Ponta a stat la coada pentru a intra in pestera Sfantului Andrei: "Nu mi-a cazut rangul"

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 17:34
2288 citiri
Ponta a stat la coada pentru a intra in pestera Sfantului Andrei: "Nu mi-a cazut rangul"
Foto: TVR 1

Premierul Victor Ponta a participat, sambata, la slujba religioasa de la Manastirea "Sfantul Andrei" din judetul Constanta, iar apoi a stat la coada pentru a intra in pestera si a se ruga.

"Nu mi-a cazut rangul. Daca timpul imi permite stau la coada, daca nu, nu ma duc in fata", a spus Ponta ulterior.

Victor Ponta a ajuns sambata, in jurul orei 11.30, la Manastirea "Pestera Sfantului Apostol Andrei" din comuna constanteana Ion Corvin, acesta fiind insotit de vicepremierul Gabriel Oprea si de seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

Premierul a asistat la Sfanta Liturghie oficiata de un sobor de preoti in frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Dupa terminarea slujbei, in jurul orei 13.00, Ponta a vrut sa viziteze pestera Sfantului Andrei si s-a asezat la coada deja formata de zeci de credinciosi. Dupa aproximativ un sfert de ora, premierul a intrat in pestera, unde s-a rugat.

La iesirea din pestera Sfantului Andrei, Ponta a aprins o lumanare.

Ulterior, el a fost intrebat de jurnalisti de ce a stat la coada si nu a vrut sa intre in fata.

"Pentru ca nici aici, nici la alte evenimente religioase, cum e Sfanta Parascheva, nu m-am dus niciodata in fata si ar fi un semn de lipsa de respect pentru cei care stau la coada. Dupa cum ati vazut, nu mi-a cazut rangul, ca sa zic asa. Daca timpul imi permite stau la coada, daca nu, nu ma duc in fata", a raspuns Ponta.

De asemenea, trei batrane l-au intrebat cand le va mari pensiile, iar Ponta le-a raspuns ca de la 1 ianuarie.

Premierul le-a urat "La multi ani!" celor care isi serbeaza onomastica de Sfantul Andrei si a spus ca isi doreste ca atat de Sfantul Andrei, cat si de Ziua Nationala romanii sa fie "mai linistiti".

"Vreau sa le urez 'La multi ani!' tuturor celor care isi serbeaza ziua de nume. Ma bucur foarte mult ca inainte de Ziua Nationala este ziua patronului religios al Romaniei, Sfantul Andrei, si ca imi doresc, in aceste zile, asa cum vremea e foarte frumoasa, sa fim cu totii mai linistiti si sa facem lucruri bune", a spus Ponta.

Intrebat ce cadou ii va face fiului sau Andrei, premierul a spus ca il va lua la parada organizata de Ziua Nationala, la Bucuresti.

El a mentionat ca de la Manastirea "Pestera Sfantului Apostol Andrei" va pleca la Bucuresti, pentru a se asigura ca toate pregatirile pentru Ziua Nationala sunt "in regula".

"Merg la Bucuresti, pentru ca vrem sa fim siguri ca toate pregatirile pentru maine sunt in regula si sa dam semnalul unei tari puternice si a unei tari unite. Sper ca toti cei 20 si de milioane de romani, maine (duminica - n.red.) sa lase deoparte orice poate sa fie un conflict si sa ne purtam ca oameni mandri de tara noastra", a mai spus Ponta.

Cateva mii de persoane din intreaga tara au venit, sambata, la manastirea ce poarta hramul Sfantului Andrei, ridicata in vecinatatea pesterii din comuna constanteana Ion Corvin, pentru a-l praznui pe crestinatorul si protectorul romanilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Ponta Manastirea Sfantul Andrei, #Ponta parada 1 decembrie , #premier