Ponta a preluat interimatul la Transporturi, dar a iesit singur la declaratii

Luni, 15 Iulie 2013, ora 14:43
2560 citiri
Ponta a preluat interimatul la Transporturi, dar a iesit singur la declaratii

Victor Ponta a preluat, luni, interimatul la Ministerul Transporturilor, dar a iesit singur la declaratii. De altfel, Relu Fenechiu declarase intr-un interviu ca preluarea interimatului s-a facut sambata.

Premierul le-a explicat jurnalistilor ca a discutat cu intreaga echipa de conducere a ministerului si ca a fost luata fiecare problema in parte. "E vorba de cele care sunt arzatoare", a precizat el.

Seful Executivului a recunoscut ca nu s-a intrat in amanunte si si-a exprimat speranta ca PNL va face o nominalizare cat mai rapid.

"L-am desemnat pe secretarul de stat Ghibu (Cristian, n.red.) pentru gestionarea treburilor curente ale ministerului. Am vrut sa dau un semnal foarte clar ca nu se inceteaza activitatea aici. Ce tine de activitatea de zi cu zi se continua", a subliniat premierul.

Victor Ponta a punctat cateva probleme aflate in derulare la Ministerul Transporturilor si a reamintit ca se afla licitatii in derulare. "As fi putut sa stau pana seara, daca aveam timp. Mesajul meu a fost foarte clar, de continuitate", a precizat inca o data seful Executivului, subliniind ca isi doreste "cat mai repede sa fie un ministru plin, asa cum e normal".

Victor Ponta a mai spus ca se va consulta telefonic cu presedintele PNL Crin Antonescu, aflat in strainatate, precum si cu Daniel Chitoiu, care ii tine locul, dar si cu presedintele Traian Basescu.

"Trebuie sa vorbesc cu presedintele, evident, nu vreau sa fac o propunere inainte de a-l informa. Asa cred ca trebuie sa functioneze lucrurile", a precizat Ponta.

In momentul in care jurnalistii i-au spus ca liberalul Ovidiu Silaghi, cotat ca favorit pentru preluarea portofoliului, este deja la sediul guvernului, premierul s-a aratat surprins: "Cine e la guvern?"

"Daca e, sigur", a raspuns acesta intrebat fiind de jurnalisti daca va discuta cu Silaghi.

"Guvernul e mare, sa stiti", a adaugat el razand, dand de inteles ca este posibil ca liberalul, fost ministru si anul trecut, in guvernul Ponta1, sa fi venit cu alte probleme la Palatul Victoria.

Victor Ponta a subliniat ca a lucrat "foarte bine" cu Ovidiu Silaghi, precum si ca a fost informat ca decizia de clasare a dosarului acestuia este definitiva, contrar informatiilor aparute in presa conform carora ANI ar fi facut recurs, care se va judeca in aprilie 2014.

Silaghi are inca proces cu ANI. Ponta nu exclude numirea lui ca ministru al Transporturilor (Video)

Pe 9 noiembrie 2012, ANI a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta unei diferente in cuantum de 206.798 de lei, intre cheltuielile efectuate si veniturile realizate de Ovidiu Silaghi, pe atunci ministru al Transporturilor si Infrastructurii. ANI l-a declarat incompatibil, motiv pentru care Silaghi nu a mai facut parte si din Guvernul Ponta2. In luna aprilie, instanta i-a dat dreptate lui Silaghi.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...