Ponta avertizeaza: Daca bugetul pe 2015 va fi respins de CCR, atunci...

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 13:08
9939 citiri
Ponta avertizeaza: Daca bugetul pe 2015 va fi respins de CCR, atunci...
Foto: Gov.ro/Arhiva

Premierul Victor Ponta a criticat, marti, decizia PNL de a ataca bugetul pe 2015 la Curtea Constitutionala.

"Imi exprim dorinta ca bugetul sa treaca, altfel, stim cu totii efectele, toate masurile pe care le-am luat de la 1 ianuarie nu vor putea fi aplicate. Toate masurile pentru profesori, doctori, pensionari, pentru fondurile europene nu vor putea fi luate. Am inteles ca in comisiile de specialitate bugetul a fost votat aproape in unanimitate.

Dincolo, in Parlament, este vorba despre un vot politic, pe care-l inteleg, dar pana la un punct. Sper ca bugetul sa nu fie respins, ar pune in pericol toate aceste masuri, sper sa fie promulgat la 1 ianuarie", a precizat premierul Victor Ponta, la debutul sedintei de guvern.

Declaratia vine dupa ce PNL a contestat bugetul pe 2015 la Curtea Constitutionala, ceea ce produce amanarea promulgarii acestuia de catre noul presedinte Klaus Iohannis.

PNL a contestat la CCR bugetul pe 2015

In alta ordine de idei, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat ca au fost alocati 274 de milioane de lei pentru achizitionarea avionului militar al saptelea spartan, precum si pentru "mentinerea de locuri de munca" in industria Apararii.

Ce s-a intamplat cu Legea bugetului

Anterior, liberalii au votat impotriva legii pentru adoptarea bugetului de stat si al asigurarilor sociale. Andreea Paul a anuntat ca, dupa adoptarea legii in plenul Parlamentului, PNL urmeaza sa conteste legea la CCR.

PNL este nemultumit ca prea putine dintre amendamentele propuse de liberali au fost aplicate, deoarece solicitau alocarea unor sume mai mari pentru anumite domenii.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost aprobat duminica de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi "pentru" si 141 "impotriva".

C.P.

Citește și:
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit miercuri, 28 septembrie, despre amenințările Rusiei privind folosirea armelor nucleare. Șeful guvernului a susținut că probabilitatea ca un astfel de lucru...
Încă un edil se opune majorării salariilor primarilor: ”Trebuie să fim mai chibzuiți cu banul public”
Încă un edil se opune majorării salariilor primarilor: ”Trebuie să fim mai chibzuiți cu banul public”
Primarul municipiului Arad, Călin Bibart, a anunţat, miercuri, că nu va aplica nicio mărire de salarii pentru el şi viceprimari, afirmând că "este o perioadă în care trebuie să fim mai...