PDL nu depune inca motiune de cenzura, dar apeleaza la o casa de avocatura

Luni, 28 Mai 2012, ora 13:56
3537 citiri
PDL nu depune inca motiune de cenzura, dar apeleaza la o casa de avocatura
Foto: B1TV

Democrat-liberalul Traian Ungureanu a anuntat luni, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca PDL nu va depune motiune de cenzura, asa cum a propus Cezar Preda, pentru ca nu doreste sa contribuie la instabilitatea tarii, de care se ocupa Guvernul Ponta.

Europarlamentarul PDL a sustinut ca Guvernul Ponta a devenit un "risc pentru democratie" pentru ca unul dintre scopurile sale este "sa il scape pe Adrian Nastase de justitie", facand trimitere la scandalul Grajdan.

Traian Ungureanu a acuzat Guvernul ca, prin actiunile sale, contribuie la "nesocotirea si deformarea institutiilor democratice ale tarii".

"Domnul Ponta guverneaza prin amenintari la adresa institutiilor", a mai spus el, dand exemplu acuzele aduse de premier la adresa magistratilor Curtii Constitutionale, dar si la adresa Avocatului Poporului.

In plus, democrat-liberalul a mai sustinut ca din partea Guvernului Ponta "curg amenintarile la adresa cetatenilor, membrilor PDL sau reprezentantilor administratiei locale din tara", reamintind de declaratia lui Ponta despre Gheorghe Flutur.

Ponta: Am intalnit multi hoti in viata mea, dar niciunul ca Flutur

Traian Ungureanu l-a acuzat pe Victor Ponta ca circula prin tara "cu catusele" ca un "procuror comunist" si i-a sugerat sa se duca cu ele si la Bruxelles, unde isi doreste atat de mult sa ajunga, si sa le explice oficialilor europeni atitudinea sa.

"Daca acum fac lucrurile astea, ganditi-va ce ar insemna o guvernare USL", a mai punctat el.

Cu toate acestea, europarlamentarul a precizat ca in sedinta BPN s-a luat in dezbatere propunerea de initiere a unei motiuni de cenzura, dar s-a ajuns la concluzia ca ar fi un nou mesaj de instabilitate care ar face rau Romaniei.

"Nu vrem sa sporim instabilitatea. Am cazut de acord ca nu este momentul unei motiuni de cenzura(...) Nu intram in competitia de destabilizare a Romaniei. Dar asta nu inseamna ca nu vom apara legea si pe toti romanii", a subliniat Traian Ungureanu.

El a anuntat ca PDL a decis sa apeleze la serviciile unei case de avocatura care sa ii reprezinte, gratis, pe toti cei amenintati de Victor Ponta, "de la director la femeia de serviciu".

Eveniment Quarterly Report

Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect în piaţa de energie regenerabilă, iar specula cu terenuri a devenit un fenomen în România, a afirmat joi, 21...
Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Curtea Constituţională a amânat joi, 2 septembrie, pentru a doua oară o decizie privind legea cumulului pensie-salariu, pentru data de 3 octombrie, după o primă amânare pe 26 iulie. ÎCCJ a...
#Motiune cenzura Ponta PDL, #PDL casa avocatura Ponta , #premier