Ponta: Am stabilit Guvernul cu Antonescu, pe drum spre Brasov

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 22:37
5413 citiri
Ponta: Am stabilit Guvernul cu Antonescu, pe drum spre Brasov
Foto: Realitatea TV

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, sambata, la evenimentul lansarii candidatilor USL Bistrita-Nasaud, ca a stabilit schema Guvernului in cursul diminetii, impreuna cu Crin Antonescu, pe drum spre Brasov, iar Executivul pe care il va propune va fi "cel mai cinstit" pe care Romania l-a avut.

Victor Ponta s-a adresat persoanelor adunate in Sala Polivalenta din Bistrita, liberali, social-democrati si conservatori, spunand ca Guvernul Ungureanu a cazut fiindca parlamentarii celor trei partide au fost uniti si nu s-au lasat cumparati.

"Nu s-a lasat niciunul cumparat, nu a tradat niciunul, nu s-a gandit niciunul ca poate e mai bine pentru PSD sau pentru PNL si PC, pentru Ponta si Antonescu. Exista o singura explicatie pentru victoria noastra de ieri (vineri - n.r.) si pentru victoria dumneavoastra la locale si parlamentare: sa fiti uniti si sa le aratati oamenilor ca, pentru ei, treceti peste tot ce inseamna interes, orgoliu sau ambitia dumneavoastra", a declarat Ponta.

Cel mai competent si mai cinstit guvern

El a relatat ca are o relatie extraordinara cu ceilalti doi copresedinti ai USL si a dat ca exemplu o scena de sambata dimineata.

"Astazi (sambata - n.red.), de dimineata, pe drumul spre Brasov, cu Crin Antonescu, am stabilit schema Guvernului si chiar si o mare parte dintre oamenii care vor conduce ministerele. Nu avem nevoie nici de negocieri, nici de targuieli, nici de cine stie ce proportii intre PSD-PNL-PC.

Am facut aceasta lista cu un singur gand: in urmatoarele sase luni, Guvernul USL este obligat sa fie cel mai competent guvern pe care l-a avut Romania si, mai mult decat orice, cel mai cinstit guvern pe care l-a avut Romania", a declarat Victor Ponta.

Premierul desemnat a spus ca, pentru el, ca om al legii, cinstea vine chiar si inaintea competentei.

"Daca esti cinstit, poti sa inveti, dar degeaba esti competent daca vrei sa vii intr-o functie doar ca sa furi si sa te imbogatesti. Si pot sa va garantez, pentru ca eu cred ca acest guvern pe care eu il voi propune Parlamentului si Romaniei va fi, repet, cel mai cinstit guvern pe care Romania l-a avut", a subliniat Victor Ponta, in aplauzele celor prezenti.

El a declarat ca este un mare avantaj ca USL are o conducere tripartita, formata din el, Crin Antonescu (PNL) si Daniel Constantin (PC), fiindca, in felul acesta, pot fi in mai multe locuri si pot vorbi cu mai multi oameni.

"Nu cred ca un singur om poate sa le stie pe toate si ca un singur om poate face toate lucrurile in Romania, dar cred ca trei oameni cinstiti si trei oameni prieteni pot sa va indemne pe dumneavoastra, sa va convinga ca puteti sa lucrati impreuna pentru binele comunitatii dumneavoastra, pentru binele acestei tari", a declarat Ponta.

USL va da salarii si pensii, deocamdata doar "speranta"

El a afirmat ca toata lumea il intreaba daca USL va da pensii si salarii.

"O sa facem si lucrul acesta, dar cel mai important este sa le redam romanilor speranta ca, in tara lor, pot sa traiasca, ca in tara lor statul - si Guvernul - nu este un dusman al lor, ci este un servitor al lor pentru a aplica legile si a-si face datoria fata de ei. Cred ca putem sa facem lucrul acesta impreuna, fiind prieteni, colegi si crezand in aceleasi valori", a spus Ponta.

La lansarea candidatilor USL Bistrita-Nasaud pentru alegerile locale au participat peste 3.000 de membri ai celor trei partide, intre cei prezenti fiind si Ioan Rus, Ioan Mircea Pascu, Nicolae Banicioiu si Dan Sova, din partea PSD.

Cu acest prilej au fost prezentati toti candidatii USL la functii de primari, respectiv cei care candideaza la functii de consilieri locali la Bistrita si judeteni.

Lista noului Guvern va fi facuta publica in 1 mai, a anuntat, sambata, la Brasov, premierul desemnat Victor Ponta.

Victor Ponta a spus ca spera ca noul Guvern sa poata fi prezentat Parlamentului in 7 mai.

El nu a dorit sa faca publice nume ale viitorilor ministri, singura dezvaluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus ca il va sustine pe liderul PC Daniel Constantin.

#Ponta stabilit guvern Antonescu, #Ponta lista ministri Guvern, #Ponta guvern USL competent, #Ponta marire salarii pensii , #premier
Comentarii