Ponta compara referendumul din 2012 cu Revolutia: Nu e posibil acum, dar cred ca in viitor va fi!

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 14:52
3784 citiri
Ponta compara referendumul din 2012 cu Revolutia: Nu e posibil acum, dar cred ca in viitor va fi!
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta, aflat in concediu, isi aminteste de referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, din urma cu trei ani, moment pe care il compara cu Revolutia din 1989.

"Pentru mine ziua de 29 iulie va ramane intotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. In 2012 a fost ziua in care 7,4 milioane de cetateni au votat la Referendum ca sa isi ia tara inapoi de la un personaj politic sinistru - Basescu, un Regim brutal si detestat la fel ca cel comunist si un Sistem de Propaganda la fel de feroce si puternic atunci ca si acum!

Crin Antonescu si cu mine am fost atunci liderii acelui fenomen exceptional - avem meritul de a-l fi reprezentat si vina de a nu fi dus la capat vointa oamenilor!", scrie pe Facebook Victor Ponta.

Potrivit acestuia, pana azi "au supravietuit si au castigat multi dintre cei infranti atunci de vointa populara", iar "ceea ce fac acum Blaga, Predoiu, MRU, Macovei etc. este doar o confirmare pentru cei care inca mai aveau iluzii".

"Si era de asteptat ca eu si Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe si multi alti initiatori) sa platim pretul pentru "indrazneala" de atunci.

Dar vreau sa-mi exprim convingerea absoluta ca am avut atunci dreptate si sa arat recunostiinta mea pentru cei 7,4 milioane de romani care au crezut cu sinceritate ca democratia si dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de functionare pentru o societate normala. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred ca in viitor va fi!", conchide Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta i-a delegat, miercuri, atributiile sale ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care va ocupa functia de prim-ministru interimar pana pe 9 august, cand seful Guvernului se va intoarce din vacanta.

D.R.

#Ponta compara referendum Revolutie, #Ponta atac MRU, #Ponta USL Crin Antonescu , #premier