Ponta: Alte guverne au mancat, noi platim

Marti, 14 August 2012, ora 14:44
4088 citiri
Ponta: Alte guverne au mancat, noi platim
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a acuzat fosta guvernare ca a semnat o serie de contracte, iar nota de plata revine actualului Cabinet. "Alte guverne au mancat, noi platim", a spus seful Guvernului.

Fosta guvernare a lasat "o gramada de gauri", prin contracte semnate, dar neachitate. "Un an de zile ar trebui sa nu mai existe Romania, iar noi sa platim notele de plata din 2010-2011", a subliniat Ponta.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) cheltuie, potrivit presei de marti, circa un sfert de milion de euro din bani europeni pe promovarea brandului turistic de tara in cadrul concertului cantaretei Lady Gaga (16 august), al formatiei Red Hot Chili Peppers (31 august) si al festivalul B'estfest, care a avut loc in perioada 6-8 iulie in Tunari.

Ponta a precizat ca nu stie despre aceste actiuni, dar va intreba la minister. "Ma indoiesc ca domnul Helvig este mare fan Lady Gaga si, chiar daca este, sunt aproape sigur ca aceste contracte au fost semnate inainte ca domnia sa sa devina ministru", a mentionat Ponta, raspunzand unei intrebari, la conferinta de presa de dupa sedinta de Guvern.

Premierul Victor Ponta a mai declarat ca subiectul privind taxa de poluare auto a fost discutat in sedinta de guvern, iar saptamana viitoare va fi luata o decizie privind modalitatea prin care vor fi restituite sumele incasate ilegal.

"In acest moment, statul roman are de platit cetatenilor Romaniei 400 milioane de euro incasati ilegal in 2011 de catre Guvernul Romaniei. Nu cred ca mai are vreo importanta faptul ca in 2011 Guvernul Boc a incasat ilegal 400 milioane de euro, iar in 2012 si 2013 trebuie sa plateasca inapoi acesti bani Guvernul Ponta", a explicat Victor Ponta.

Pe de alta parte, premierul a spus ca introducerea impozitului progresiv ar urma sa fie discutata in toamna.

"Nu cred ca e bine sa majoram cota unica de 16%, ar fi un semnal categoric negativ", a raspuns Ponta, intrebat daca ia in calcul o asemenea varianta, incepand cu anul viitor. "O sa incercam, la momentul la care vom contrui bugetul pe 2013, sa vedem care sunt prioritatile si posibilitatile", a adaugat seful Executivului.

"Guvernul face toate eforturile necesare pentru a limita prejudiciile pe care Romania le are in urma nerespectarii in totalitate a regulilor de absorbtie a fondurilor europene, in perioada 2010-2011", a mai declarat premierul Victor Ponta, dupa sedinta de Guvern de marti.

"Romania va avea de suferit in urma unor grave erori si in urma unor fapte de coruptie petrecute in perioada 2010-2011. Cei care au condus Romania trebuie sa-si asume responsabilitatea", a adaugat Ponta.

Premierul a promis ca, incepand de miercuri, vor fi luate masurile discutate cu FMI si reprezentantii Bancii Mondiale si ai UE.

"Trebuie sa cream atmosfera de stabilitate si credibilitate a Romaniei, in perioada urmatoare. Si cursul de schimb revine la normalitate, odata cu terminarea crizei politice sunt convins ca vom transnmite mesaje de stabilitate", a mai spus seful Guvernului.

Ponta a mai anuntat si ca saptamana viitoare va avea loc sedinta de rectificare a bugetului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ponta gaura buget, #Ponta promovare imagine Romania, #Ponta nota plata guvernare , #premier