Ponta: Batalia adevarata cu Federatia Rusa nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 11:50
3780 citiri
Ponta: Batalia adevarata cu Federatia Rusa nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie

Romania trebuie sa isi consolideze securitatea energetica, a declarat luni premierul Victor Ponta, in conditiile in care, in opinia sa, "batalia adevarata cu Federatia Rusa nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie".

"Exista un domeniu economic in care Romania a facut pasi foarte mari, in care trebuie sa faca si mai multi pasi si in care sprijinul companiilor americane este foarte mare, si anume domeniul energiei. Avem crestere in agricultura, avem crestere in productia industriala, avem cresteri de exporturi.

Biden: SUA pot ajuta Romania sa-si reduca dependenta de petrolul si gazele rusesti

Toate acestea depind insa de securitatea energetica, cu atat mai mult cu cat situatia politica din regiune, pe care o stim cu totii, legata de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei, de toata aceasta stare de instabilitate si de incalcare a unei ordini pe care toti o credeam stabilita in ultimii zeci de ani, toate acestea duc de fapt la cea mai mare provocare, si anume securitatea energetica.

Evident ca Romania investeste mai mult in industria de aparare, evident ca decizia NATO este binevenita, dar eu cred in continuare ca batalia adevarata cu Federatia Rusa nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie", a afirmat prim-ministrul, la Palatul Parlamentului.

Adevarata criza din Ucraina abia incepe: Europa, pregateste-te pentru "ziua de dupa razboi"!

El a facut declaratia la seminarul "Promovarea Parteneriatului Strategic Economic si Comercial", destinat evaluarii impactului modificarilor legislative, organizat de Ambasada Statelor Unite, AmCham si AMRO in parteneriat cu Guvernul Romaniei.

In acest context, Ponta a apreciat ca, "daca Romania reuseste sa-si asigure independenta energetica pentru Romania si pentru Republica Moldova cel putin", atunci obiectivele stabilite la nivel economic pot fi atinse.

La eveniment mai participa presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Dean Thompson, dar si asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Asia al SUA, Hoyt Lee.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Victor Ponta gaze Rusia, #Victor Ponta gaze Rusia Romania, #Victor Ponta razboi gaze Rusia , #premier