Ponta arunca pisica la FMI: Ne-au zis ca mai bine refacem procedura la CFR Marfa

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 11:34
1595 citiri
Ponta arunca pisica la FMI: Ne-au zis ca mai bine refacem procedura la CFR Marfa

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri seara, ca Fondul Monetar International (FMI) a transmis Romaniei ca mai bine reia privatizarea CFR Marfa decat sa existe o procedura contestata.

"Lucrurile stau in felul urmator: cei de la FMI ne-au transmis foarte clar ca e mai bine sa refacem procedura, sa o luam de la capat, sa dureze 9-10 luni decat sa fie o procedura contestata. De altfel, avem in acordul cu ei foarte clar prevazut ca se reia o procedura in termen mult mai relaxat si nu o sa mai fim pusi sub presiune", a spus Ponta la TVR, citat de Mediafax.

Tot miercuri, ministrul Transpirturilor, Ramona Manescu, a spus ca Fondul Monetar International (FMI) a cerut Romaniei ca privatizarea CFR Marfa sa fie finalizata cel mai tarziu la 15 octombrie.

Ramona Manescu contrazice FMI: S-a cerut finalizarea privatizarii CFR Marfa pana la 15 octombrie

Insa la inceputul acestei saptamani, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, a declarat ca autoritatile romane nu au avut niciun termen-limita pentru finalizarea privatizarii CFR Marfa, astfel ca si-au indeplinit obligatiile asumate prin scrisoarea de intentie.

Privatizarea CFR Marfa nu s-a putut insa finaliza la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Saptamana trecuta, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor sa inceapa procedurile pentru o noua privatizare a companiei, proces care sa fie incheiat pana in vara anului viitor.

O misiune a FMI se afla in aceasta saptamana in Romania pentru a discuta despre noul acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Ponta FMI privatizare CFR Marfa, #Ponta privatizare CFR Marfa, #privatizare CFR Marfa , #premier