Ponta, amnezie incredibila: Si el a votat pentru "vanzarea intereselor tarii"

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 17:56
8579 citiri
Ponta, amnezie incredibila: Si el a votat pentru "vanzarea intereselor tarii"

Premierul Victor Ponta l-a acuzat, miercuri, pe presedintele Traian Basescu de vanzarea intereselor Romaniei la Bruxelles, prin faptul ca a acceptat, in numele Romaniei, Tratatul fiscal, care limiteaza, printre altele, deficitul bugetar la 3%.

Seful Guvernului pare sa uite, insa, ca el insusi a votat, in Camera Deputatilor, IN FAVOAREA acestui proiect de lege, atunci cand acesta a fost supus votului, la 8 mai 2012.

Mai mult, nici macar un singur deputat din PSD, partidul pe care il conducea si atunci, nu a votat impotriva Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare, numele oficial al Pactului fiscal.

Linkul catre pagina site-ului Camerei Deputatilor pe care sunt inregistrate voturile electronice arata extrem de clar ca deputatul Victor-Viorel Ponta a votat DA, pentru ratificarea acestui tratat, care a trecut cu 237 voturi pentru si 2 abtineri.

Senatul, in care USL avea aproape 50%, a ratificat si el fara probleme acest tratat.

Concluzia ar fi ca, la fel cum s-a intamplat in cazul exploatarii de la Rosia Montana, premierul Victor Ponta are o parere total diferita de a deputatului Victor Ponta.

Acuzatii de vanzare de tara

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri, in sedinta de guvern, ca Traian Basescu nu s-a "batut" pentru Romania la Bruxelles, cu ocazia negocierii bugetului Uniunii Europene, ci a vandut interesele tarii, dupa ce CCR a respins sesizarea facuta de presedinte cu privire la legea care reglementeaza reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

Ponta ii raspunde lui Basescu: A vandut interesele tarii la Bruxelles

"Deficitul este mic pentru ca asa s-a angajat presedintele Romaniei in 2011 (...). Fonduri europene avem mai putine in 2014-2020 pentru ca asa a negociat presedintele tarii, fara niciun mandat. (...) Problema nu este cine merge la Consiliu, problema este daca acolo te bati pentru Romania sau daca vinzi Romania ca sa iti pastrezi tu niste prietenii personale in caz de nevoie. Eu cred ca presedintele a vandut interesele Romaniei si cand a negociat deficitul si cand a negociat fondurile europene", a spus Ponta in sedinta de guvern de miercuri, in prezenta presei.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Ponta Basescu vanzare tara, #Ponta vot Tratat fiscal , #premier