Ponta: Basescu sa spuna adevarul - 13 tari cred ca este incorect ce i se intampla Romaniei (Video)

Duminica, 10 Martie 2013, ora 23:07
4749 citiri
Ponta: Basescu sa spuna adevarul - 13 tari cred ca este incorect ce i se intampla Romaniei (Video)

Premierul Victor Ponta asteapta ca presedintele Traian Basescu sa spuna adevarul marti, cand se va adresa Parlamentului, despre discutiile de la Bruxelles din Consiliul Justitie si Afaceri Interne privind aderarea Romaniei la Schengen.

"Sustin in continuare ca cel mai mare rau facut Romaniei se face din Romania, pentru ca aproape toate lucrurile pe care ni le reproseaza oficiali germani sau din Marea Britanie sunt spuse aici zilnic de romani, de cei din motiunea 'Fripturistii' - Monica Macovei, Cristi Preda - care ne injura tot timpul si transmit tot felul de minciuni (...).

In fiecare zi, de aici auzim cum impotriva Romaniei sunt sapte tari, sunt zece tari, sunt cinsprezece tari. Apropo de asta, marti domnul Basescu se va adresa Parlamentului pe tema Schengen. Ma intreba cineva ce ma astept sa spuna si ma astept sa spuna - pentru ca domnia sa, ca si mine, dupa Consiliul JAI am avut acces la ce s-a intamplat acolo, prin natura functiilor, avem din interior", a declarat Ponta duminica seara, la Antena 3.

El a relatat ca in Consiliul JAI s-a opus aderarii doar Germania, iar Finlanda si Olanda au propus amanarea subiectului pentru luna decembrie. Pe de alta parte, 13 tari si-au prezentat pozitia si au spus ca "este incorect ce i se intampla Romaniei".

"Deci eu ma astept ca presedintele Basescu sa spuna adevarul marti despre ce a fost la JAI, sa nu-i lase pe oamenii lui din Romania sa arunce cu noroi in cei care vor sa ne ajute. (...) Cred ca marti trebuie sa faca dreptate. Povestea ca toata Europa este impotriva noastra e o minciuna", a subliniat Ponta.

Varianta prezentata de Victor Ponta a fost insa usor diferita de cea facuta publica de Radu Stroe, ministrul de Interne, in aceeasi seara, la acelasi post de televiziune.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat ca la Consiliul JAI de la Bruxelles din 7-8 martie doar doua tari s-au opus categoric intrarii Romaniei in Spatiul Schengen, Germania si Finlanda, care s-au legat de raportul MCV, in timp ce Olanda a avut o pledoarie "nuantata".

Intrebat cand ar putea Germania sa adopte o pozitie favorabila tarii noastre, Ponta si-a exprimat convingerea ca "prin mijloace diplomatice, putem obtine un rezultat la un moment dat".

Premierul a afirmat ca momentul aderarii Romaniei la Schengen "nu depinde de noi", dar ca Bucurestiul trebuie sa-si amelioreze imaginea, sa discute despre problema romilor cu statele care se opun.

Citeste si:
Cîțu contra Câciu: ”Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare până în 2024”
Cîțu contra Câciu: ”Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare până în 2024”
Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat joi, 2 decembrie, că afirmațiile actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, conform căruia banii împrumutați de guvernele liberale ”s-au dus pe...
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi, 2 decembrie, că raportul de forțe în actuala coaliție s-a schimbat, în condițiile în care PNL, UDMR şi minorităţi au împreună numărul de...
Comentarii
niculaeda
rank 5
Kim Jong II Pon Ta
rank 5
Ponta, au dat declarații oficiale? Dacă nu, înseamnă că iar minți!