Ponta anunta dupa 25 mai daca va candida la prezidentiale. Pana atunci, se pandeste cu Basescu

Duminica, 30 Martie 2014, ora 20:33
1979 citiri
Ponta anunta dupa 25 mai daca va candida la prezidentiale. Pana atunci, se pandeste cu Basescu
Foto: Romania TV

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica seara, ca inca nu s-a decis daca o sa candideze sau nu pentru functia de presedinte al Romaniei. Seful Executivului a spus si ca Mugur Isarescu nu ar fi interesat de scaunul de la Palatul Cotroceni.

"Nu m-am decis sa candidez la Palatal Potroceni. Nu imi este teama. Dupa doi ani de cand sunt la guvernare cu Basescu nu mai imi este teama de nimic. Cu cine sa ma confrunt? Asta a fost cea mai dura scoala", a declarat Ponta la Romania TV.

In privinta unui candidat din partea PSD, premierul a adaugat ca acesta va fi anuntat dupa data de 25 mai.

Dragnea, despre candidatul PSD la prezidentiale: Am avut discutii, dar nu le pot spune

Victor Ponta considera ca Romania are neaparat nevoie de un presedinte care sa lucreze cu premierul pentru binele tarii.

"Dupa atatia ani in care presedintele cu premierul au fost in razboi vreo sase ani si intr-o oarecare armonie - pe care o consider negativa- vreo doi ani jumatate-trei. Din decembrie, sansa Romaniei de a promova este sa aiba un presedinte si un premier care sa lucreze impreuna", a continuat Ponta.

"Ne pandim reciproc"

Seful Excutivului a marturist ca el si seful statului isi pandesc greselile unul altuia, dar ca mai mult o face Traian Basescu, pentru ca ar avea mai mult timp.

"Ne pandim reciproc. Eu am mai multa treaba si nu am timp sa il vanez. Dansul neavand treaba are timp sa ma vaneze", a punctat acesta.

Tariceanu si Geoana, alte variante pentru prezidentiale

Premierul a explicat ca Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu reprezinta alte variante de candidat pentru alegerile prezidentiale.

"Tariceanu cu siguranta este o varianta. Ar fi un tandem in care as avea incredere. Asa cum am avut incredere in faptul ca pot sa fac o echipa cu Antonescu. Nu stiu daca Tariceanu ar vrea sa candideze din partea unei aliante predominante de centru stanga. Din PSD pot fi Geoana si cu mine. Si daca venim cu Sfantul Duh vom fi criticati. E normal sa fie critici", a spus Ponta.

Referitor la o eventuala candidatura a lui Mugur Isarescu, Ponta a spus ca acesta ar fi o varianta foarte buna, dar ca nu crede ca acesta este interesat.

"Isarescu ar fi un presedinte foarte bun pentru Romania, dar sunt convins ca va dori sa isi continue mandatul la BNR", a adaugat premierul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta alegeri prezidentiale, #Ponta candidatura alegeri prezidentiale, #Ponta alegeri prezidentiale 2014 , #premier