Ponta: Blejnar, un cetatean liber, onorabil. Eu, inculpat intr-un dosar deschis la sesizarea lui

Miercuri, 05 August 2015, ora 19:12
4241 citiri
Ponta: Blejnar, un cetatean liber, onorabil. Eu, inculpat intr-un dosar deschis la sesizarea lui
Foto: Ziare.com

Prim-ministrul Victor Ponta continua replicile pentru membrii PNL in care foloseste termenul "economy", anuntand incheierea unei proceduri de sanctionare a Romaniei de catre Comisia Europeana, ce privea termenul de rambursare a TVA, din perioada 2009-2012.

"Inca o veste buna primita de la Bruxelles / tot despre 'Economy' stimati penelisti/pedelisti:

'Va informam ca la data de 15 iulie 2015, Comisia Europeana a decis inchiderea procedurii de constatare a neindeplinirii obligatiilor cu privire la practica administrativa de a nu solutiona un numar important de deconturi de TVA intr-un termen rezonabil (Cauza 2009/4312).

Anexam in acest sens scrisoarea transmisa la data de 31 iulie a.c, de directorul general Heinz Zourek, Directia Generala impozitare si uniune vamala'", scrie pe Facebook Victor Ponta, aflat in concediu in SUA.

Ponta, lectii din concediu pentru "flamanzii" liberali: It's about economy, penelistilor si pedelistilor!

Acesta explica apoi si la ce face referire comunicatul Comisiei Europene.

"1. in perioada 2009-2012 in Guvernarea Boc/Predoiu/Blaga/Blejnar/Ialomitianu/ Vass/etc (cei care asteapta acum sa vina iar la guvernare sub noul PNL) rambursarea legala de TVA pentru firmele exportatoare ajunsese la peste 180 de zile - (doar cei favorizati de Blejnar treceau in fata contra unui comision serios pt el si pt PDL via Vasile Blaga)!

2. In guvernarea USL/ Ponta am reusit ca ANAF sa scada de la peste 180 zile la sub 60, prin procedurile Directiei Antifrauda ajungand sa eliminam si multe din firmele fantoma (genul celor folosite de Blejnar/Marta/ Said Baklini).

3. Constatand aceasta schimbare radicala in bine Comisia Europeana a inchis procedura de sanctionare a Romaniei inceputa in 2009.

4. In 2015, in Romania, Blejnar este bine merci un cetatean liber, onorabil si fara probleme / eu sunt inculpat intr-un dosar penal deschis in 2011 la sesizarea lui Blejnar - no comment", a mai notat prim-ministrul.

PNL reface calculele lui Ponta: "Un miliard de lei, declarat fals in plus la colectarea TVA"

Ponta si-a intrerupt vacanta pentru "o cifra de ultima ora" - ce a trebuit sa anunte neaparat premierul

Victor Ponta a anuntat, joi, ca incasarile din TVA se ridica la peste 5 miliarde de lei, pentru operatiunile desfasurate in Romania in luna iunie. In schimb, luni, deputatul PNL Andreea Paul a sustinut ca incasarile mari din TVA, anuntate de prim-ministru, vor fi cu peste 770 de milioane de lei mai mici, dupa ce se vor face rambursarile.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#Ponta economy PNL, #Ponta rambursare TVA, #Ponta inculpat Blejnar , #premier