Ponta: Aveti o parere prea buna despre mine daca considerati ca stiu pe dinafara contractul CFR Marfa

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 13:04
2603 citiri
Ponta: Aveti o parere prea buna despre mine daca considerati ca stiu pe dinafara contractul CFR Marfa
Foto: Romania Tv

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca nu cunoaste pe de rost contractul de privatizare a companiei CFR Marfa incheiat cu Grup Feroviar Roman (GFR).

"Daca considerati ca stiu pe dinafara contractul de privatizare, atunci aveti o parere prea buna despre mine. Mi se pare exagerat sa ma luati peste picior cu aceasta tema, avem consultanti care se ocupa", a precizat Victor Ponta, ca replica la intrebarile jurnalistilor in legatura cu despaguburile pe care le-ar putea cere patronul GFR, Gruia Stoica, daca termenul de plata, scadent luni, nu se va amana pana in decembrie, dupa primirea avizului Consiliului Concurentei.

Termenul de finalizare a privatizarii CFR Marfa nu a fost prelungit de Guvern in sedinta de miercuri, astfel ca, in lipsa unei alte decizii, Grup Feroviar Roman va fi obligat sa achite cel tarziu luni inca 170 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Surpriza Guvernului: Nu amana vanzarea CFR Marfa. GFR trebuie plateasca pana luni

In consecinta, Gruia Stoica a amenintat ca va da statul in judecata.

"Conform contractului de privatizare a CFR Marfa pe care l-am semnat, eu trebuie sa platesc banii dupa avizul Consiliului Concurentei. Nu exista niciun alt termen concret in contractul de privatizare in ceea ce priveste finalizarea tranzactiei. Nu stiu de ce a aparut termenul de 60 de zile in Hotararea de Guvern. Vanzatorul (Ministerul Transporturilor - n.r.) ar fi trebuit sa coreleze Hotararea de Guvern cu contractul de privatizare", a precizat Stoica.

Gruia Stoica: Voi da statul roman in judecata (Video)

Premierul a explicat aceasta situatie, joi, precizand ca ministrul de resort, Ramona Manescu, abia s-a intors de la sedinta Consiliului European pe tema transporturilor.

"Nu stiu ce a anuntat. Fiecare anunta ce vrea in tara asta, suntem o tara atat de libera incat toata lumea anunta ce vrea. Nu cunosc toate detaliile tehnice. Discutam si va anuntam pasii juridici. Ce va pot spune este ca GFR a indeplinit conditiile si nu avem inca de la Concurenta avizul pentru ca sa putem sa dam sau nu compania. In functie de procedurile juridice, vom vedea ce facem", a aratat Victor Ponta.

Vineri, Grupul Feroviar Roman a anuntat ca a platit pana acum 30 de milioane de euro pentru achizitia CFR Marfa si va achita diferenta pana la 202 milioane de euro ulterior avizului Consiliului Concurentei.

Potrivit Legii concurentei, Consiliul trebuie sa decida in 45 de zile de la primirea documentatiei complete daca avizeaza concentrarea economica sau daca deschide o investigatie asupra efectelor pe care tranzactia le-ar putea avea in piata. In cazul in care decide sa deschida o investigatie, Consiliul are la dispozitie cinci luni pentru a da un verdict.

Victor Ponta a participat, joi, la inaugurarea a patru nave achizitionate de catre Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Fluviale S.A. Giurgiu prin accesarea de fonduri europene. Evenimentul a avut loc la Santierul Naval Giurgiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#Ponta contract privatizare CFR Marfa, #Ponta bani FR, #Ponta bani Gruia Stoica, #Ponta privatizare CFR Marfa , #premier