara independenta in cadrul UE ????
Actiunea lui Ponta si a Parlamentului arata ca pentru ei Romania nu mai este independenta in raport cu celelalte state UE... Bravo lor si vai de noi cu astfel de conducere.
Utilizator sters
Ponta tre sa mearga...
Basescu I prea ...Matol...
Utilizator sters
parerea mea
Sunt de acord, pe Ponta nu l-am auzit i n c a facand lobby pentru cianuri si cadorisirea aurului din Rosia Montana si nu l-am auzit nici sa arunce cu banii afara pe ciori performante in secolul trecut, cand romanii n-au ce manca. Cu banii aceia poate invita pe americani sa creeze locuri de munca in Romania. Cascam ochii si urechile in continuare. A punctat frumos si logic. E o surpriza placuta, deocamdata, chiar in comparatie cu mru. Iata, chiar stie sa fie matur, sa-si apere elegant drepturi si puncteaza destul de bine in defavoarea pnl-ului care se va isteriza. pdl-ul va pune benzina dar pdl-ul nu mai exista cu udrea la bord.
Bobby_Fischer
rank
Si nu numai Parlamentul !
Si asociatia de locatari de la scara B a hotarat sa mearga Ponta. E un banc pentru creiere netede, votanti de PSD. Sa fim seriosi, dragilor
Utilizator sters
rusinica mie
M-a "facut" tatuca Base... N-am trecut extemporalul la stiinte politice cu subiectul Constitutia asa ca, pentru asta seara, fac "ciocu mic". Nu sunt platita pentru asta dar rusinica este rusinica. O sara buna.
cititoru
rank
in comparatie
Spania, care este monarhie, este reprezentata intotdeauna de catre "presedintele guvernului", echivalent cu primministrul. Dar Presedintele guvernului Spaniei este votat de catre popor, prn vot direct, ca un presedinte al republicii, in timp ce la noi primministrul este numit de catre parlament
Utilizator sters
In atentia USL-inosilor: Daca Parlamentul va incerca, prin
incalcarea Constitutiei, destituirea Presedintelui, atunci noi ne vom considera indreptatiti sa il aparam pe presedinte chiar si cu arma in mana daca va fi nevoie !
Utilizator sters
BAAAAAI ... C6H17NO2-LESS!...
Tu ai suficient creier sa realizezi ca atitudinea asta de incitare la agresiune fatzisha si anrhie sociala violenta este...

...PROFUND P E N A L A ?!?

Tzi s-a facut de ... brutarie???
Death45
rank
ti-e frica ?
pe net ? :))
sunt sigur ca omul vorbea virtual..... :))
StefanIntaiulSiCelMare
rank
oare?
se da diurnă mare de vrea Prosta să meargă?
Ghilotina
rank
vrea sa faca poze cu Sefi de stat
sa se faloseasca in fata thailandezelor ,
a minorelor furnizate de Banicioiu si Negoita .
ana50
rank
Daaaaaaaa ,thailandezele .....
Trebuie sa-l adore nu?ca doar e mare sef!cand el e de fapt un mascarici nesimtit ...care ,desi facut de nastase ?????????????!!!!!doctor in drept sic!!!!!!!!!! haha!! se dovedeste ca habar nu are de legi si constitutie
ana50
rank
nici sova nici ponta nu cunosc constitutia
si nu au citit-o ,ca deh nu au timp pentru asta .Ei trebuie doar sa teasa intrigi impotriva lui Base ,altceva nu stiu !Si mai zic ca sunt destepti !Ba sunt prosti ca niste cizme , niste dezinformati ,orgoliosi nevoie mare !niste nesimtiti!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor