Ponta: Contractele lui Videanu cu "baietii destepti", cea mai grava ilegalitate din ultimii 22 de ani

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 21:45
3862 citiri
Ponta: Contractele lui Videanu cu "baietii destepti", cea mai grava ilegalitate din ultimii 22 de ani
Foto: Facebook

Premierul Victor Ponta sustine ca "activitatea infractionala" a lui Adriean Videanu si a altor persoane care au incheiat contractele cu Hidroelectrica reprezinta "cea mai grava ilegalitate din ultimii 22 de ani", prin care "sute de milioane de euro nu au ajuns la Hidroelectrica si in bugetul tarii".

"Cea mai grava ilegalitate din ultimii 22 de ani, dupa parerea mea, este activitatea infractionala coordonata de Adriean Videanu si de alte diverse persoane prin incheierea contractelor bilaterale cu Hidroelectrica sau, mai pe intelesul tuturor, cu baietii destepti.

Aia este cea mai grava pentru ca vorbim de sute de milioane de euro care nu au ajuns la Hidroelectrica si in bugetul tarii si au ajuns probabil la Videanu si la prietenii sai", a sustinut Victor Ponta, vineri seara, intr-o conferinta de presa la Ploiesti.

Intrebat daca are dovezi in acest sens, premierul a spus ca are astfel de probe.

"Sunt contractele. Sigur ca da. Le are deja si Parchetul si noi o sa trimitem in saptamanile urmatoare toate documentele respective. Sa stiti insa ca domnul Videanu a avut grija sa se acopere, cu partenerii sai, cu tot felul de clauze ca daca le dam public ne dau in judecata, dar la Parchet si la justitie avem voie sa le dam si le dam", a afirmat premierul.

In ceea ce priveste procesul de calomnie pe care Adriean Videanu a anuntat ca i l-a deschis, Victor Ponta a spus ca fostul primar si ministru al Economiei i-a mai deschis "vreo patru procese pana acum".

"El le deschide la televizor. Domnul Videanu nu cred ca se apropie vreodata de vreun tribunal. Are o problema sa se apropie de un tribunal", a mai afirmat Victor Ponta.

Premierul a mai sustinut ca Adriean Videanu "e un mincinos" si ca acesta "a produs uriase prejudicii banului public" si ca primar, si ca ministru.

Democrat liberalul Adriean Videanu a declarat, vineri, ca a luat decizia sa il dea in judecata pe premierul Victor Ponta pentru calomnie, aratand ca Ponta l-a acuzat fara dovezi ca are patru dosare la DNA si a semnat contracte cu "baietii destepti".

Citește și:
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...