Ponta cere controale in educatie: Pricopie, insarcinat sa rezolve problema spagilor

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 19:42
1432 citiri
Ponta cere controale in educatie: Pricopie, insarcinat sa rezolve problema spagilor

Premierul Victor Ponta i-a trasat o noua sarcina ministrului Educatiei la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, ca urmare a scandalurilor legate de coruptia din scolile romanesti.

Seful Executivului i-a dat la dispozitie lui Remus Pricopie doua saptamani pentru a veni cu solutii la problemele semnalate in ultima vreme cu privire la spagile care se cer si se dau in invatamant, transmite Digi 24.

"Cel mai important lucru de la inceput de an este ce se schimba in bine si ce inca nu s-a schimbat in zona de educatie. Daca aveti nevoie de resursele Corpului meu de control, va ajut, vreau sa avem o situatie clara apropo de ce se intampla anormal de zeci de ani in invatamantul romanesc.

Coruptia in scoli: Profesorii vor sa o pedepseasca pe eleva care si-a denuntat diriginta

Vreau sa terminati codurile de etica, vreau sa stabilim foarte clar ce se intampla cu meditatiile, fondul clasei, sa avem reglementari foarte clare, pentru ca abuzurile care sunt prelevate nu stiu daca sunt simple exceptii sau constituie o regula", a spus seful Guvernului, in sedinta de miercuri.

Dupa ce mai multe inregistrari cu dascali care umileau elevi sau parinti cerandu-le bani au fost difuzate de presa, premierul a spus ca vrea sa se afle daca ele reprezinta cazuri izolate sau o practica regulata in sistemul de invatamant.

#Victor Ponta spaga scoli, #Remus Pricopie controale educatie, #ministru Educatie Ponta controale, #coruptie scoli Ponta solutii , #premier
Comentarii