Ponta cere CCR sa ii trimita lui Basescu decizia legata de Legea Insolventei (Video)

Marti, 17 Iunie 2014, ora 12:44
2933 citiri
Ponta cere CCR sa ii trimita lui Basescu decizia legata de Legea Insolventei (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare, marti, presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, in care ii cere sa trimita presedintelui Traian Basescu decizia curtii cu privire la constitutionalitatea Legii Insolventei, sustinand ca intarzierea genereaza neincasarea unor venituri la buget.

In scrisoare, premierul reaminteste ca magistratii Curtii au respins in unanimitate sesizarea formulata de 83 de deputati PNL cu privire la neconstitutionalitatea legii inca din data de 21 mai.

Totodata, se reaminteste ca, potrivit Constitutiei, presedintele trebuie sa promulge o lege "in cel mult 10 zile de la primirea deciziei Curtii Constitutionale, prin care i s-a confirmat constitutionalitatea".

In acest context, faptul ca presedintelui nu i-a fost transmisa decizia CCR prin care s-a respins exceptia de neconstitutionalitate, inclusiv "considerentele deciziei", adica motivarea, este "de natura sa genereze neincasarea unor venituri considerabile de catre bugetul de stat", se arata in document.

In incheiere, Victor Ponta isi exprima "convingerea" ca presedintele Curtii, Augustin Zegrean, va dispune masurile corespunzatoare pentru ca decizia CCR sa produca efecte si legea sa fie promulgata cat mai rapid.

Conform regulamentelor in vigoare, Curtea Constitutionala are la dispozitie 30 de zile pentru motivarea deciziei.

Premierul si-a exprimat inca de luni nemultumirea fata de aceasta situatie.

"Au trecut patru saptamani de cand CCR, in unanimitate, a respins contestatia PNL si totusi Codul insolventei nu este promulgat. Eu pot sa cred aici ori ca este vorba despre o neglijenta grava, pentru ca avem patru saptamani in care noi nu am putut sa incasam bani la bugetul de stat, fie ca este ceva mult mai rau decat atat. Presedintele spune ca nu poate sa o promulge fiindca nu a primit motivarea de la Curte, iar Curtea zice ca nu a avut timp sa scrie motivarea", a declarat Ponta luni, la Parlament, informeaza Agerpres.

Mai mult, premierul a sustinut ca urmareste zilnic Monitorul Oficial pentru a vedea daca a fost publicata Legea Insolventei, in conditiile in care Monitorul Oficial este in subordinea secretariatului general al Guvernului.

Premierul a spus ca urmareste Monitorul Oficial in fiecare zi pentru a vedea daca a fost publicat Codul insolventei.

"Eu si ANAF cautam in fiecare zi legea in Monitorul Oficial ca sa o aplicam si sa strangem bani la buget, fiindca vorbim de miliarde de lei. (...) Eu nu gasesc legea. Intre Curtea Constitutionala si presedinte nu reusim sa o gasim", a precizat premierul.

C.B.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Ponta scrisoare CCR insolventa, #legea insolventei constitutionala , #premier