Plenul reunit al Parlamentului, convocat marti la ora 13.00 pentru mesajul lui Ponta

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 20:00
3610 citiri
Plenul reunit al Parlamentului, convocat marti la ora 13.00 pentru mesajul lui Ponta

Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis, luni seara, convocarea sedintei de plen reunit pentru mesajul adresat de prim-ministrul Victor Ponta pe tema pozitiei Romaniei in privinta bugetului UE 2014-2020, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Sedinta de plen reunit a fost convocata pentru marti, de la ora 13.00, urmand ca dupa prezentarea pozitiei Guvernului de catre premierul Victor Ponta sa aiba loc dezbateri cu privire la mandatul de negociere la Consiliul European.

Totodata, la ora 12.00, parlamentarii din Camera Deputatilor vor vota in cazul arestarii deputatului PDL Alin Silviu Trasculescu, acuzat de DNA de luare de mita. Comisia juridica a dat, vineri, aviz favorabil pentru arestarea deputatului Alin Silviu Trasculescu, cu 10 voturi pentru si un vot impotriva, insa avizul este unul consultativ, iar decizia finala va fi luata de plenul Camerei Deputatilor.

Ponta vrea sa se adreseze din nou Parlamentului pe tema participarii la Consiliul European

Premierul Ponta a transmis, luni, Parlamentului o scrisoare prin care solicita sa se adreseze plenului reunit, pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European.

Scrisoarea prin care premierul Ponta cere sa se adreseze deputatilor si senatorilor va fi discutata de conducerea Parlamentului.

"Este posibil sa adoptam o rezolutie de pozitie a Romaniei, daca aceasta pozitie, care sa capete forma unei rezolutii, se contureaza dupa dezbateri. Nu il obliga pe presedinte, este o rezolutie de principiu", a declarat presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Blaga, despre sedinta Parlamentului legata de Consiliul European: Pierdere de vreme

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca o eventuala sedinta a Parlamentului prin care sa se adopte o declaratie privind pozitia Romaniei la reuniunea Consiliului European este "pierdere de vreme".

Basescu nu il lasa pe Ponta sa mearga la Consiliul European

Ponta a anuntat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca Traian Basescu va participa la summit-ul de la sfarsitul lunii. Premierul a mentionat ca "inclusiv presedintele a invocat ideea unei participari comune", idee respinsa insa de prim-ministru.

Scos din cursa pentru Bruxelles, premierul i-a transmis lui Basescu ca are "toata sustinerea guvernului" sa-si foloseasca dreptul de veto pentru propunerea de compromis a presedintelui Herman van Rompuy de taiere a bugetului propus de Comisia Europeana.

In replica, Traian Basescu l-a ironizat pe Ponta, intr-o declaratie publica de la Cotroceni. "De la anuntul de ieri cu vetoul, toate statele contributoare, sefii lor de stat s-au bagat sub birouri. Cred ca sesizati ironia. Nu poti sa mergi la Bruxelles in halul asta, sa trantesti vetoul de usa: 'Doamna Merkel, daca nu imi dai cati bani vreau eu, iti trantesc un veto de nu mai ajungi la Berlin'", l-a ironizat Traian Basescu pe seful Executivului.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta reprezentare Romania Bruxelles, #Ponta discurs Parlament Bruxelles, #Basescu participa Consiliu European, #plen reunit Parlament Victor Ponta, #Ponta mesaj plen Parlament, #Ponta mesaj buget UE plen Parlament, #vot Parlament arestare Alin Trasculescu , #premier