Ponta, atac la Basescu si Udrea: Ii compara cu sotii Ceausescu

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 20:52
7869 citiri
Ponta, atac la Basescu si Udrea: Ii compara cu sotii Ceausescu

Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara ca PSD va vota in Parlament in favoarea cererii de incuviintare a arestarii si a solicitarilor de incepere a urmaririi penale in cazul deputatului Elena Udrea, lucru ce se va intampla in toate cazurile similare.

"Este o decizie pe care am luat-o in grupurile parlamentare si care arata o anumita pozitie pe care o vom avea in toate cazurile. (...) Asa am discutat la grupurile parlamentare, asa am decis si da, asa vom face si nu ca acum intamplator e vorba de doamna Udrea - in decembrie, dupa cum stiti, am votat fiind vorba de colegi ai nostri, despre care sincer nici nu pot sa spun ca sunt vinovati, va stabili justitia daca au facut ceva, dar aceasta este decizia pe care am luat-o si este nevoie de consecventa", a spus Victor Ponta la Romania TV.

Intrebat despre acuzatiile care i se aduc Elenei Udrea, Victor Ponta a spus ca toti cei care sunt vinovati trebuie sa plateasca.

"Sunt convins ca toti cei care sunt vinovati trebuie sa plateasca si sunt convins ca nu s-au comis toate de un singur om. Sigur, au fost, domnul Basescu si doamna Udrea au fost varfurile, cum au fost Nicolae si Elena Ceausescu inainte de 1989, dar sa spunem ca doar ei, stiti foarte bine ca nu si unii oameni politici, la fel de vinovati, ii vad si astazi pregatindu-se de majoritati, de guvernare", a mai spus premierul.

Premierul a precizat ca este vorba de membri din fostele guverne, insa nu a dorit sa dea nume.

Ponta, declaratii explozive: Serviciile secrete nu au mai cooperat cu Basescu in ultimele doua luni de mandat

"Ma refer la toti cei care in toate perioadele despre care acum vorbeste doamna Udrea si probabil va vorbi si domnul Basescu, nu erau in opozitie cu mine, (...) multi erau la putere, erau acolo, semnau hartii, pensiile, salariile, n-a semnat Traian Basescu, au semnat prim-ministrul, ministrii din guvernul respectiv, la fel retrocedarile ilegale, la fel Microsoft, (...) au semnat oameni pe care astazi inca ii vedeti in prim plan, cu ganduri mari ca sa faca ceea ce au facut si pana acum", a declarat Victor Ponta.

Deputatii juristi, unda verde pentru arestarea Elenei Udrea - Aviz pozitiv pentru toate solicitarile DNA

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil cererile de incuviintare a arestarii si solicitarile de incepere a urmaririi penale in cazul deputatului Elena Udrea.

Citeste si:
A murit răscoala lui Dacian Cioloș. Parlamentarii PLUS n-au vrut să-l urmeze - SURSE
A murit răscoala lui Dacian Cioloș. Parlamentarii PLUS n-au vrut să-l urmeze - SURSE
Europarlamentarul USR Dacian Cioloș s-a răzgândit: nu mai rupe partidul. Fostul premier nu a reușit să-i convingă pe parlamentarii proveniți din vechiul PLUS să-l urmeze într-un nou...
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...