Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PDL Constanta a depus plangere penala impotriva lui Victor Ponta

Marti, 14 August 2012, ora 16:51
2237 citiri
PDL Constanta a depus plangere penala impotriva lui Victor Ponta
Foto: Arhiva

PDL Constanta a depus plangere la Parchetul instantei supreme impotriva premierului Victor Ponta, in urma declaratiilor acestuia din 9 august, cand a spus ca "procurorii ar trebui sa evite situatii ridicole", referindu-se la anchetarea manechinelor care l-au insotit pe Radu Mazare la referendum.

"In fapt, in 09 august, domnul Victor-Viorel Ponta a inteles sa faca, intr-o conferinta de presa, o serie de declaratii vizand modalitatea de desfasurare a cercetarilor penale in dosarul avand ca obiect plangerea penala formulata impotriva primarului municipiului Constanta, domnul Radu Stefan Mazare, pentru savarsirea infractiunii prevazute de dispozitiile articolului 52 alin. 1 din Legea nr. 3/2000.

Din analiza continutului declaratiilor facute in conditiile anterior aratate, apreciem ca se contureaza savarsirea, de catre domnul Victor-Viorel Ponta, in dubla sa calitate de prim-ministru si ministru interimar al Justitiei, a infractiunilor prevazute si sanctionate de prevederile articolului 248, articolului 264 si articolului 2721 din Codul Penal, activitate infractionala materializata in perturbarea grava a conditiilor de desfasurare a activitatii organelor de cercetare penala investite cu solutionarea plangerii mai sus mentionate, realizata, intre altele, sub forma utilizarii unor expresii insultatoare la adresa activitatii organelor judiciare anterior amintite, scopul vizat fiind zadarnicirea urmaririi penale in dosarul avand ca obiect plangerea penala formulata impotriva domnnului Radu Stefan Mazare", se arata in plangerea penala formulata de PDL Constanta si depusa la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Democrat-liberalii constanteni mai spun ca "interventia publica" a lui Victor Ponta reprezinta "un act de natura a influenta, cenzura si zadarnici activitatea procurorilor" care ancheteaza cazul manechinelor aduse de primarul Radu Mazare sa voteze la referendum.

"Cum poate fi altfel interpretata interventia publica a domnului Ponta, din inalta pozitie de ministru al Justitiei, decat un act de natura a influenta, cenzura si zadarnici activitatea procurorilor, implicati in cercetarea penala si in desfasurarea etapei de urmarire penala, in dosarul asa-ziselor manechine ale domnului Mazare.

Consideram ca este inadmisibil, de neacceptat si totodata culpabil faptul ca ministrul Justitiei dezvolta actiuni de ingerinta in actul de justitie, calificate prin scopul de a obtine zadarnicirea urmaririi penale intr-un dosar inregistrat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, toate avand drept mobil impiedicarea tragerii la raspundere penala a domnului primar Radu Stefan Mazare", se mai arata in plangerea penala.

Mazare are plangere penala dupa vot. Modelele ii sar in aparare: Avem buletin de Romania!

De asemenea, PDL Constanta considera ca, prin aceste declaratii, Victor Ponta transmite un mesaj de uzurpare a autoritatii pe care o reprezinta statutul de magistrat si instiga la ignorarea acestora.

Premierul Victor Ponta a facut, in 9 august, un apel la procurori sa evite situatiile ridicole, el dand exemplu in acest sens anchetarea manechinelor lui Radu Mazare care au votat la referendum in costume de baie, premierul subliniind faptul ca "bunul gust si prostul gust" nu sunt consemnate in Codul Penal.

"Vreau sa spun un lucru si nu-l spun ca ministru interimar al Justitiei, il spun ca fost procuror. Ma astept si fac un apel la fostii mei colegi sa evite pe cat posibil situatiile ridicole.

Nu mi s-a parut deloc amuzant, desi probabil ca este, sa vad ca sunt anchetate manechinele domnului Mazare. Cred ca procurorii din aceasta tara trebuie sa prinda criminali, trebuie sa prinda violatori, trebuie sa ancheteze oameni corupti, trebuie sa ancheteze talhari, (pe-n.red.) manechinele lui Mazare nu e nevoie sa le ancheteze procurorii", spunea premierul, aflat la Ministerul Justitiei.

Ponta a reiterat faptul ca apelul sau trebuie sa fie perceput ca venind din partea unei persoane care iubeste aceasta profesie mai presus de orice.

Procurorii constanteni fac cercetari in cazul primarului Constantei, Radu Mazare, dupa ce filiala PDL a depus o plangere in care il reclama ca ar fi incalcat legea referendumului, in 29 iulie obligand sa voteze 25 de tinere cu care a mers la o sectie de votare din Mamaia.

Mazare a adus la vot zeci de fete imbracate in costume de baie: Hai fetele, alinierea!

Potrivit unui comunicat din 9 august al Parchetului instantei supreme, in perioada 29 iulie - 9 august, pe rolul Parchetului Judecatoriei Constanta au fost inregistrate 16 cauze penale vizand posibile infractiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind in lucru la Politie, cercetarile desfasurandu-se sub supravegherea procurorilor.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#PDL plangere penala Victor Ponta, #Ponta manechine Mazare, #Mazare manechine referendum, #Mazare dosar penal manechine , #premier
Comentarii
Poza billie jean
billie jean
rank 2
Pai si cu USL-ul cum e ?Nu se pricepe la altceva decat la