Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PNL: Ponta a facut un abuz fara precedent prin OUG 2/2015

Marti, 17 Martie 2015, ora 13:43
2818 citiri
PNL: Ponta a facut un abuz fara precedent prin OUG 2/2015
Foto: Arhiva / Guvernul Romaniei

Partidul National Liberal considera ca premierul Victor Ponta "a facut un abuz fara precedent ascunzand pur si simplu 26 de ordonante de urgenta intr-una singura si a sfidat astfel recomandarile Comisiei Europene si pe cele ale Comisiei de la Venetia", se arata intr-un comunicat transmis marti AGERPRES de purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe.

"Premierul Victor Ponta persista in practici antidemocratice de eludare a Parlamentului, promovand acte normative in mod netransparent, ce risca sa ofere noi precedente de abuz. El anuleaza prin acest gest politic toate asa-zisele bunele intentii anuntate chiar in fata Parlamentului despre parteneriatul institutional. Constatam din nou ca ceea ce spune Victor Ponta difera in totalitate de ceea ce face Victor Ponta", sustine Stroe, in comunicatul citat.

El arata ca seful Guvernului a desconsiderat prin OUG 2/2015 recomandarile explicite facute atat de Comisia Europeana in rapoartele MCV, cat si de Comisia de la Venetia prin reprezentantii sai, care au criticat numarul mare al ordonantelor de urgente adoptate de Executiv.

"Modul in care a fost adoptata aceasta ordonanta de urgenta tradeaza aceeasi mentalitate toxica a PSD si a lui Victor Ponta, manifestata inainte de alegerile prezidentiale, cand Guvernul a permis traseismul alesilor locali printr-un act care a incalcat principiile statului de drept", spune liberalul.

Ciorbea, somat sa sesizeze CCR: Ponta a modificat 26 de acte normative printr-o ordonanta

Ionut Stroe mai sustine ca forma in care a fost adoptata OUG 2/2015 face abstractie de normele de tehnica legislativa si principiile constitutionale care reglementeaza procedurile de emitere a actelor guvernamentale.

"PNL sanctioneaza ferm aceste derapaje de la democratie, care nu au precedent nici in practica europeana, si nici macar in cea romaneasca. Avertizam ca o eventuala decizie de neconstitutionalitate pentru OUG 2/2015 ar insemna decredibilizarea completa a acestui Cabinet, fiind a doua astfel de abatere majora in ultimele luni", mai spune purtatorul de cuvant al liberalilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PNL Ponta ordonata 26 ordonante, #Ponta ordonanta multipla, #PNL Ponta abuz ordonante , #premier