Ponta: Basescu nu a facut nimic pentru caini, nici ca primar, nici ca presedinte (Video)

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 13:33
3213 citiri
Ponta: Basescu nu a facut nimic pentru caini, nici ca primar, nici ca presedinte (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu nu a facut nimic pentru a rezolva problema cainilor maidanezi nici in calitate de primar, nici de presedinte.

Acuzatia a venit dupa ce Basescu a precizat, marti, ca nu este de ajuns castrarea animalelor, pentru ca aceasta masura "nu le scoate dintii", in contextul in care un copil de patru ani a murit, luni, muscat de un caine in zona Parcului Tei din Capitala.

Basescu, poze cu cainii sai pe contul de Facebook: Daca ii iubesti, ii iei acasa (Galerie foto)

"Traian Basescu, in calitate de primar general, ne-a anuntat ca va rezolva problema cainilor, intre timp a fost si presedinte, dar n-a facut nimic. S-a trezit aseara, speculand tragedia unei familii, sa ne dea o dispozitie. Legea (maidanezilor - n. red.) este in Parlament, iar de luni vor incepe dezbaterile.

Il rog pe vicepremierul Dragnea sa participe la dezbateri, alaturi de reprezentanti ai administratiei locale, si sa gaseasca solutia cea mai corecta in zilele urmatoare", a declarat Ponta.

El l-a mai acuzat pe Basescu de populism, sustinand ca "de 14 ani avem populism pe necazul oamenilor".

Seful statului a spus, marti, ca el insusi are cinci caini acasa, atentionand insa ca nu este de ajuns castrarea animalelor, pentru ca aceasta masura "nu le scoate dintii".

Fostul edil al Bucurestiului a cerut Guvernului o ordonanta de urgenta prin care sa se stabileasca un termen in care iubitorii de animale sa ia cainii maidanezi acasa, dupa care cei care nu au fost adopati sa fie imediat eutanasiati.

Zgonea, despre copilul ucis de caini: E o drama. Trebuie sa actionam legea maidanezilor

In 2011, Camera Deputatilor a adoptat una dintre cele mai controversate legi, care reglementeaza situatia cainilor maidanezi si care prevede inclusiv eutanasierea.

Acest lucru a starnit furia iubitorilor de animale, dar au exista si persoane care au apludat decizia luata de deputati. De atunci, legea este blocata in Parlament.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Victor Ponta Traian Basescu, #Victor Ponta Basescu maidanezi, #Victor Ponta Legea maidanezilor , #premier