Ponta: Basescu a sesizat DNA cu privire la autostrada Comarnic-Brasov. Oprea: Minte! (Video)

Marti, 26 August 2014, ora 14:40
8025 citiri
Ponta: Basescu a sesizat DNA cu privire la autostrada Comarnic-Brasov. Oprea: Minte! (Video)
Foto: cursdeguvernare.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca presedintele Traian Basescu a sesizat DNA cu privire la autostrada Comarnic-Brasov, dar purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a replicat spunand ca afirmatia este mincinoasa.

"Si mai e un caz care recunosc ca-mi sta pe suflet si de care nu ma las cat sunt prim-ministru si daca oi fi presedinte: Comarnic-Brasov, parteneriat public-privat, sa facem din banii altora. Un an si doua luni am negociat, am facut toate procedurile, am trimis la EUROSTAT, am facut absolut tot. Trebuia sa semnam contractul. A iesit domnul Basescu, tineti minte, la investitura domnului Rus, si a zis: 'Vedeti, coruptie!' (...) Si a facut sesizare la DNA.

Atentie, a facut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat. Deci el a zis: 'Va spun eu ca astia-s niste corupti!? '. DNA, daca primeste sesizare, sigur, s-a dus si a intrebat: 'Ati semnat vreun contract?'. 'Nu, nu am semnat inca. O sa-l semnam!'. 'Aaa... ca ne-a zis domnul Basescu ca atunci cand o sa-l semnati o sa fie ceva...'", a declarat Ponta luni seara, la Romania TV, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al presedintiei dezminte

In replica, purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a declarat ca seful statului nu a facut nicio sesizare la DNA asa cum, "in mod mincinos", a afirmat premierul.

"In discursul sustinut la investirea in functie a ministrului Transporturilor, domnul Ioan Rus, in data de 25 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, domnul presedinte Traian Basescu a atentionat asupra unor suspiciuni din timpul procedurii de atribuire a acestor lucrari, suspiciuni care au provocat retragerea a doua banci europene extrem de importante care, in mod uzual, finanteaza proiecte in Romania", a explicat Bogdan Oprea pentru sursa citata.

Presedintele Traian Basescu i-a spus lui Ioan Rus, la depunerea juramantului de ministru al Transporturilor, sa fie atent la Autostrada Comarnic-Brasov, precizand ca, din informatiile sale, deja s-au produs acte de coruptie.

Rus a depus juramantul. Basescu: Mergeti intr-un minister cu probleme, au fost acte de coruptie

"Atentionez ca mergeti intr-un minister cu probleme. Acolo ar trebui sa fiti atent in mod deosebit la premisele de contractare a Autostrazii Comarnic-Brasov. Din informatiile mele, deja s-au produs acte de coruptie. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro, care nu vor mai fi valabile, cea mai mare parte din ele, in 2 ani. Dar s-au gasit niste firme carora sa li faca cadouri. Am rugamintea sa verificati cu atentie lucrurile acestea inainte de a va asuma derularea mandatului", i-a spus presedintele noului ministru al Transporturilor.

Predecesorul sau, Dan Sova, nu a reusit sa semneze in perioada mandatului sau contractul pentru autostrada Comarnic - Brasov. La inceputul anului, premierul si ministrul s-au intalnit la Palatul Victoria cu reprezentantii Vinci - Strabag - Aktor, castigatorii licitatiei, prilej cu care cele doua parti au semnat un memorandum, iar Ponta a afirmat ca autostrada, in lungime de 53 kilometri, va fi finalizata in 2017, la un cost estimat de 1,8 miliarde euro.

#Ponta Basescu DNA autostrada Comarnic, #Ponta Basescu sesizare DNA , #premier