Ponta continua scandalul cu ungurii: Ziduri, caini, arme? Asta aminteste de anii '30 (Video)

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 12:36
5434 citiri
Ponta continua scandalul cu ungurii: Ziduri, caini, arme? Asta aminteste de anii '30 (Video)
Foto: Digi 24 TV

Premierul Victor Ponta continua disputa verbala cu Guvernul de la Budapesta, dupa ce ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, l-a acuzat ca face "calomnii salbatice" la adresa Ungariei, spunand ca atitudinea tarii vecine aminteste de "anii '30".

"Romania si-a dorit sa fie membra a UE, problema refugiatilor e a Europei si trebuie sa o rezolvam impreuna. Comportamentul oficialilor maghiari nu are nicio legatura cu ideea de Europa. Ziduri, politisti, caini, arme - asta arata ca in anii '30", a declarat Victor Ponta, miercuri, la Palatul Parlamentului.

In plus, seful Executivului a afirmat ca ceea ce spune el "e un lucru pe care il spun cam toti liderii europeni", adaugand ca "daca se supara (Ungaria - n.red.), ma intereseaza foarte putin".

Victor Ponta a mai declarat ca Romania trateaza problemele la standarde europene. "Ma alatur liderilor europeni care sanctioneaza o atitudine rusinoasa. Voi face acest lucru de cate ori este cazul, indiferent daca se supara. Ei se cearta cu toti politicienii europeni", a continuat Victor Ponta.

Seful Guvernului a argumentat ca Ungaria a ridicat deja un gard la granita cu Serbia. "Si? Am rezolvat problema refugiatilor? N-am rezolvat. Tot timpul am analizat toate scenariile posibile si toate sunt analizate intr-un context de solutie europeana, nu intr-un context in care fiecare isi ridica un gard si arunca problema in partea cealalta", a comentat el.

Declaratiile de astazi se adauga unei serii de replici foarte dure schimbate de Victor Ponta cu ministrul de Externe maghiar, in contextul in care Ungaria a anuntat ca va inalta un zid impotriva refugiatilor si pe cativa kilometri de frontiera cu Romania.

MAE ungar, atac la adresa lui Victor Ponta: Sa inceteze minciunile la adresa Ungariei

Victor Ponta, atac fara precedent la adresa Ungariei: Facem si noi un zid! Daca impusca femeile si copiii? (Video)

Razboi deschis Bucuresti-Budapesta: Ponta, acuzat de calomnii necontrolate si afirmatii irationale

Ungaria a mai fost criticata pentru masurile luate in legatura cu stoparea fluxurilor de imigranti dinspre Siria si de Gianni Pitella, liderul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor Europeni, care a comparat masurile antiimigratie luate de Guvernul Ungariei cu perioada nazista.

Guvernul Ungariei respinge vehement toate criticile europene privind masurile antiimigratie

De asemenea, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, ii va scrie premierului ungar, Viktor Orban, in legatura cu noile legi adoptate in contextul crizei imigratiei.

Consiliul Europei cere explicatii Ungariei pentru legile dure privind imigrantii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta replici Ungaria refugiati, #Ponta Ungaria caini arme refugiati , #premier