Ponta: Basescu ori minte, ori e nebun. Nu dau doi bani pe ce va face

Miercuri, 27 August 2014, ora 20:50
8828 citiri
Ponta: Basescu ori minte, ori e nebun. Nu dau doi bani pe ce va face
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu, printr-o adresa, putin dupa ora 20:00, sa mute ceremonia de investire joi dimineata, intre orele 09:00 - 12:00, "cand se trezeste el". Totodata, acesta s-a referit si la "informarile SRI" vizavi de Darius Valcov.

"In urma cu cinci minute i-am trimis lui Traian Basescu o adresa oficiala ca maine dimineata, intre 9:00 si 12:00, cand se trezeste, sa puna ceremonia, la care voi participa", a declarat premierul Victor Ponta, la Romania TV.

"Merg si ne vedem de treaba; el isi poate vedea de circ, eu de guvernare", a completat seful Executivului.

Ceremonie amanata la Cotroceni, in lipsa premierului. Ponta: N-am stat la cafea!

Vorbind despre cele intamplate miercuri seara la Cotroceni, cand ceremonia de investire a lui Darius Valcov ca ministru al Bugetului a fost amanata, si despre declaratiile ulterioare ale presedintelui, Victor Ponta a spus: "nu dau doi bani pe ce va face Traian Basescu. Mi se pare atat de ipocrit... Dupa ce ma injuri in fiecare zi la TV, sa te dai ofensat ca de ce nu vine premierul...".

Basescu ii cere lui Ponta sa-si asume desemnarea lui Valcov, dupa ce-a vazut raportul SRI despre el

Referitor la afirmatiile presedintelui, cum ca premierul s-ar fi "eschivat", anuntand in ultima clipa ca nu poate participa la eveniment, Ponta a declarat:

"Basescu ori minte, ori e nebun. I-am trimis in scris, sub semnatura, de doua ori nominalizarea lui Darius Valcov".

In ceea ce priveste "persoana controversata" a lui Valcov, dupa cum s-a exprimat chiar Traian Basescu miercuri seara, premierul a replicat: "nu stiu ce considera Traian Basescu dubios din activitatea lui Valcov, pentru ca era primar sustinut de el".

Ponta: Valcov are in trecutul sau un lucru neplacut, faptul ca a fost sprijinit de Basescu

"De cand e parlamentar, nu am cunostinta de nimic care ar putea sa impiedice activitatea sa", a mai spus Ponta, adaugand: "Are in trecutul sau un lucru neplacut, faptul ca a fost prijinit de Traian Basescu. Asta nu e o infractiune si nu trebuie judecat pentru asta".

Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca "nu este vorba ca Darius Valcov ar fi urmarit penal, dar sunt o serie de fapte care au fost sesizate de diverse organe ale statului catre Parchete si nu se stie exact cand incepe".

"Nu-l mai iau in serios pe Traian Basescu. Cate prostii n-a zis Traian Basescu despre tot felul de oameni? Nu cred ca cineva il baga in seama in afara de fanaticii sai", a continuat seful Guvernului.

"Mai e putin din acest sistem pur si simplu paranoic in care presedintele Traian Basescu vorbeste cu steagul in spate despre tot felul de prostii. Ori a dat in mintea copiilor ori...", a conchis el.

Ceremonia de investire a lui Darius Valcov ar fi trebuit sa aiba loc joi seara, la orele 18:00, insa premierul a anuntat ca nu poate ajunge, delegandu-l in locul sau pe vice-premierul Gabriel Oprea. Miercuri, Victor Ponta a fost la Chisinau, ulterior intalnindu-se cu Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pe tema de politica externa, Catherine Ashton.

Tot miercuri, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire al lui Darius Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget, propunerea fiind trimisa de prim-ministrul Victor Ponta saptamana trecuta.

Traian Basescu nu mai are posibilitatea de a refuza noua propunere pentru Buget, dupa ce deja a respins nominalizarea lui Claudiu Manda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Victor Ponta Valcov SRI, #Ponta ceremonie investire Valcov adresa Basescu, #ceremonie investire Valcov joi dimineata , #premier