Ponta, atac in miez de noapte la premierul-fantoma care da argumente false ori chiar stupide

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 07:20
6515 citiri
Ponta, atac in miez de noapte la premierul-fantoma care da argumente false ori chiar stupide
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a postat in noaptea de miercuri spre joi pe o retea de socializare un comentariu acid si acuzator la adresa Opozitiei si in special a prim-vicepresedintelui PNL Catalin Predoiu, care a criticat la o emisiune TV reducerea TVA.

"Premierul-fantoma ("to be elected") al PNL-PDL, Dl. Catalin Predoiu, si-a prezentat la un post TV pozitia asupra reducerii TVA - el este CONTRA!!!

Argumentele prezentate fiind ori false ori chiar stupide toti oamenii normali ar considera ca este vorba de miopie politica si economica, de invidie ca am luat noi aceasta masura, sau pur si simplu de lipsa de inteligenta!", scrie pe Facebook Victor Ponta

Seful Executivului are insa alta explicatie si face acuzatii grave: "Predoiu este doar consecvent cu modul de gandire al pedelistilor, el fiind ministru in Guvernul Boc care in 2010 a crescut TVA de la 19 la 24% distrugand economia romaneasca - totul pentru a avea banii necesari restituirilor ilegale de la ANRP si spagilor de la Microsoft!".

In aceeasi nota, Ponta sustine ca e "este bine ca romanii sa stie ca acesti oameni nu s-au schimbat deloc - sunt tot cei din 2010, gandesc si procedeaza la fel, doar nu-si mai zic PDL ci PNL!".

Mai mult, premierul scrie ca "avem obligatia sa nu-i lasam sa distruga din nou tara cu prostia si hotia care ii caracterizeaza (si pe care iata, nu ne lasa sa o uitam!) ".

Catalin Predoiu a criticat, miercuri seara, la Realitatea TV, decizia Guvernului Ponta de a reduce TVA la alimente de la 24% la 9%. PNL considera ca, pentru aceasta masura de relaxare fiscala, teoretic buna, Guvernul Ponta a oprit investitiile.

"Disputa este legata de faptul ca aceste politici economice nu sunt pregatite. Vicepresedintele Comisiei Europene a spus ce zicem noi de trei-patru saptamani: ca aceste masuri nu sunt pregatite. Cum argumenteaza Guvernul aceasta politica de relaxare fiscala: 'noi avem bani'.

Ponta scade TVA: Reactia negativa a Comisiei Europene

Lipsa de venituri, pe care relaxarea fiscala ar crea-o, in prima faza, este de cinci miliarde. Trebuie sa vedem de unde sunt acesti bani. Au provenit de la stoparea investitiilor, in primul trimestru. Ceea ce reclamam noi este ca, in mainile premierului, se demonstreaza un pericol acest instrument, pentru ca asa justifica masura: a taiat investitii in trimestrul intai. Avem o reducere de investitii de aproximativ 40 la suta, fata de anul anterior, in ceea ce priveste cheltuielile de capital si de 35 la suta, in ceea ce priveste programarea de investitii din fonduri nerambursabile", a explicat Catalin Predoiu.

Predoiu, atac la Ponta pe reducerea TVA: Face doar un joc de imagine. A ajuns la concluzia noastra

Anterior, Catalin Predoiu a sustinut ca "Ponta a anuntat initial ca scade TVA la 20% din aceasta primavara. I-am spus ca nu e sustenabil pana in ianuarie 2016, asa cum am trecut in programul de guvernare PNL. Azi ne-a anuntat ca scade TVA doar la anumite alimente si cota generala din... ianuarie 2016. Concluzia: Ponta face doar un joc de imagine atunci cand vorbeste de masuri economice. A ajuns la concluzia noastra".

B.B.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ponta atac PNL Predoiu TVA , #premier