Ponta a inaugurat o gradinita in Suceava - A primit cadou doua icoane

Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 19:46
2589 citiri
Ponta a inaugurat o gradinita in Suceava - A primit cadou doua icoane
Foto: Gov.ro

Premierul Victor Ponta a inaugurat, duminica, o gradinita in localitatea suceveana Dumbraveni, unde vor invata 190 de prescolari, investitia fiind realizata cu fonduri locale, prin voluntariat, dar si cu fonduri de la Guvern.

La sosirea la gradinita din Dumbraveni, un preot i-a oferit lui Victor Ponta o icoana cu Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, precizand ca acesta este unul dintre cei mai recenti sfinti ai Bisericii Ortodoxe Romane si ca este nascut in apropiere, in judetul Botosani.

De asemenea, preotul i-a dat premierului pentru sotia sa, Daciana Sarbu, o icoana cu Maica Domnului.

Ponta a vizitat apoi salile unitatii de invatamant, dupa care le-a spus localnicilor adunati in fata gradinitei ca Guvernul a contribuit cu fonduri pentru finalizarea unitatii dupa ce primarul Ioan Paval i-a solicitat sprijin financiar.

"Am facut un ramasag cu primarul. Am spus ca-i dam toti banii de care are nevoie, dar daca termina pana pe 15 septembrie, vin la inaugurare si nu cu mana goala, ci cu un cadou", a spus premierul care a precizat ca edilul s-a tinut de promisiune, iar Guvernul a facut cadoul promis - un microbuz scolar.

Ponta a spus ca nu exista bogatie mai mare in lume decat copiii.

"Am vrut azi sa spun de aici, din Dumbraveni, un mesaj catre toata tara: daca avem copii, daca avem grija de ei, daca avem gradinite mai bune, scoli mai bune, microbuze, profesori, inseamna ca avem o tara care are viitor", a declarat Ponta.

Primarul comunei Dumbraveni, Ioan Paval, ales pe lista PNL, a multumit Guvernului pentru sprijinul acordat: "Sper sa-si aduca aminte parintii, ca ati fost astazi aici si ca ajutorul a venit de la Guvern atunci cand a trebuit".

Victor Ponta a fost insotit de ministrul de Externe, Titus Corlatean, care duminica dimineata a inaugurat o gradinita in localitatea suceveana Voitinel, de ministrul pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, dar si deputatii PSD de Suceava Eugen Bejinariu si Ioan Stan, senatorii PSD Neculai Bereanu si Ovidiu Dontu, senatorul UNPR Mihai Neagu, deputatul PC Cezar Cioata, deputatul PLR Constantin Galan, presedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor, primarul Sucevei, Ion Lungu, si prefectul Florin Sinescu.

Cati copii vor invata in noua gradinita

Primarul Ioan Paval a declarat ca in noua gradinita vor invata, in doua schimburi, 190 de copii din comuna, precizand ca investitia a fost facuta cu fonduri proprii, dar si cu foarte mult voluntariat din partea localnicilor, precum si cu fonduri de la Guvern.

Edilul a mai spus ca in comuna mai sunt trei gradinite pe langa fiecare scoala. In localitate sunt circa 2.400 de copii care invata in scoli si gradinite.

Dupa inaugurarea gradinitei din Dumbraveni, Victor Ponta s-a intalnit cu membri ai comunitatilor neoprotestante la Biserica Betel din localitate. Presa nu a avut acces la aceste intalniri, primarul Ioan Paval precizand ca dupa inaugurarea gradinitei vizita premierului este una privata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta inaugurat gradinita, #Ponta icoane, #Ponta microbuz scolar , #premier