PDL condamna prezenta "turistului" Ponta la Olimpiada de la Soci

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 14:27
1684 citiri
PDL condamna prezenta "turistului" Ponta la Olimpiada de la Soci

PDL considera inoportuna prezenta premierului Victor Ponta la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, apreciind ca Romania nu ar trebui sa fie reprezentata la nivel politic la acest eveniment sportiv.

Pozitia Federatiei Ruse in rezolvarea problemei Transnistriei, lipsa unei reactii de condamnare a recentelor incalcari a drepturilor omului care privesc minoritatea romaneasca din Transnistria, reprezinta motive suficiente pentru ca Romania sa nu fie reprezentata la nivel politic la aceasta ceremonie, sustine secretarul executiv al PDL Radu Carp.

"Victor Ponta nu doreste decat sa aiba o fotografie cu Vladimir Putin sau cu premierul Medvedev, in conditiile in care Barack Obama, David Cameron, Joachim Gauck, Angela Merkel, Francois Hollande, Vivianne Reding sau Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu vor participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci.

Este nevoie de relansarea relatiilor intre Romania si Federatia Rusa prin convorbiri bilaterale la nivel politic, pe baza unei agende clare, convenite de comun acord si nu prin evenimente de imagine", este de parere Radu Carp, ministru al Afacerilor Externe in Guvernul Alternativa.

Ponta merge la deschiderea JO de la Soci. Obama si Merkel boicoteaza

Totodata, acesta reaminteste faptul ca Guvernul PSD-PNL nu a sprijinit deloc dezvoltarea sporturilor de iarna in Romania, iar premierul "nu a avut nici macar curiozitatea de a sti cine reprezinta Romania la aceasta competitie".

"In aceste conditii, participarea lui Victor Ponta la ceremonia de deschidere de la Soci reprezinta un exercitiu pur de retorica. Participarea la acest eveniment nu se justifica nici din perspectiva organizarii sale in Federatia Rusa, in conditiile in care recunoasterea Transnistriei de catre Duma de Stat nu a fost repudiata in termeni categorici de catre acelasi stat, Federatia Rusa, care organizeaza Jocurile Olimpice de Iarna", subliniaza secretarul executiv al PDL.

Premierul Victor Ponta se intalneste, vineri dupa-amiaza, la Soci, cu omologul sau rus, Dmitri Medvedev.

Medvedev va avea scurte intrevederi cu prim-ministrul moldovean Iurie Leanca, premierul bulgar Plamen Oresarski si cu cel lituanian Algirdas Butkevicius, informeaza Voice of Russia, care citeaza Interfax.

C.B.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...