Ponta a ajuns in China, dupa ce a zburat prin Ucraina

Duminica, 31 August 2014, ora 12:25
4168 citiri
Ponta a ajuns in China, dupa ce a zburat prin Ucraina
Foto: Facebook/Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a ajuns, duminica, la Beijing, unde va incepe o vizita oficiala in China, dupa ce aeronava cu care s-a deplasat a survolat estul Ucrainei si Rusia.

Avionul a zburat, in Ucraina, prin apropiere de Harkov.

Victor Ponta a venit la Beijing alaturi de sotie, europarlamentarul Daciana Sarbu, de vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, precum si de ministrii Ioan Rus si Constantin Nita.

Premierul face, in perioada 30 august - 3 septembrie, o vizita oficiala in R.P. Chineza, la invitatia omologului chinez, Li Keqiang, ca raspuns la vizita intreprinsa in Romania de acesta din urma in noiembrie 2013.

Premierul Ponta va avea convorbiri oficiale cu premierul Li Keqiang si va fi primit de catre Presedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping.

Victor Ponta va avea o intrevedere si cu Presedintele Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare, Zhang Dejiang.

Rusia nu permite aeronavei lui Ponta sa treaca prin spatiul sau aerian

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda de discutii cu oficialitatile chineze figureaza si aspecte legate de consolidarea relatiei UE-China si actiunile viitoare in cadrul formatului de cooperare Europa Centrala si de Est - China, in implementarea celor convenite la summit-ul de la Bucuresti din 2013. Totodata, vor fi trecute in revista si evolutiile recente in plan regional si international.

In cadrul convorbirilor cu oficialitatile chineze vor fi abordate relatiile bilaterale dintre Romania si China, cu accent pe stadiul implementarii proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucuresti, in special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii.

Cu prilejul vizitei, va fi organizata o reuniune economica cu participarea reprezentantilor principalelor companii si banci chineze care deruleaza afaceri sau doresc sa investeasca in Romania.

Victor Ponta se va deplasa si cu trenul de mare vizita la Tienjin, unde va vizita parcul tehnologic si va avea o intalnire cu reprezentanti ai firmelor care deruleaza activitati in parc in domeniile IT, componente auto, produse bio sau constructii masini, mentioneaza sursa citata.

#Victor Ponta vizita China, #Victor Ponta China vizita oficiala, #Victor Ponta China , #premier
Comentarii