Pascu prevede sciziunea in PSD, Ponta ii raspunde - ce as are in maneca (Video)

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 14:11
3908 citiri
Pascu prevede sciziunea in PSD, Ponta ii raspunde - ce as are in maneca (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a prezentat prioritatile PSD pentru urmatoare perioada, spunand ca se bazeaza pe sprijinul tuturor parlamentarilor, nu doar pe social-democrati, in ceea ce priveste activitatea Guvernului.

Prim-ministrul i-a raspuns astfel euroaparlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, care a precizat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca se asteapta la o sciziune a partidului.

I. M. Pascu: Ma intreb daca aceste alegeri puteau fi castigate. Ma astept la sciziunea PSD Interviu

"Eu cred ca PSD, alaturi de aliatii sai, va guverna foarte bine Romania in 2015-2016, dupa care ne prezentam la alegeri si oamenii decid", a raspuns Ponta, intrebat de jurnalisti cum comenteaza afirmatia europarlamentarului.

"Ma bazez pe toti cei 377 de parlamentari care au votat in Parlament noua formula a Guvernului", a continuat premierul, subliniind faptul ca activitatea coalitiei de guvernare este una stabila.

Legat de zvonurile ca anumiti membri ai coalitiei ar putea migra spre alte partide, Ponta a precizat: "Nu am vazut o singura declaratie serioasa a vreunui parlamentar PC, UNPR sau PLR. Activitatea coalitiei este o activitate stabila, vom guverna impreuna pana la sfarsitul lui 2016, chiar astazi avem prima sedinta a coalitie", a mentionat premierul.

De asemenea, Victor Ponta a vorbit si despre discutiile pe care le-a avut, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis, precizand ca PSD isi doreste, pe langa acordul legat de bugetul Apararii, si alte intelegeri asumate de toate fortele politice.

Iohannis, consultari cu partidele - LIVE

Agenda PSD

Victor Ponta a prezentat agenda PSD pentru urmatoarea perioada, cand vor avea loc Comitetul Executiv National, Consiliul National si Liga alesilor locali.

"In calitate de prim-ministru, voi dori sa prezint celor doua camere ale Parlamentului, in perioada 1-8 februarie, prioritatile pentru sesiunea de primavara, prioritatile Guvernului, astfel incat sa existe o coordonare intre actiunile Guvernului si cele ale Parlamentului", a declarat Ponta.

Astfel, seful PSD a anuntat ca, in perioada 30-31 ianuarie va avea loc CExN si sedinta reunita a grupurilor parlamentare, la inceputul lunii martie va avea loc Liga alesilor locali, iar intre 20-21 martie se va desfasura Consiliul National, care va stabili data Congresului National al PSD.

"In Consiliul National vom dezbate pasii urmatori pentru pregatirea alegerii structurii noastre de conducere", a spus Ponta, adaungand ca vor exista mai multe modificari in ceea ce priveste statului partidului.

"Cu siguranta, voi propune prevederea in statut a consecintelor pe care oricare membru le poate suferi in urma implicarii in diverse statii ale unor procese. Trebuie sa stabilim ce se intampla in functie de urmarire penala, arestare preventiva, trimitere in judecata sau condamnare.

La colegii de la PNL constat ca se roaga de un senator (Tudor Chiuariu, - n.red.), eu nu vreau sa ne rugam sa isi dea demisia, trebuie sa avem in statut: ai fost condamnat sau trimis in judecata, care sunt consecintele?", a spus Ponta.

Tudor Chiuariu, fortat sa-si dea demisia din PNL - pana cand are termen

In plus, liderul social-democrat a mentionat ca trebuie stabilit clar nivelul de delimitare intre functia administrativa si functia politica in PSD, asigurand ca noile reglementari "se refera la toata lumea, inclusiv la mine".

Ce vrea sa faca la Guvern - "tinerii sufocati de RCA", in atentia lui Ponta

Despre posibilitatea ca tarifele RCA pentru tineri, considerate inclusiv de premier mult prea mari, sa fie reglementate printr-o ordonanta, Ponta a explicat ca piata asigurarilor este una libera, dar ca Guvernul va incerca, alaturi de Parlament si Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) sa gaseasca o solutie.

Ponta: Preturile RCA pentru tineri sunt excesive. O masina nu trebuie sa fie considerata un lux

"Se ajunge la o situatia insuportabila, in special pentru tineri, speram sa gasim - Guvernul, ASF si Parlamentul - o solutie. Nu puteam sa luam de la tineri bani pe care, foarte sigur, nu-i au", a declarat premierul.

Referitor la ordonanta de urgenta legata de plagiat, pentru care Victor Ponta a fost criticat in repetate randuri, premierul s-a aparat spunand ca prevederea care face referire la plagiat se numara printre alte cinci prevederi ale ordonantei, care sunt de urgenta pentru cadrele didactice din Romania.

"Acea ordonanta are multe prevederi referitoare la sistemul educatiei - pe 6 februarie, un numar important de cadre didactice trebuie sa-si piarda statutul, in timpul anului universitar. E vorba de sase prevederi care tineau de urgenta desfasurarii activitatii, printre care a fost inclusa (si cea legata de plagiat - n.red.) ", a lamurit Ponta.

Baroul Bucuresti: Ponta a devenit avocat in baza doctoratului plagiat

Eveniment Quarterly Report

Romașcanu: ”România şi-a asumat să recunoască căsătoriile între persoane de acelaşi sex din Uniunea Europeană”
Romașcanu: ”România şi-a asumat să recunoască căsătoriile între persoane de acelaşi sex din Uniunea Europeană”
Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, consideră că decizia definitivă a CEDO privind protecţia şi recunoaşterea legală a familiilor LGBT din România va trebui analizată de Guvern,...
Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Reprezentanţii Partidului Socialiştilor Europeni (PES) au transmis miercuri, 27 septembrie, că susţin „pe deplin decizia Guvernului României şi a PSD de a stabiliza bugetul”....
#Victor Ponta agenda PSD, #Victor Ponta RCA, #Victor Ponta statut PSD, #Victor Ponta plagiat , #premier
Comentarii