Ponta: Bag mana in foc pentru Ioan Rus

Luni, 06 August 2012, ora 22:23
3853 citiri
Ponta: Bag mana in foc pentru Ioan Rus
Foto: Antena3

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara ca nu i-a cerut lui Ioan Rus sa demisioneze din fruntea Ministerului de Interne, dar a discutat cu acesta si a considerat ca este solutia cea mai buna.

Invitat la Antena3, premierul a spus, inca o data, ca a apreciat activitatea fostilor ministri Rus, Marga si Dobre, fiind convins ca acestia au actionat "cu toata buna credinta si integritate".

"Pot sa garantez pentru toti trei", a subliniat premierul Ponta, adaugand insa ca si Ministerul de Interne si Ministerul Afacerilor Externe "devenisera tinta predilecta a domnului Traian Basescu, a grupului din jurul dansului, si inevitabil afecta activitatea lor".

"Am considerat ca, in acest moment, era necesara o repozitionare a Guvernului, o noua strategie, in care ceea ce spune domnul Traian Basescu sa fie ignorat complet, sa nu mai conteze. Tot ce spune Traian Basescu dupa 29 iulie nu mai are nicio valoare", a mai explicat premierul Ponta.

Intrebat daca Ioan Rus i-a spus care sunt presiunile pe care presedintele suspendat le-a facut asupra lui, Victor Ponta a raspuns: "Presiunile publice, la asta s-a referit".

"Tot ceea ce aveam de discutat cu domnul Rus am discutat. Eu sunt absolut convins ca domnul Rus este de partea noastra, nu de alta parte, si pot sa bag mana in foc pentru asta", a mai adaugat Ponta, referindu-se la diversele speculatii care s-au facut in ultimele zile referitor la apropierea dintre Ioan Rus si Vasile Blaga.

Victor Ponta a mai spus ca Guvernul are de dus la capat un "proces greu" pana pe 31 august, pentru a face ceea ce a cerut Curtea Constitutionala, adica "pentru a actualiza listele electorale permanente".

Ioan Rus a demisionat luni din functia de ministru de Interne, acuzand presiunile care s-au facut asupra sa si a ministerului de catre Traian Basescu si Crin Antonescu pe tema modificarilor cu privire la numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale valabile la referendumul din 29 iulie.

Alaturi de Ioan Rus a mai demisionat si ministrul delegat pentru administratie, Victor Paul Dobre. Premierul Victor Ponta i-a inlocuit pe acestia cu Mircea Dusa si Radu Stroe si a profitat de ocazie pentru a face o remaniere de guvern, inlocuind mai multi ministri, printre care si pe cel de Externe, Andrei Marga.

Noii ministri au depus luni seara juramantul la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui interimar, Crin Antonescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta demisie Ioan Rus, #Ponta presiune Rus Basescu , #premier