Ponta cere ajutorul romanilor din SUA pentru eliminarea vizelor

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 23:04
10308 citiri
Ponta cere ajutorul romanilor din SUA pentru eliminarea vizelor
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a cerut membrilor comunitatii romanesti din SUA ajutorul pentru eliminarea vizelor de intrare pe teritoriul american impuse in prezent romanilor, spunand ca Guvernul "se chinuie" de la Bucuresti sa rezolve aceasta problema, dar este nevoie de lobby in relatia cu congresmenii.

El a aratat ca, prin introducerea Romaniei in programul Visa Waiver, ar "parea intr-adevar" ca romanii sunt parteneri cu Statele Unite ale Americii si nu doar aliati indepartati.

"Am o rugaminte pentru comunitatea noastra: tot ne chinuim de la Bucuresti sa rezolvam problema cu Visa Waiver, insa de fiecare data ni se spune ca noi nu avem destul lobby la congresmeni. Poate reusiti dumneavoastra sa fiti mai eficienti decat partea guvernamentala si, la un moment dat, aceasta reminiscenta a unor vremuri mai trecute, si anume sistemul cu viza, desi s-a imbunatatit mult, poate reusim sa scapam de ea si sa para intr-adevar ca suntem parteneri cu Statele Unite ale Americii si nu suntem doar, asa, un indepartat aliat", a spus Ponta membrilor comunitatii romanesti, intr-o intalnire organizata la sediul Consulatului General al Romaniei din New York.

Bulgaria, Cipru, Croatia, Romania si Polonia sunt singurele tari UE ai caror cetateni au nevoie de vize pentru a calatori in SUA. Bulgarii si romanii sunt singurii cetateni europeni care nu pot calatori fara vize in Canada.

Programul Visa Waiver, derulat de autoritatile americane, permite cetatenilor din anumite tari sa calatoreasca in SUA, in scop turistic sau de business, pentru a perioada de maximum 90 de zile, fara viza.

Victor Ponta, intalnire la New York cu Victoria Nuland - discutii despre Statul Islamic

In luna mai, dupa o discutie avuta cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, aflat atunci la Bucuresti, premierul Ponta a afirmat ca Romania beneficiaza de sustinere din partea administratiei democrate de la Casa Alba pentru eliminarea vizelor de intrare pe teritoriul SUA, dar trebuie sa isi foloseasca toata influenta si prietenii din Congresul american, in special in zona republicana.

Premierul Victor Ponta se afla in SUA, cu ocazia Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ponta SUA vize romani, #Ponta SUA vizita, #viza romani SUA , #premier