Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta anunta doua comitete nationale pentru situatii de urgenta: Ne pregatim pentru niste inundatii

Luni, 03 Februarie 2014, ora 16:34
2762 citiri
Ponta anunta doua comitete nationale pentru situatii de urgenta: Ne pregatim pentru niste inundatii

Premierul Victor Ponta a declarat luni, in cadrul Comandamentului intrunit la Palatul Victoria, ca de la 1 martie vor exista doua comitete nationale ce se vor intruni sub coordonarea institutiilor ce gestioneaza situatiile de urgenta.

Masura va intra in vigoare in baza unei ordonante adoptate saptamana trecuta de Guvern, a anuntat seful Executivului.

"Incepand cu 1 martie, in baza ordonantei pe care am adoptat-o saptamana trecuta si pe care vreau sa il rog pe domnul vicepremier Dragnea sa o transmita in teritoriu, o sa avem doua comitete nationale - unul pentru intemperii, coordonat de vicepremierul pentru Dezvoltarea Regionala si Administratie si celalalt pentru situatii de urgenta, in zona vicepremierului pentru Siguranta Nationala, in asa fel incat lucrurile sa fie clare", a declarat premierul Victor Ponta.

De asemenea, premierul Victor Ponta a tinut sa reaminteasca faptul ca armata nu a intervenit in zilele de viscol pentru a face treaba firmelor de deszapezire, ci "pentru a salva vieti omenesti", asa cum se intampla in toate statele europene.

"Vreau sa le multumesc celor care au stat in frig, si-au facut treaba, au coordonat, vorbesc de ISU, jandarmi, politie, armata, acolo unde a intervenit pentru salvarea vietilor omenesti, nu ca sa dea zapada. Poate a inteles toata lumea acest lucru, ca asta se intampla in toate tarile europene, pentru salvarea vietilor omenesti intervine armata", a adaugat Ponta.

"Am facut mai bine decat altii ceea ce trebuia sa facem"

Mai mult, seful Guvernului a spus ca Romania a fost afectata foarte putin in urma intemperiilor si ca autoritatile noastre au facut "mai bine decat altii ceea ce trebuiau sa faca".

"Ma bucur ca am salvat si vieti omenesti si bunuri si ca Romania a fost afectata doar destul de putin de intemperii. Cand ma uit la ce se intampla in alte tari, nu pot decat sa spun ca am facut mai repede si mai bine decat altii ceea ce trebuia sa facem", a mai declarat premierul Ponta, adaugand ca starea de alerta din judetele afectate de viscol va fi ridicata si ca banuieste ca "o sa ne pregatim pentru niste inundatii".

Mai mult, Victor Ponta a informat si ca exista o solicitare de sprijin din partea Sloveniei, tara afectata sever de valul de ninsori si frig. Premierul a spus ca Romania va ajuta Slovenia cu doua generatoare de la Electrica, venind in sprijinul zecilor de mii de persoane afectate de avarierea sistemului energetic din aceasta tara.

"Exista in sistemul european o solicitare de sprijin din partea Sloveniei. Slovenia a fost afectata de intemperii. Practic, tot sistemul energetic e la pamant. 80.000 de oameni (sunt afectati - n.red.) si dureaza 4 saptamani ca sa il repare. Nu vreau sa ma gandesc daca se intrerupea la noi patru ore, nu patru saptamani. Banuiesc ca si eu, si toti cei prezenti aici trebuia sa emigram. E un necaz, sistemul european prevede sprijin in aceasta de situatie.

Trebuie sa supun aprobarii comitetului interventia Romaniei alaturi de alte tari europene cu doua generatoare de la Electrica. O sa dam 2 generatoare si cu suportarea cheltuielilor, asa cum prevad reglementarile europene, se ramburseaza 50%. Sper ca nu are nimeni nimic impotriva sa ajutam alte tari europene", a adaugat premierul Victor Ponta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Victor Ponta comitete nationale, #Ponta ajutor Romania Slovenia, #Ponta armata interventie viscol, #Ponta comitete situatii urgenta , #premier