Ponta a prezentat cele 15 "bombe cu ceas" ale guvernarii PDL

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 14:07
5325 citiri
Ponta a prezentat cele 15 "bombe cu ceas" ale guvernarii PDL

Prim-ministrul Victor Ponta a prezentat, luni, 15 "probleme grave" cu care guvernarea sa s-a confruntat inca de la inceput, probleme pe care le-a numit "bombe cu ceas" ale guvernarii PDL.

Premierul a afirmat ca este de acord cu motiunile depuse de PDL in ultima vreme, precum cele pe Educatie si pe Agricultura.

"Este un exercitiu democratic necesar, ca motiunile sa fie depuse. Cred ca este bine ca in Parlament sa aratam ca poate functiona o democratie in sens european", a mentionat presedintele PSD, care a adaugat ca, "timp de trei ani, cat am fost in Opozitie, nu am avut niciun drept".

Macovei: USL e acum la putere pentru ca noi am dat guvernarea

PDL: Ponta joaca in piesa "o guvernare pierduta"

Ponta a subliniat ca, "cu ocazia acestor motiuni, putem sa aducem aminte celor de la PDL cate rele au facut in sistemul de educatie, in agricultura si in fiecare domeniu in parte".

Totodata, premierul a identificat "cele 15 grave probleme cu care ne-am confruntat in primele luni de la inceputul guvernarii - bombele cu ceas pe care guvernarea PDL le-a provocat Romaniei", adaugand si ca "Oltchim este o bomba sociala":

Ponta: La Finante e ca in "D'ale Carnavalului", m-am enervat foarte tare

1. "Sistemul de coruptie si crima organizata in cadrul ANAF". Victor Ponta a adaugat ca, "dupa schimbarea lui Blejnar, au crescut incasarile", iar "sistemul de coruptie de la ANAF a adus pierderi grave la buget".

2. Posta Romana - "peste 100 de milioane de euro paguba, fapte de coruptie coordonate de la Ploiesti - alta bomba cu ceas lasat de PDL".

3. Hidroelectrica - "1,2 miliarde de euro prejudiciu - Videanu si alti baieti destepti".

4. "Blocajul de la POSDRU si alte programe regionale".

5. Taxa de clawback, "adoptata de Guvernul Boc prin doua ordonante succesive care se contraziceau intre ele si un deficit in acest moment de 700 de milioane de lei in functionarea spitalelor".

Armata - subfinantata de Guvernul Boc. Posturile in politie - blocate

6. Subventiile la agricultura - "scazute de Guvernul Boc de la 32 de euro la 12 euro la hectar". Premierul a precizat insa ca aceasta nu vor fi scazute.

7. "Subfinantarea cronica si calculata a armatei romane".

8. Personalul din Politia Romana. Victor Ponta a acuzat disponibilizarile fostului ministru Traian Igas, spunand ca "s-au blocat posturi pentru absolventii Academiei de Politie", pe care ulterior guvernarea USL le-a deblocat.

9. CNAS - "fapte grave de coruptie, neasigurarea bugetelor pentru functionarea spitatelor".

10. "Guvernul Boc, sub semnatura si a lui Traian Basescu, s-a angajat in negocieri cu partenerii europeni la cresterea pretului la gaze. Cea mai mare lovitura - eliminarea subventiei la incalzire".

Televiziunea publica, datorii de peste 100 de milioane de euro, dupa guvernarea Boc

11. "PDL a lasat televiziunea publica cu peste 100 de milioane de euro datorii. Chiar daca ne critica, sa nu uitam faptul ca masurile dificile pe care conducerea TVR a trebuit si trebuie sa le ia".

Protest la TVR - sute de angajati isi striga drepturile

12. "Indemnizatia pentru mame, pe care Guvernul incearca sa o restituie prin votul Parlamentului".

13. Taxa auto - "peste 400 de milioane de euro incasate de Guvernul PDL care, in baza unor proceduri judecatoresti, trebuie restituite".

14. "Aplicarea unor coduri juridice fara niciun fel de leu in buget".

15. "Situatia lasata in educatie. Faimoasa clasa pregatitoare facuta doar pentru a deturna 50 de milioane de euro".

Citeste si:
Ministrul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iod după ce a fost acuzat că a creat o ”isterie”: ”Nu este o noutate”
Ministrul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iod după ce a fost acuzat că a creat o ”isterie”: ”Nu este o noutate”
Ministerul Sănătății a transmis luni seară, 8 august, că distribuirea pastilelor de iodură de potasiu se face în scopul administrării numai în caz de expunere după un incident nuclear....
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, 8 august, că în interiorul PNL nu s-a discutat despre o remaniere. Gorghiu a fost întrebată de jurnaliști la Palatul...