Ponta anunta rectificarea bugetara: Mai multi sau mai putini bani? (Video)

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 14:09
5493 citiri
Ponta anunta rectificarea bugetara: Mai multi sau mai putini bani? (Video)
Foto: Youtube/Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca rectificarea bugetara de saptamana viitoare va fi una pozitiva.

"Marti, la rectificare, avem banii pentru dublarea alocatiilor si pentru toate celelalte lucruri adoptate de Parlament. Marti avem sedinta pentru rectificare. Nimeni nu pierde niciun leu, rectificarea e pozitiva. Avem mai multi bani decat s-a trecut in Legea Bugetului, vestea proasta e ca multi dintre dvs - si aici ma refer la institutii - nu ati reusit sa cheltuiti toti banii", a transmis premierul, la debutul sedintei de guvern.

Ponta: Pana la 1 septembrie vom avea Codul Fiscal si reducerea TVA

De asemenea, el a laudat faptul ca amnistia fiscala si Codul de Procedura Fiscala au fost promulgate de presedintele Klaus Iohannis. El a reiterat data de 1 septembrie ca termen limita pentru adoptarea Codului Fiscal, asa cum a anuntat cu o zi in urma, insa a subliniat un lucru important: acest lucru se va face prin sesiune extraordinara a Parlamentului, nu prin ordonanta de urgenta.

"Ma bucur ca s-a promulgat Legea Amnistiei si Codul de Procedura Fiscala, acestea fac parte dintr-o coerenta economica de care guvernul raspunde. Am discutat cu liderii de coalitiei, pana la 1 septembrie vreau sa adoptam Codul Fiscal, prin sesiune extraordinara a Parlamentului.

Codul este al Romaniei, ne ajuta sa cream locuri de munca pentru tineri, sa dezvoltam economia romaneasca, sa avem bani la fondul de pensii. A fost discutat cu mediul de afaceri si a fost deja aprobat de ambele camere ale Parlamentului in unanimitate - chiar daca unii acum uita ce au votat", a spus Ponta.

Teodorovici e optimist

Ministrul Finantelor este in asentimentul premierului. Eugen Teodorovici a mentionat ca rectificarea va avea loc saptamana viitoare, marti, 28 iulie, explicand faptul ca va fi una pozitiva. In plus, "partea de investitii va avea cel mai mult de castigat", sustine acesta.

Momentan, inca se mai poarta discutii cu ministerele, iar unele negocieri au avut loc chiar si in timpul noptii, a marturisit oficialul, la RFI Romania.

"Plecam de la ideea ca tot ce inseamna titluri executorii si obligatii de plata ale statului roman trebuie sa fie onorate. Nu concep sa fie totusi amanari la plata, atunci cand sunt acte ale instantei clare si irevocabile. Vom taia de-acolo unde, sa spunem, executia n-a fost una foarte buna pe primele sase luni de zile. Adica vreau sa fie o abordare totusi corecta fata de toti cei care sunt vizati de aceasta rectificare", a mai spus Eugen Teodorovici.

Codul a fost retrimis in Parlament de Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului Codul Fiscal, spre reexaminare. El si-a motivat decizia prin faptul ca actul normativ poate fi pus in aplicare numai dupa o "riguroasa analiza" a implicatiilor asupra bugetului consolidat.

De ce a respins Iohannis Codul Fiscal, dar l-a promulgat pe cel de Procedura Fiscala - explicatii si implicatii

Totusi, seful statului a promulgat alte masuri din domeniul fiscal, precum Codul de Procedura Fiscala si amnistia ce ii vizeaza in special pe cei cu profesii liberale.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Ponta rectificare bugetara, #rectificare bugetara , #premier