Ponta anunta o noua procedura de privatizare a CFR Marfa - afla termenul (Video)

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 13:36
2635 citiri
Ponta anunta o noua procedura de privatizare a CFR Marfa - afla termenul (Video)
Foto: Arhiva/gov.ro

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca joi va incepe derularea unui nou proces de privatizare a companiei CFR Marfa.

"Vorbiti cu cei de la FMI si sa porniti de azi, de maine, procedurile pentru o noua privatizare, fara sa mai fie speriate bancile, cu selectarea consultantului, cu timp destul, pana in vara anului viitor.

Dupa ce a fost jefuita pana in 2012, acum cu un management corect si o procedura fara presiuni politice, sunt convins ca la anul va fi un final. Cred ca pentru CFR Marfa prezenta unui investitor privat e o solutie buna. Nu vrem sa privatizam in orice conditii", a precizat premierul, la inceputul sedintei de Guvern.

Privatizarea CFR Marfa a esuat, luni seara, deoarece nu au fost indeplinite conditiile suspensive.

Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei, a declarat ca i s-a comunicat ca nu este posibil sa fie facuta plata si finalizata tranzactia.

Potrivit acestuia, unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea structurii actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu avea timpul necesar pentru a-si da avizul.

In consecinta, nu avea rost sa dea restul de 172 milioane de euro.

Statul nu vrea sa privatizeze CFR Marfa, clasa politica pune piedici - semnalele transmise investitorilor

Pe de alta parte, Ministerul Transporturilor sustine ca si-a indeplinit toate obligatiile din contractul de privatizare cu CFR Marfa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Ponta privatizare CFR Marfa, #Ponta reia privatizare CFR Marfa, #reluare privatizare CFR Marfa, #noua privatizare CFR Marfa , #premier