Ponta: Ce ar fi sa le spun si eu ministrilor sa-l atace pe Basescu?

Luni, 14 Mai 2012, ora 23:53
2354 citiri
Ponta: Ce ar fi sa le spun si eu ministrilor sa-l atace pe Basescu?

Victor Ponta a declarat, luni, dupa incheierea BPN al PSD, ca nu va accepta atacuri din partea consilierilor prezidentiali, intreband retoric cum ar fi daca el le-ar spune ministrilor sa-l critice pe Traian Basescu.

"Am mai spus-o si ieri, o sa i-o spun si presedintelui la intalnirea pe care o avem, consider inacceptabil si nu voi accepta de acum incolo ca cei care il consiliaza pe domnia sa, in general cei foarte frustrati ca nu mai sunt in ministerele pe care le-au condus pana acum, ii ataca pe ministri in functie. Ce ar insemna acuma sa le spun si eu ministrilor toata ziua sa-l atace pe domnul Basescu?", a declarat Ponta.

Ponta a mai explicat ca atat el, cat si presedintele fac parte din puterea executiva, el neavand niciun interes pentru crearea unui "conflict artificial", iar participarea la Bruxelles de unul dintre ei trebuie sa "obtina cat mai multe pentru Romania".

"Nu exista nicio intentie din partea mea de a crea un conflict artificial, exista categoric din partea mea o intentie si un mandat de a avea Romania reprezentata cat mai bine la nivel european, asta inseamna ca cel care participa sa aiba un mandat clar, sa obtina cat mai mult pentru Romania, eu cred ca si presedintele poate sa faca lucruri utile in Romania, asa cum si eu voi face", a completat prim-ministrul.

In incheiere, premierul l-a acuzat pe Emil Boc ca "afla de la televizor" ce se intampla in Uniunea Europeana.

"Deci nu ma intereseaza sa am un conflict, ma intereseaza sa stiu ca Romania este cat mai bine reprezentata in cadrul Uniunii Europene si evident sa-ndrept ceea ce am criticat atata timp - si nu am de gand sa uit - faptul ca in Romania a existat pana de curand un prim-ministru care n-a calcat in viata lui la Bruxelles si care afla de la dumneavoastra, de la televizor, ce se intampla in Europa. Sper sa nu se supere domnul Boc pe mine, dar asta este o realitate, nu-i o acuza sau o critica", a conchis premierul Victor Ponta.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....