Ziare.com

Ponta anunta deblocarea POSDRU: Am primit 150 milioane de euro

Marti, 19 Februarie 2013, ora 15:22

   

Ponta anunta deblocarea POSDRU: Am primit 150 milioane de euro
Premierul Victor Ponta a declarat marti, la inceputul sedintei de guvern, ca s-au primit 150 de milioane de euro pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), dar a atras atentia ca vor urma noi misiuni pe audit si nimeni nu trebuie sa se culce pe o ureche.

"Inteleg ca ieri sau astazi au intrat 150 de milioane de la POS DRU. E foarte important. Ministrul fondurilor europene, autoritatea de management de la Ministerul Muncii, toate celelalte organisme intermediare sa luati foarte in serios faptul ca s-a deblocat POS DRU, primim bani, dar vor veni alte audituri. Si asta inseamna ca nu ne culcam pe o ureche: am deblocat POS DRU, incepem din nou cu ce s-a intamplat inainte sa se blocheze. Inseamna ca luati masuri, domnul ministru (n.r. - Eugen Teodorovici), doamna ministru (n.r. - Mariana Campeanu), ca lucrurile gresite de pana in 2011 sa nu se repede in 2013, ca ajungem iarasi la blocaj", a spus Victor Ponta.

Premierul a mai precizat ca trebuie luate masuri si pentru deblocarea celorlalte programe operationale care sunt inca in faza de presuspendare: Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice si Programul Operational Sectorial Transport.

Ca urmare a rezultatelor pozitive inregistate in urma misiunii de audit a Comisiei Europene din perioada 29 ianuarie - 01 februarie 2013, reprezentantii UE au anuntat, la 6 februarie, decis deblocarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si reluarea platilor catre Romania.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Deblocarea s-a facut dupa aplicarea unei corectii de 25%, asa cum s-a stabilit cu partea romana.

Comisia Europeana a suspendat POS DRU la inceputul lunii august 2012, ca urmare a deficientelor identificate de partea comunitara pentru fondurile europene utilizate in perioada 2009 - 2011.

In cursul acestui an, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte doua misiuni de verificare pentru acest program operational in scopul ridicarii corectiilor financiare temporare de 25%.

Sursa: rNews

Articol citit de 1915 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo Don Teflon! De data asta a tinut milogeala. Imparte repede

carnita, apoi maduva din ciolan si la sfirsit arunca oasele lustruite oltenasilor tai, cei care te-au votat! Sa aiba si ei macar de o supa de oase!

 

Tonta = HOT!

"When the IMF and the World Bank force a country to cut wages, lay off workers, produce for export instead of their own people, and sell off public property to cronies for less than its value, that's called"economic reform." -- Robert Naiman, Toward Freedom magazine, November 1999, p2

Am si eu o intrebare: corectia de 25% a fost negativa sau pozitiva?

S-au taiat 25% din ceea ce se astepta, sau s-au dat 25% inplus fata de asteptari? Hmm? Stiu ca precizia nu o sa-l doboare niciodata pe Pontalau, dar macar sa stim si noi, blondele!
Alors?

 

Vectoras dr. Plagiattore

...ciupeste si tu ceva pentru hobby-ul tau si fugi in Congo cu Bombo ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor