Ponta: Arafat a prezentat un deficit de 700 de milioane de lei in functionarea spitalelor

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 18:56
1706 citiri
Ponta: Arafat a prezentat un deficit de 700 de milioane de lei in functionarea spitalelor
Foto: Ziare.com

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Raed Arafat i-a prezentat un deficit de 700 de milioane lei in functionarea spitalelor, el precizand ca, in baza bugetului aprobat de Guvernul PDL, spitalele trebuiau inchise in luna septembrie, deoarece nu li se asigura functionarea pe ultimul trimestru.

"Avem un deficit, in acest moment, asa cum mi l-a prezentat domnul secretar de stat Raed Arafat, de 700 de milioane de lei in functionarea spitalelor. Practic, spitalele, pe baza bugetului aprobat de Guvernul PDL, trebuiau inchise in luna septembrie 2012 deoarece nu li se asigura functionarea pentru ultimul trimestru al anului", a spus Ponta, care detine si functia de ministru interimar al Sanatatii.

El a precizat ca acest deficit, alaturi de taxa de claw-back, face parte din cele 15 "bombe cu ceas" lasate de guvernarea PDL.

Ponta: PDL a lasat 15 bombe cu ceas

Prim-ministrul Victor Ponta a prezentat 15 "probleme grave" cu care guvernarea sa s-a confruntat inca de la inceput, probleme pe care le-a numit "bombe cu ceas" ale guvernarii PDL.

Ponta a prezentat cele 15 "bombe cu ceas" ale guvernarii PDL

Premierul a afirmat ca este de acord cu motiunile depuse de PDL in ultima vreme, precum cele pe Educatie si pe Agricultura.

"Este un exercitiu democratic necesar, ca motiunile sa fie depuse. Cred ca este bine ca in Parlament sa aratam ca poate functiona o democratie in sens european", a mentionat presedintele PSD, care a adaugat ca, "timp de trei ani, cat am fost in Opozitie, nu am avut niciun drept".

Ponta a subliniat ca, "cu ocazia acestor motiuni, putem sa aducem aminte celor de la PDL cate rele au facut in sistemul de educatie, in agricultura si in fiecare domeniu in parte".

Totodata, premierul a identificat "cele 15 grave probleme cu care ne-am confruntat in primele luni de la inceputul guvernarii - bombele cu ceas pe care guvernarea PDL le-a provocat Romaniei", adaugand si ca "Oltchim este o bomba sociala".

Bombele lui Ponta, niste bazaconii

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda i-a raspuns lui Victor Ponta, intr-o conferinta de presa, ca "bombele cu ceas" anuntate de premier reprezinta "bazaconii".

Cezar Preda: Bombele lui Ponta sunt bazaconii

"In calitate de prim-ministru, Victor Ponta trebuia sa prezinte starea natiunii. In loc de asta, a vorbit de 15 bazaconii.

Domnia sa numeste bombe cu ceas niste vorbe, a enumerat 15 asa-zise probleme, pe care le-a aruncat in curtea altcuiva. Amestecarea merelor cu perele este un atribut al lui Victor Ponta. Cand acuzi de coruptie, adu si probele, nu asa cum ti se pare", a spus liderul PDL.

El l-a acuzat pe Victor Ponta atat de situatia de la Hidroelectrica, intrata in insolventa, cat si de cea de la Oltchim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ponta premier PDL bombe, #Ponta premier Oltchim PDL, #Ponta premier Arafat ministru , #premier