Ponta, comentarii despre un posibil razboi in Ucraina - anunt important pentru Romania

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 14:39
11413 citiri
Ponta, comentarii despre un posibil razboi in Ucraina - anunt important pentru Romania
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a vorbit, joi, despre evenimentele violente din Ucraina, asigurand ca Romania are un fond de rezerva pentru a se descurca pe cont propriu, oricat de mult ar escalada conflictul din tara vecina.

Prim-ministrul a comentat, la Radio Romania Actualitati, afirmatia presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia CSAT ia in calcul chemarea rezervistilor sub arme, sustinand ca in secolul XXI nu se discuta despre numarul de soldati, ci despre tehnologia militara de care dispune un stat.

"Eu sunt de parere ca nu trebuie sa stranim panica, iar in secolul XXI nu mai vorbim de numarul de soldati, ci de tehnologie. Eu am avut sufletul indoit, anul trecut, cand am semnat contractul de achizitionare a avioanelor F 16, puteam face spitale... iata ca acum imi dau seama ca banii cheltuiti pentru tehnologie performanta nu sunt bani aruncati. Sa vorbesti despre rezervisti este o chestiune neserioasa", a declarat Victor Ponta.

Premierul i-a asigurat pe romani ca tara noastra are o rezerva de bani care o va ajuta sa se descurce singura, oricat de mult s-ar inrautati situatia in Ucraina sau in Europa.

"Sa fie clar, eu am facut un anunt ieri (miercuri - n.red.) in sedinta de guvern, Romania are o rezerva de bani, in asa fel incat orice se intampla, daca se inrautaste situatia din Ucraina, Romania isi asigura, fara ajutor, pensii, salarii si functionarea institutiilor statului fara niciun fel de dificultate", a lamurit Ponta.

Seful Guvernului a mai spus ca Republica Moldova se afla in pericol mai mare, dar ca situatia tensionata reprezinta si o oportunitate ca tara vecina, ajutata de Romania, sa intre in Uniunea Europeana.

"Pentru Moldova este un pericol, dar si o mare oportunitate, depinde de noi sa ii ajutam sa se integreze in UE. Saptamana trecuta am livrat 20 de milioane de euro pentru gradinite, pe partea de energie la fel...gazoductul. Noi trebuie sa ii ajutam in primul rand, apoi Bruxelles-ul, sa reziste la presiuni si mult mai repede sa spuna 'Da, vrem in UE si vrem securitate NATO'", a conchis prim-ministrul.

Problema Romaniei in contextul crizei din Ucraina: Rezervistii sunt plecati la munca in afara

Declaratiile lui Victor Ponta vin in contextul in care presedintele Traian Basescu a spus, miercuri, ca s-a discuta deja in CSAT despre chemarea rezervistilor sub arme, in contextul conflictului din Ucraina, subiectul urmand sa fie analizat si in sedinta urmatoare.

Ucraina fierbe: Trupele de la Kiev, cu tancurile la Slaviansk - 5 morti (Video)

Discutiile despre apararea tarii au loc in conditiile in care tensiunile au escaladat, joi, in estul Ucrainei. Trupele ucrainene, dotate cu tancuri si vehicule blindate au intat in orasul Slaviansk, ocupat de separatistii prorusi. Potrivit ministrului de Interne ucrainean, cinci separatisti au fost ucisi si un politist ucrainean ranit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta Ucraina, #Victor Ponta razboi Ucraina, #Victor Ponta Basescu soldati , #premier