Ponta ataca CCR: Preocuparea a fost de a mai convinge o doamna judecatoare

Marti, 21 August 2012, ora 16:37
4547 citiri
Ponta ataca CCR: Preocuparea a fost de a mai convinge o doamna judecatoare
Foto: Antena 3

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti, ca principalul scop al Curtii Constitutionale a fost acela de a convinge un alt judecator - pe Aspazia Cojocaru - sa voteze in favoarea lui Traian Basescu.

"Azi am realizat si noi din Guvern si toata lumea ca nu s-a dorit cu adevarat sa se stie cati romani cu drept de vot sunt in tara noastra. Preocuparea CCR a fost de a mai convinge o doamna judecatoare de a trece in tabara celor care il sustin pe Traian Basescu, s-a realizat acest lucru", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a explicat ca "cei de la Curte vroiau doar sa o convinga pe doamna Cojocaru, nu ii interesa ce am trimis noi".

"Atunci de ce nu au convins-o de pe 3 august? Au mai pierdut 20 de zile. CCR a luat o decizie pur politica si astazi ne-am convins ca discutiile nu erau despre cifre, pe ei ii intersa doar cifra 1, sa convinga un singur judecator", a subliniat prim-ministrul.

Basescu, un presedinte al CCR

Acesta a mai spus ca, incepand cu 29 iulie, este foarte clar ca Traian Basescu este "un presedinte ilegitim, un presedinte al CCR", iar Guvernul trebuie sa fie un guvern al tuturor cetatenilor romani, "nu al jocurilor de culise".

"Ne-am facut datoria ca guvern, asigurand buna functionare a administratiei si am comunicat CCR cu buna credinta tot ceea ce Curtea ne cerea sau ne-a cerut prin trei adrese succesive", a precizat Victor Ponta, care a transmis si un mesaj pentru viitor, de "incredere ca doar instrumentele democratice pot schimba ce s-a intamplat azi in mod nedemocratic".

"Avem obligatia de a construi mecanisme democratice, care sa nu se opuna la ce decide poporul roman. Pentru Romania si pentru noi ca societate, cea mai buna solutie era ca in luna noiembrie romanii sa decida democratic cine e presedinte.

(...) Din pacate, CCR nu ne-a lasat astazi sa ne exercitam drepturile democratice. Este o lectie de invatat. Noi am invatat din lectia '89, sper sa invatam si din lectia 2012", a mai spus premierul.

Ponta vrea reforma constitutionala

Acesta a cerut delimitarea clara a puterilor presedintelui fata de Guvern si depolitizarea CCR, acuzand ca deciziile Curtii "sunt pur politice".

Vorbind si despre o reforma constitutionala, Victor Ponta crede ca principala reforma este de a avea structuri independente si nu "controlate de un singur om", afirmand despre Traian Basescu ca "a supravietuit pentru ca opt ani a numit oameni in puncte cheie".

Judecatoarea CCR care a transat referendumul: Nu am vrut sa fac inchisoare!

CCR a decis in sedinta de marti ca, desi referendumul este valid din punct de vedere al organizarii, cvorumul nu a fost atins. Votul judecatoarei Aspazia Cojocaru, numita de PSD la Curte, a fost cel care a transat soarta referendumul.

Pentru ca magistratii CCR sa poata lua decizia in privinta scrutinului de pe 29 iulie, era nevoie de o majoritate de 6 voturi. Judecatorul Ion Predescu a confirmat, pentru gandul.info, ca Aspazia Cojocaru a votat pentru ca Basescu sa revina la Cotroceni.

Basescu se intoarce la Cotroceni - Ponta: Va fi presedintele CCR

In urma deciziei Curtii Constitutionale, presedintele suspendat Traian Basescu revine la Cotroceni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Ponta atac CCR, #Ponta CCR convingere judecatoare, #Ponta decizie CCR, #CCR decizie referendum, #CCR invalidare referendum , #premier