Ponta, amnezie incredibila: Si el a votat pentru "vanzarea intereselor tarii"

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 17:56
8328 citiri
Ponta, amnezie incredibila: Si el a votat pentru "vanzarea intereselor tarii"

Premierul Victor Ponta l-a acuzat, miercuri, pe presedintele Traian Basescu de vanzarea intereselor Romaniei la Bruxelles, prin faptul ca a acceptat, in numele Romaniei, Tratatul fiscal, care limiteaza, printre altele, deficitul bugetar la 3%.

Seful Guvernului pare sa uite, insa, ca el insusi a votat, in Camera Deputatilor, IN FAVOAREA acestui proiect de lege, atunci cand acesta a fost supus votului, la 8 mai 2012.

Mai mult, nici macar un singur deputat din PSD, partidul pe care il conducea si atunci, nu a votat impotriva Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare, numele oficial al Pactului fiscal.

Linkul catre pagina site-ului Camerei Deputatilor pe care sunt inregistrate voturile electronice arata extrem de clar ca deputatul Victor-Viorel Ponta a votat DA, pentru ratificarea acestui tratat, care a trecut cu 237 voturi pentru si 2 abtineri.

Senatul, in care USL avea aproape 50%, a ratificat si el fara probleme acest tratat.

Concluzia ar fi ca, la fel cum s-a intamplat in cazul exploatarii de la Rosia Montana, premierul Victor Ponta are o parere total diferita de a deputatului Victor Ponta.

Acuzatii de vanzare de tara

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri, in sedinta de guvern, ca Traian Basescu nu s-a "batut" pentru Romania la Bruxelles, cu ocazia negocierii bugetului Uniunii Europene, ci a vandut interesele tarii, dupa ce CCR a respins sesizarea facuta de presedinte cu privire la legea care reglementeaza reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

Ponta ii raspunde lui Basescu: A vandut interesele tarii la Bruxelles

"Deficitul este mic pentru ca asa s-a angajat presedintele Romaniei in 2011 (...). Fonduri europene avem mai putine in 2014-2020 pentru ca asa a negociat presedintele tarii, fara niciun mandat. (...) Problema nu este cine merge la Consiliu, problema este daca acolo te bati pentru Romania sau daca vinzi Romania ca sa iti pastrezi tu niste prietenii personale in caz de nevoie. Eu cred ca presedintele a vandut interesele Romaniei si cand a negociat deficitul si cand a negociat fondurile europene", a spus Ponta in sedinta de guvern de miercuri, in prezenta presei.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...