Ponta, bucuros ca Lukoil isi reia activitatea: Nu vreau sa vina 3.500 de angajati in fata Guvernului (Video)

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 16:25
2945 citiri
Ponta, bucuros ca Lukoil isi reia activitatea: Nu vreau sa vina 3.500 de angajati in fata Guvernului (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a vorbit, marti, despre ancheta de la rafinaria Petrotel-Lukoil, spunand ca procurorii care investigheaza acest caz trebuie sa se gandeasca mai intai la oamenii care raman fara locuri de munca, apoi la pedepsirea celor care comit infractiuni.

Afirmatia prim-ministrului vine dupa ce rafinaria Petrotel-Lukoil a inceput, marti dimineata, sa isi reia activitatea, dupa ridicarea sechestrului asigurator, in timp ce Ponta a fost acuzat de mai multe voci politice ca nu ii lasa pe anchetatori sa isi faca treaba.

Veste buna pentru rusi: Rafinaria Petrotel-Lukoil isi reia activitatea, sechestrul a fost ridicat

"Cand e vorba de locuri de munca, noi, Guvernul, avem o pozitie foarte clara. E foarte bine ca justitia sa isi faca datoria, ii felicit pe procurorii care ne ajuta sa ii pedepsim pe cei vinovati, dar trebuie sa avem grija - in cazul Lukoil sunt 3.500 de angajati - sa avem o gandire orientata spre a salva locurile de munca si interesele economice", a declarat premierul in sedinta de guvern.

Ponta a subliniat ca "e bine sa dam un semnal ca asa ceva nu se poate intampla in Romania, dar prima obligatie este fata de oameni", adaugand ca Guvernul din care face parte lauda justitia.

"Doar ca cei 3.500 de oameni veneu in fata Guvernului si nu vreau sa vina, vreau sa isi primeasca salariile", a conchis Victor Ponta. Totusi, compania are un numar de 2.500 de angajati, potrivit directorului general al Petrotel-Lukoil.

Rafinaria Petrotel-Lukoil a inceput, marti, procedurile de pregatire pentru repornirea instalatiilor, dupa ce procurorii au ridicat sechestrul pe conturile bancare si stocurile comerciale de produse, dispuse ca masuri asiguratorii zilele trecute, potrivit unui comunicat al gigantului petrolier rus.

Decizia vine la scurt timp dupa ce sindicatul si directorul general ai Petrotel-Lukoil i-au solicitat premierului Victor Ponta sprijin pentru continuarea activitatii si deblocarea conturilor companiei.

Angajatii Petrotel-Lukoil ii cer lui Ponta ajutor pentru deblocarea conturilor

Ei sustin ca doar asa vor putea fi platite salariile, pot fi achizitionate materiale si pot fi platiti furnizorii. Ei vorbesc, insa, de cifra de 2.500 de angajati, nu 3.500 cum a repetat premierul.

Rafinaria Petrotel-Lukoil si-a incetat, luni, activitatea de productie si comerciala, ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime si titei de catre organele de urmarire penala.

Lukoil ar putea ramane fara carburanti: Sechestru pe produsele rafinariei Petrotel

Saptamana trecuta, procurorii au facut perchezitii la sediile mai multor companii apartinand Lukoil, inclusiv la rafinaria din Ploiesti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.

Ponta sustine ca dosarul nu are conotatie politica

Premierul Victor Ponta sustine ca dosarul Lukoil nu are nicio conotatie politica si ca procurorul este suveran in acest caz, precizand ca Guvernul isi doreste ca activitatea sa continue normal in cadrul companiei.

Ponta: Dosarul Lukoil nu are conotatie politica

"Imi exprim speranta ca, fara a interfera in niciun fel in activitatea suverana si independenta a procurorului, sa avem grija ca e vorba de 3.500 oameni si de niste interese economice de functionare a altor companii extrem de importante si sper doar in intelepciunea si responsabilitatea celor care ancheteaza de a gasi solutia legala", a declarat Victor Ponta.

El a mai spus ca spera sa se gaseasca solutia legala prin care sa fie sanctionati cei vinovati si sa se recupereze prejudiciul fara ca muncitorii sa fie afectati prea mult.

Ambasadorul Rusiei e ingrijorat de situatia de la rafinarie

De asemenea, ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, a anuntat, luni, ca este ingrijorat de situatia creata in jurul rafinariei Petrotel, parte a companiei rusesti Lukoil, si atrage atentia ca aceasta companiei este "un element important in relatiile ruso-romane".

Rusia reactioneaza in scandalul perchezitiilor de la rafinaria Lukoil din Ploiesti

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Victor Ponta angajati Lukoil, #Victor Ponta procurori Lukoil, #Victor Ponta Lukoil , #premier