Ponta: Bac-ul nu e pentru elite, trebuie luat pentru a intra in productie

Marti, 10 Iulie 2012, ora 19:30
4469 citiri
Ponta: Bac-ul nu e pentru elite, trebuie luat pentru a intra in productie
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, au facut o analiza preliminara, marti dupa-amiaza, a rezultatelor de la bacalaureatul din acest an.

Premierul si-a exprimat ingrijorarea cu privire la numarul mic de elevi care au trecut cu bine examenele.

"Situatia este mai mult decat ingrijoratoare, procentrul de promovabilitate nu poate decat sa dovedeasca ca ne aflam intr-o situatie extrem de grava. Trebuie sa luam masuri", a declarat Ponta, precizand ca a rugat-o pe Ecaterina Andronescu "sa acorde atentia unei analize serioase a cauzelor si sa propuna solutii concrete".

Premierul s-a referit la cateva dintre motivele pentru care s-a ajuns la aceste rezultate slabe, enumerand problemele grave de structura ale sistemului educational, lipsa de finantare, "lipsa de atentie si neconsiderare a educatiei ca o prioritate", dar si "o politica de distrugere sistematica a invatamantului din mediul rural" promovata de fostul ministrul al Educatiei, Daniel Funeriu.

Victor Ponta l-a mai acuzat pe acesta ca se face vinovat de "distrugere a prestigiului liceelor din Romania" si ca a dus o politica "prin care sa dovedeasca ca scoala romaneasca nu este capabila de a produce si performanta".

Premierul a mai afirmat ca guvernul va trebui sa isi indrepte atentia catre liceele tehnologice si a subliniat ca exista o conceptie gresita potrivit careia scopul final al absolventilor examenului de bacalaureat ar fi acela ca ele sa fie luate "doar de o elita".

"Nu acesta este scopul, elitele sunt reliefate de olimpiade, de universitati", a precizat Ponta, explicand ca, in opinia guvernului sau, absolventii de bacalaureat trebuie sa aiba o "pregatire suficienta pentru a intra intr-o activitate de angajat sau de a intra intr-o activitate productiva".

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a tinut sa lamureasca "definitiv" faptul ca orice tentativa de frauda va fi descurajata, de aceea supravegherea video la examenele de bacalaureat va continua si in anii viitori.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#Ponta rezultate bacalaureat, #Ponta bacalaureat elite, #Ponta bacalaureat 2012 , #premier