PNL trece la PPE - Ponta: Tradatorii si traseistii sunt primiti, dar dispretuiti (Video)

Luni, 26 Mai 2014, ora 15:16
3168 citiri
PNL trece la PPE - Ponta: Tradatorii si traseistii sunt primiti, dar dispretuiti (Video)

Premierul Victor Ponta considera ca in cazul afilierii liberalilor la Partidul Popular European, acestia vor fi priviti cu dispret, si de cei care-i primesc si de cei pe care i-au parasit.

"Numai in Romania s-a intamplat ca un lider sa-si ia partidul peste noapte si sa treaca la o alta familie politica europeana", a declarat premierul vorbind de trecerea Partidului Democrat Liberal, despre care a spus ca in trecut "a fost socialist", in tabara popularilor europeni, care grupeaza partidele de dreapta.

Ce urmeaza pentru PNL: Antonescu si Iohannis, out! Unire cu PDL si intrare in PPE?

"Tradatorii si traseistii sunt primiti, dar sunt dispretuiti ca si in Romania", a adaugat Victor Ponta si si-a reinnoit oferta catre PNL de a reface Uniunea Social Liberala in termenii intelegerii initiale.

"Oferta noastra e foarte clara: USL", a spus premierul. El a sustinut ca nu vrea sa vorbeasca despre Crin Antonescu, liderul PNL, dar l-a acuzat ca victoriile locale in alegerile partiale si europarlamentare de duminica ale PNL-ului, se datoreaza propriilor baroni. "La Ilfov ne-am batut cu un baron. Ilfovul i-a aratat lui Crin Antonescu ce inseamna un baron plin de bani. Domnul Antonescu a castigat doar in doua locuri, Ilfov si Calarasi, cu doi baroni, Filipescu si Petrache", a spus Victor Ponta.

Antonescu: Am anuntat ca voi demisiona, ma tin de cuvant. Voi anunta in sedinta BPN

Premierul l-a atacat pe liderul PNL, rugand presa sa reaminteasca sustinerea pe care Crin Antonescu a aratat-o in campania electorala din 2012 pentru toti baronii PSD. "Sa reluati filmarile cu Crin Antonescu pe scena cand il sustinea pe domnul Duicu, si bine facea, si zicea: 'Votati-i, sunt fratii vostri'", a adaugat Victor Ponta.

Premierul a facut o trecere in revista a rezultatelor bune obtinute de PSD in tara, spunand ca "este cel mai bun rezultat din istorie a PSD, din 1990". El a subliniat triumful PSD in Ardeal, unde partidul a obtinut rezultate bune in fiefuri traditionale ale dreptei, in Brasov, Cluj sau Sibiu. "Singura surpriza e demisia domnului Iohannis care a fost produsa de rezultatele colegilor din Sibiu, unde au castigat zdrobitor, si in oras si in judet", a spus Ponta.

Antonescu: PSD sa nu se bucure daca demisionez, vine Iohannis

"Cand zici dreapta, sunt fortele pro Basescu si daca te aliezi cu ele, vedeti ce se intampla", a mai spus Victor Ponta.

Premierul a declarat inca o data ca nu a luat o decizie privind candidatura la presedintie si a spus ca va avea o intalnire cu Calin Poopescu Tariceanu pe care o considera o intalnire "a USL".

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...