Ponta: Celula de criza la MAE pentru romanul rapit, posibil azi ma intalnesc cu Iohannis (Video)

Marti, 19 Mai 2015, ora 11:50
3186 citiri
Ponta: Celula de criza la MAE pentru romanul rapit, posibil azi ma intalnesc cu Iohannis (Video)
Foto: Arhiva Gov.ro

Situatia romanului rapit in Burkina Faso este gestionata de celula de criza de la nivelul Ministerului de Externe, care va transmite si toate comunicarile publice, a declarat premierul Victor Ponta, precizand ca presedintele Iohannis a fost informat si ca foarte posibil se va intalni marti cu acesta.

El a precizat ca discutia cu Iohannis va fi legata atat de romanul rapit, cat si de nominalizarea unui nou ministru al Dezvoltarii, confirmand totodata ca ministrul Aurescu se intoarce marti la Bucuresti.

"Este o situatie speciala si exista o celula de criza", a spus Ponta.

Dupa ce a precizat ca se va intalni foarte posibil marti cu presedintele Iohannis si a amintit ca este necesara o nominalizare pentru postul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ponta a fost intrebat daca va negocia.

"Ce sa negociez? ", a intrebat Ponta, iar dupa ce presa i-a explicat ca se refera la romanul rapit, premierul a adaugat: "Vreau sa comunice celula de criza, sa nu raspund ciudat la intrebari ciudate".

De asemenea, fostul director al SRI George Maior a declarat, marti, ca incidente ce implica cetateni romani, de natura terorista, pot aparea. "Eu am spus ca aceste riscuri vor creste", a afirmat Maior, intrebat de jurnalisti in legatura cu romanul rapit in Burkina Faso.

George Maior, avizat favorabil ca ambasador in SUA, aminteste de riscurile teroriste care ii pasc pe romani

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, se intoarce, marti, de urgenta in tara, in urma informatiilor aparute in presa despre romanul rapit in Burkina Faso, au precizat anterior surse diplomatice.

Roman rapit de jihadisti: Ministrul de Externe revine de urgenta la Bucuresti

Ministrul Aurescu era plecat la reuniunea Comitetului Ministrilor al Consiliului Europei care se desfasoara la Bruxelles.

Acesta va reveni, marti, urgent in tara, in urma informatiilor noi aparute in presa privind romanul rapit in Burkina Faso in luna aprilie, potrivit surselor diplomatice.

Gruparea jihadista salafista din Sahel al-Mourabitoun afirma intr-o inregistrare audio difuzata de agentia mauritana Al-Akhbar ca-l detine pe romanul rapit in Burkina Faso in aprilie si "indeamna Guvernul roman sa acorde atentie serioasa negocierilor pe tema eliberarii ostaticului", relateaza VOA.

Roman rapit de jihadisti care vor sa negocieze cu Guvernul - Prima reactie de la MAE

"Guvernul roman va purta intreaga responsabilitate a sortii ostaticului, daca intarzie sa profite de ocazia care ii este data sa-si elibereze cetateanul", adauga mesajul, referindu-se aparent la lipsa negocierilor cu Bucurestiul.

Romanul, ofiter de securitate intr-o mina de mangan din Tambao, in nordul Burkina Faso, in apropiere de frontiera cu Nigerul si Mali, a fost rapit pe 4 aprilie de catre persoane inarmate care purtau turbane, o rapire care nu a facut anterior obiectul niciunei revendicari considerate credibile.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Liderii coaliției PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au fost întrebați miercuri seară, 21 februarie, dacă vor demisiona de la şefia partidelor pe care le conduc în cazul în care...
Speranța de viață a unei alianțe PSD-PNL. Care sunt principalele piedici: ”Va trece testul alegerilor/ Nu ar fi o premieră”
Speranța de viață a unei alianțe PSD-PNL. Care sunt principalele piedici: ”Va trece testul alegerilor/ Nu ar fi o premieră”
Speranța de viață a unei alianțe electorale sau politice între PNL și PSD este incertă având în vedere miza atât de mare a acestui an electoral și fricțiunile deja existente dintre cele...
#Ponta Iohannis roman Burkina Faso, #roman rapit Burkina Faso , #premier