Ponta: Am doua domenii in care s-au deblocat posturi si se vor mai debloca

Joi, 21 Martie 2013, ora 00:13
7168 citiri
Ponta: Am doua domenii in care s-au deblocat posturi si se vor mai debloca

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara ca, in ceea ce-i priveste pe bugetari, exista doua domenii in care s-au deblocat posturi si urmeaza sa se mai deblocheze in 2013: sanatatea si educatia.

"Am doua domenii in care s-au deblocat posturi si se vor mai debloca: sanatate si educatie", a declarat el, mentionand ca se refera mai ales la personal auxiliar.

"In celelalte institutii, e loc sa mai scada (numarul posturilor - n.red.)", a afirmat el la Romania TV. Una din modalitati este "desfiintarea faimoaselor posturi care sunt tot timpul blocate", a explicat Victor Ponta.

Atacand si subiectul pensiilor, premierul a expus succint situatia din prezent: "90% au castigat la pensii, 10% au pierdut" in urma ultimei recalculari, motiv pentru care, in prezent, "cautam o modalitate sa-i ajutam pe cei care au pierdut. In cazul lor nu e o problema de bani, ci de onoare, oamenii au fost umiliti", a mai spus seful Guvernului.

Incapatanat cu revolutionarii

In ceea ce-i priveste pe revolutionari, premierul a promis ca va fi "incapatanat": "Pana nu ajung la o cifra rezonabila, pana nu faceti curatenie si nu raman cei care merita, nu primeste nimeni nimic!".

Referitor la Legea sanatatii, Victor Ponta a anuntat ca miercuri s-a aprobat noul contract cadru, "am introdus si faimoasa coplata intre 5 si 10 lei la externare, o data".

Laptele si cornul, reciclate

Legat de programul Laptele si cornul, Victor Ponta sustine ca a fost o masura buna, insa care s-a dovedit ineficienta pe termen lung.

"In timp, mare parte din program se iroseste. Unii nu consuma ce primesc de la scoala. Apoi, trebuie sa existe o posibilitate de diversificare", a explicat premierul, mentionand ca nu se doreste redirectionarea fondurilor.

"Nu e ideea sa luam banii, sa desfiintam programul si sa nu punem nimic in loc, ci sa ii folosim pentru after school, pentru o masa de pranz, sa-i folosim tot pentru acei copii. Nu vream sa luam vreun ban sa-l folosim in alta parte, doar sa-i folosim pentru cei care au nevoie", a afirmat el.

Isteria carnii de cal, a laptelui contaminat si a curcanilor

In ceea ce priveste isteria creata de alimentele desfiintate rand pe rand, trecandu-se prin lupa autoritatilor carnea si laptele, premierul a tinut sa mentioneze ca "80% din lucrurile care au aparut s-au dovedit neadevarate".

El a explicat si de ce s-a ajuns intr-o astfel de situatie: "mult timp nu a functionat sistemul de control. Cand (masurile - n.red.) s-au inasprit, au inceput sa apara probleme". Victor Ponta a recunoscut ca "exista in mod sigur interese economice, asa s-a nascut" aceasta isterie, un producator dand in altul, a explicat el.

O masura pentru a se iesi din acest impas este reorganizarea institutiilor de control intr-una singura. "Eu am cerut mai multa responsabilitate in comunicare si am cerut ca lucrurile acestea, cand se confirma, sa fie anuntate, dar nu inainte. S-a creat o isterie si au suferit ptoducatorii", a mai afirmat Ponta, mentionand ca acesta a si fost motivul pentru care consilierul Turcanu, abia numit, a "facut un pas inapoi".

Duster vs. Logan

Nu in ultima instanta, vorbind despre produsele romanesti, premierul a tinut sa aminteasca faptul ca e pasager cu experienta in Duster, reusind sa mai convinga inca trei ministri sa foloseasca masina produsa in Romania.

De altfel, a recunoscut ca la acest capitol il lauda pe actualul presedinte, Traian Basescu, pentru statornicia lui fata de Logan.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...