Plesu: Ma declar sabotat de Guvernul Romaniei, o adunatura de pezevenghi

Joi, 05 Iulie 2012, ora 11:13
9215 citiri
Plesu: Ma declar sabotat de Guvernul Romaniei, o adunatura de pezevenghi
Foto: Ghimpele

Andrei Plesu se declara "sabotat" de Guvernul Ponta, "o adunatura de pezevenghi", incapabila sa asigure tarii "un minim de normalitate".

"Ma declar sabotat de Guvernul Romaniei. Vreau sa-mi vad de treaba. Nu le cer nimic special. Le cer doar un minimum de normalitate, care sa ma ajute sa-mi duc la bun sfarsit proiectele si viata. (...) Or, de o buna bucata de vreme, ma trezesc, in fiecare dimineata, sub asediul unor simptome de derapaj tragi-comic, astfel incat, in loc sa ma confrunt cu gandurile mele, ma confrunt cu nazbatiile unei adunaturi de pezevenghi", scrie Andrei Plesu intr-un comentariu redactat la Berlin pentru Dilema Veche si preluat de Evenimentul Zilei.

Filosoful trece in revista cateva dintre actiunile si "realizarile" Guvernului Ponta.

"Prim-ministrul tarii nu reuseste, vreme de aproape doua luni, sa gaseasca un ministru al Invatamantului cat de cat credibil. Apoi pleaca la Bruxelles sa reprezinte tara, fara mandat, calcand o decizie a Curtii Constitutionale.

Acuzat de plagiat, se apara intr-un fel care demonstreaza ca, de fapt, nu stie ce este un plagiat: domnia sa crede ca poti copia integral zeci de pagini dintr-o carte, fara ghilimele, dar ca esti exonerat de vina daca, la bibliografie, listezi si cartea cu pricina.

Cand o comisie acreditata sa judece cazul nu spune ce trebuie - o desfiintam. Repede, peste noapte, dupa ce o tinem putin de vorba, ca sa dam timp Monitorului Oficial sa publice decizia (Monitorul a fost trecut, de altfel, subit, in subordinea Guvernului, pentru "operativitate").

Tot printr-o miscare rapida, mutam ICR la Senat, ca sa scapam de Patapievici, pe vorbe si pe ura, fara o analiza corecta a mandatelor sale", comenteaza Andrei Plesu.

Acesta nu uita sa reaminteasca si demisia lui Dan Voiculescu din Senat, pentru "a ajunge la mana unui tribunal mai flexibil", sau de numirea unui fost sef SIE, Claudiu Saftoiu, la conducerea TVR.

"Urma lui C. Saftoiu la SIE e tristuta. Sa-l lasam sa se compromita putin si la Televiziunea Nationala", il ironizeaza Plesu pe Saftoiu.

In incheiere, Andrei Plesu se arata mirat de faptul ca nu reactioneaza "voci" rationale, precum Emil Hurezeanu, Cristian Pirvulescu, Miron Mitrea sau Varujan Vosganian.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Plesu sabotat guvern Ponta, #Plesu Ponta plagiat, #Plesu ICR guvern Ponta, #Plesu ataca Guvern Ponta , #premier