Ponta a marcat cu originalitate vizita Victoriei Nuland la Bucuresti

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 16:30
8344 citiri
Ponta a marcat cu originalitate vizita Victoriei Nuland la Bucuresti
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a marcat cu originalitate vizita emisarului Statelor Unite, Victoria Nuland, la Bucuresti. A salutat-o din mers, la venire, iar plecarea oficialului SUA a coincis cu postarea pe pagina de Facebook a lui Ponta a unui mesaj de la multi ani pentru Titus Corlatean.

Seful Guvernului aproape ca fost dat disparut, vineri, de colegii sai de partid. Dupa ce a invocat ca are un program prea incarcat pentru a se intalni cu adjunctul Secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia al Statelor Unite ale Americii, nimeni nu a putut sa precizeze care era evenimentul important de pe agenda premierului roman.

Adjunctul secretarului de stat al SUA ajunge in Romania. Ponta nu are timp de Victoria Nuland

Motivatia ar putea fi plecarea subita a acestuia in strainatate, din motive personale, avand in vedere ca in programul oficial nu apare niciun eveniment.

Ponta nu se intalneste cu trimisul SUA la Bucuresti pentru ca "e ocupat" - in programul oficial nu apare nimic

Vicepremierul Liviu Dragnea, un apropiat al prim-ministrului, a fost intrebat, vineri, de jurnalisti daca cunoaste programul sefului sau, in contextul vizitei unui oficial de rang inalt al SUA la Bucuresti.

Misterul in jurul programului lui Ponta se adanceste: Dragnea spune ca e plecat din tara, dar nu stie unde

El a replicat ca stie doar ca nu se afla in tara, dar nu are mai multe detalii.

Lipsa unei reactii oficiale pe aceasta tema a dus la tot felul de speculatii, culminand, vineri seara, cu informatia furnizata de un jurnalist ca Victor Ponta se afla la aeroport, pentru a pleca, abia in seara zilei de vineri.

Ponta a plecat abia seara din Romania

Nici sambata, pe parcursul intregii vizite la Bucuresti a oficialului SUA, nu a existat vreo declaratie din partea premierului Ponta sau a reprezentantilor acestuia.

Pana in momentul in care Victoria Nuland era in drum spre aeroport. Si dupa ce catalogase absenta lui Victor Ponta drept "o pura coincidenta" si a refuzat sa raspunda la intrebarea daca SUA au incredere in premierul roman.

In acest moment, premierul Ponta a dat un prim semn de viata pe contul sau de Facebook, unde a postat o urare adresata ministrului de Externe, Titus Corlatean, cu ocazia zilei sale de nastere.

"La Multi Ani Titus! Ps - felicitari pt intreaga ta activitatea, profesionista si eficienta, ca Ministru de Externe!", se arata in mesaj.

O urare binemeritata avand in vedere ca el a fost cel trimis la inaintare pe parcursul vizitei Victoriei Nuland in Romania. De altfel, oficialul SUA si-a exprimat increderea ca Titus Corlatean ii va transmite premierului Ponta concluziile discutiilor.

Vizita emisarului american a avut loc dupa ce Amabasada SUA si alte institutii au criticat modificarea Codului Penal de catre senatori, dar si in contextul in care premierul Victor Ponta a declarat public in repetate randuri ca Adrian Nastase este condamnat politic, asemeni Iuliei Timosenko, la presiunea exercitata de presedintele Basescu prin intermediul "cozilor de topor" din magistratura.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta vizita emisar SUA, #Ponta urari Corlatean, #Ponta vizita Victoria Nuland, #Ponta vizita Nuland , #premier